Τρίτη νύχτα ταραχών στην Ισπανία (vid)

από AllAboutARIS

Η υπόθεση του Πάμπλο Χάσελ, ο οποίος ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα να εκτίει ποινή 9 μηνών, πυροδότησε έντονη συζήτηση σχετικά με τα όρια της ελεύθερης έκφρασης στην Ισπανία και μια πολιτική καταιγίδα για τη χρήση βίας τόσο από τους υποστηρικτές του ράπερ όσο και την αστυνομία.

“Εάν κάποια από τις φρικαλεότητες που λέγονται, που λέγονται πάντα, υλοποιείται, τότε θα είναι απαραίτητο να δράσουμε εναντίον της. Αλλά το τραγούδι, ο λόγος, το γράψιμο, δεν μπορεί ποτέ να καταδικαστούν ποτέ γιατί τότε θα βρισκόμαστε σε καταπίεση και σε ένα πρόβλημα που δεν μας οδηγεί πουθενά”, λέει ένας διαδηλωτής.

“Τίποτα δεν έχει επιτευχθεί χωρίς ταραχές. Πάντα έλεγε ότι τα αστικά έπιπλα είναι τόσο σημαντικά, ακόμη περισσότερο από μια άποψη: διαδηλώνουμε για τις ελευθερίες μας και μια οικοσυσκευή δεν έχει μεγαλύτερη αξία από μια ζωή, δεν έχει πολύ νόημα”, υποστήριξε μια διαδηλώτρια.

Όπως και τις δύο προηγούμενες νύχτες, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη με μεγάλες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις που, στην αρχή, ήταν κυρίως ειρηνικές. Στη Βαρκελώνη εκατοντάδες φώναζαν συνθήματα υπέρ του ράπερ και κατά των δημοσιογράφων πριν ξεσπάσουν επεισόδια.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X