Έλεγχοι της τροχαίας: Από σήμερα ισχύουν οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης (vid)

από AllAboutARIS

Το υπ. Εργασίας, λόγω της κακοκαιρίας "Μήδειας", είχε ανακοινώσει παράταση στο μεταβατικό διάστημα κατά το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούνται και οι παλιές βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων.

Ωστόσο, από σήμερα στις 06:00 το πρωί η παράταση χρήσης των παλαιών εγγράφων έληξε και πλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις νέες βεβαιώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση οι Αρχές θα επιβάλλουν τα ανάλογα πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου.

Τι αλλάζει στις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων
Στις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για τις νέες βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων τονίζεται:

Σε περίπτωση κατά την οποία η εξ αποστάσεως εργασία παρέχεται εκ περιτροπής, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του ειδικού σκοπού εντύπου Ε4.1.

Σε περίπτωση κατά την οποία η εργασία παρέχεται με κυλιόμενο ωράριο, ο εργοδότης δύναται να εφοδιάζει τον εργαζόμενο με απόσπασμα του καταχωρημένου στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» προγράμματος εργασίας.

Επιπλέον, για τους εργαζόμενους οι οποίοι αμείβονται και ασφαλίζονται με εργόσημο, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, τίθεται σε εφαρμογή νέο έντυπο «βεβαίωση κίνησης εργαζομένου με εργόσημο». Το έντυπο αυτό εκδίδεται, μέσω του ιστότοπου forma.gov.gr/. Η βεβαίωση αυτή χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο για τη μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Ποιοι αποκλείονται από τις νέες βεβαιώσεις
Από τα νέα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται:

σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, τηλεργασίας και νόμιμης άδειας

Οσοι υπάγονται στις τρεις παραπάνω κατηγορίες θα μπορούν πλέον να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X