Τον πάτησε!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ ξέσπασε και ο Παναθηναϊκός… είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο του! Οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν… πάρτι στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και κέρδισε τους "πράσινους" με το θριαμβευτικό 4-0.

Ο ΑΡΗΣ πήρε με εμφατικό τρόπο την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, μπαίνοντας στο γήπεδο… με το μαχαίρι στα δόντια και αποφασισμένος για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Αυτήν τη φορά ο ΑΡΗΣ ήταν αποτελεσματικός στγην επίθεση και αξιοποίησε σχεδόν στο έπακρο της ευκαιρίες που είχε, με σκόρερ και δημιουργό τον Φετφατζίδη και με τον Ιντέγε να αποτελεί μόνιμη απειλή και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ. Βέλεθ και Ντιγκινί πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Απόστολου Τερζή κυριάρχησε πλήρως και πήγε στα αποδυτήρια με 2-0, ενώ στο δεύτερο μέρος, όταν αρχικά έδωσε λίγο παραπάνω χώρο στον ΠΑΟ, χτύπησε στην κόντρα και έκανε τέσσερα τα γκολ του.

Με Γκάμα βασικό και επιστροφή Βέλεθ (4-2-3-1)

Οκτώ μήνες μετά, ο Μπρούνο Γκάμα επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα του ΑΡΗ, με τον Τόλη Τερζή να του εμπιστεύεται αρχικά μία θέση στον άξονα και πίσω από τον Μπράουν Ιντέγε. Ο Ντιγκινί στο ξεκίνημα ήταν στα δεξιά, με τον Φετφατζίδη από τα αριστερά.

Η άλλη αλλαγή της ενδεκάδας ήταν στα στόπερ όπου επέστρεψε ο Βέλεθ έπειτα από περίπου έναν μήνα. Ο Ρόουζ ήταν ο παρτενέρ του, με τους Σούντγκρεν-Κόρχουτ στα άκρα της άμυνας, τον Κουέστα στο τέρμα και τους Ματίγια-Σάσα δίδυμο στα χαφ.

Αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα από Δώνη

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε στην άκρη το αγαπημένο του 4-3-3 και επέλεξε το 3-5-2. Πούγγουρας, Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης ήταν η τριάδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά, μπροστά από τον Σωκράτη Διούδη. Γιόχανσον και Ινσούα ήταν οι φουλ μπακ. Μπουζούκης, Δώνης και Ζαχίντ συγκρότησαν την τριάδα του άξονα πίσω από το δίδυμο των Μακέντα-Χατζηγιοβάνη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Παιχνίδι τακτικής, πιο δραστήριος ο ΑΡΗΣ

ΑΡΗΣ και Παναθηναϊκός μπήκαν για να κάνουν το παιχνίδι τους. Δηλαδή κανένας τους δεν κλείστηκε πολύ αλλά ο ΑΡΗΣ έβγαλε πιο αποτελεσματικά το τακτικό του πλάνο. Εκλεισε τους διαδρόμους και από την άλλη είχε υπομονή και σωστές επιλογές στην ανάπτυξή του, κρατώντας κάτω τη μπάλα και φτάνοντας στην περιοχή του Διούδη περισσότερο από το 10′ και μετά.

Νωρίτερα βέβαια και συγκεκριμένα στο 4′ είχε την πρώτη του πολύ καλή στιγμή, με την κοντινή κεφαλιά του Ιντέγε να βρίσκει πρώτα στον Πούγγουρα για να διώξει στη συνέχεια ο Διούδης σε κόρνερ.

Γκολ… δώρο του Ζαχίντ στον Φετφατζίδη

Η αρχή για τον ΑΡΗ έγινε με την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου και χάρη στον… Ζαχίντ. Ο Νορβηγός έψαξε παράλληλα τον Γιόχανσον και ενώ ο ΑΡΗΣ πιέζε ψηλά, με τον Φετφατζίδη να τσιμπάει την μπάλα με το κεφάλι και να τη στέλνει στα δίχτυα του Διούδη για το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στον ΑΡΗ και… πάγωσε τους “πράσινους” που είδαν τους γηπεδούχους να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες. Αρχικά στο 21′ ο Διούδης σταμάτησε τις προσπάθειες των Γκάμα και Ντιγκινί στην ίδια φάση ενώ έκανε το ίδιο στο 33′ όταν ο ΑΡΗΣ βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση και απείλησε δις με Ιντέγε-Φετφατζίδη.

Σπριντ για… Ολυμπιακούς και 2-0 με Βέλεθ

Ακόμη ένα λάθος του Παναθηναϊκού έφερε και το δεύτερο γκολ του ΑΡΗ. Σε μία ακόμη υποδειγματική κόντρα των “κιτρινόμαυρων” ο Φετφατζίδης πέρασε εξαιρετικά στον χώρο για τον Βέλεθ ο οποίος διέσχυσε όλο το γήπεδο και με πλασέ διαμόρρφωσε το 2-0 του πρώτου μέρους.

“Καθάρισε” ο Ντιγκινί

Με το υπέρ του 2-0, ο ΑΡΗΣ έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όμως ο ΑΡΗΣ όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά «καθάρισε» και το ματς. Στο 54′ ο Ιντέγε πάσαρε στον Φετφατζίδη ο οποίος πάσαρε στον Μπρούνο Γκάμα που με τακουνάκι άφησε την μπάλα στον Ντιγκινί και αυτός με πλασέ έκανε το 3-0.

“Έσπασε το ρόδι” ο Ιντέγε

Ο Ιντέγε έψαχνε το πρώτο του γκολ με τον ΑΡΗ και το βρήκε! Μετά από ασίστ του Ντιγκινί, στο 64′ ο Νιγηριανός φορ έγραψε το 4-0, “βάζοντας φωτιά” στο “Βικελίδης” και πανηγυρίζοντας έξαλλα μαζί με τον κόσμο τον οποίο έβγαλε… φωτογραφία με μηχανή φωτορεπόρτερ!

Στο 73′ η κεφαλιά του Κολοβέτσιου πέρασε πάνω από το δοκάρι του Κουέστα. Ο ΑΡΗΣ έριξε στροφές, ο Τερζής έβγαλε Γκάμα, Φετφατζίδη και Βέλεθ. Στο 83′ ο Περέα σκόραρε, όμω;ς μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε, αφού νωρίτερα ο Μακέντα έκανε ξεκάθαρο φάουλ στον Σάσα, για το οποίο μάλιστα μετά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντιγκινί έχασε την ευκαιρία να γράψει το 5-0 και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος έχασε πάλι την ευκαιρία, αφού το σουτ του, μετά την πάσα του Σούντγκρεν, πέρασε άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων), Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας)
4ος: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηγιοβάνης, Ματίγια, Μακέντα.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 20′ Φετφατζίδης, 43′ Βέλεθ, 54′ Ντιγκινί, 64′ Ιντέγε.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ (82′ Δεληζήσης), Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (73′ Μαντσίνι), Γκάμα (63′ Λάρσον), Ντιγκινί, Ιντέγε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (46′ Κολοβός), Γιόχανσον, Ινσούα (68′ Περέα), Μπουζούκης, Ζαχίντ, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Προτεινόμενα Άρθρα