Το "μπαλάκι" σε ΕΣΑΚΕ – ΕΟΚ

από Αντώνης Γκάτζιος

Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μπορούν οι λίγκες και οι ομοσπονδίες να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων που απομένουν, ή ακόμα και να διακόψουν οριστικά τα πρωταθλήματά τους, επισπεύδει τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ.

Πλέον, το “μπαλάκι” πάει στον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ. Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής της Basket League για διακοπή του πρωταθλήματος είναι δεδομένη και πλέον, μετά την απόφαση του κ. Αυγενάκη, ο ΕΣΑΚΕ έχει το δικαίωμα να το πράξει.

Την ίδια ώρα, η ΕΟΚ μπορεί να κάνει το ίδιο για τα δικά της πρωταθλήματα, αυτά δηλαδή από την Α2 και κάτω, όπως και τις λίγκες των Γυναικών.

Βέβαια, οι δύο φορείς του μπάσκετ πρέπει να… συνεργαστούν. Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ για την Basket League θα επηρεάσει και τα πρωταθλήματα των παρακάτω κατηγοριών. Είναι διαφορετικό, για παράδειγμα, ο ΕΣΑΚΕ να αποφασίσει ότι η σεζόν είναι ως μη γενόμενη και πως θα παίξουν οι ίδιες ομάδες και την επόμενη χρονιά και διαφορετικό να υπάρξει άνοδος ομάδων από την Α2, κάτι που θα σημάνει “ντόμινο” για τις πιο κάτω κατηγορίες.

Μετά τη σημερινή απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, αναμένονται άμεσες επαφές ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ, για να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι βούληση της ομοσπονδίας είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματά της, κάτι που δε μοιάζει εφικτό με δεδομένη την τροπή που έχει πάρει η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Προτεινόμενα Άρθρα