Κορωνοϊός – Ευρώπη: Συνωστισμός ενόψει… lockdown (vid)

από AllAboutARIS

Οι δρόμοι του Λονδίνου ήταν γεμάτοι κόσμο λίγες ώρες πριν επιβληθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα στη βρετανική πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές.

Παμπ, εστιατόρια, θέατρα και σινεμά θα κλείσουν, όμως εμπορικά καταστήματα, γυμναστήρια και κομμωτήρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς τα μέτρα στην Αγγλία είναι πιο χαλαρά από τα λοκντάουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μια νέα μετάλλαξη του ιού αποδίδει την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων η Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν βιάστηκε να υιοθετήσει αυτή την θεωρία λέγοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Χιλιάδες κάτοικοι του Βερολίνο αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές πλημμύρισαν τα εμπορικά καταστήματα λίγο πριν την επιβολή του λόκνταουν απόψε τα μεσάνυχτα. Η κοσμοπλημμύρα σε δρόμους και εμπορικά κέντρα τρόμαξε αρκετούς.

Από αύριο και έως τις 10 Ιανουαρίου θα κλείσουν σχολεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και όλα τα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση όσα πωλούν είδη πρώτη ανάγκης. Είναι ήδη κλειστά από το Νοέμβριο μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια, θέατρα και σινεμά.

Προτεινόμενα Άρθρα