Χαρδαλιάς:Σκληρό lockdown σε Κάλυμνο και Εύοσμο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο «κόκκινο», εντάσσονται η ΠΕ Κεφαληνίας, ο δήμος Θάσου όλη η Ηλεία πλην της Ανδρίτσαινας, ο δήμος Αγιάς Λάρισας, το Ηράκλειο Κρήτης, η Κόρινθος και η Νεμέα, ο δήμος Άργους-Μυκηνών, αλλά και ο δήμος Ζίτσας των Ιωαννίνων

Σε «σκληρό» lockdown τίθενται από αύριο στις 6 το πρωί ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού, μετά από την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων κατά την τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής. 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση, οι περιοχές αυτές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», πολύ αυξημένου κινδύνου, μετά την αύξηση του επιδημιολογικου φορτίου. 

Στον Δήμο Καλυμνίων τα κρούσματα ανέρχονται σε 69, ενώ στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. 

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Δείτε εδώ τον χάρτη της Ελλάδας ανάλογα με τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν επίσης η Περιφέρεια Αττικής, ο δήμος Μυκόνου, και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και Αχαΐας. Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς στην Αχαΐα παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων, καθώς τα ενεργά κρούσματα από τα 732 την προηγούμενη εβδομάδα έχουν περιοριστεί στα 700, ενώ και στην Εύβοια αποδίδουν τα μέτρα, αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν μειωθεί στα 370 από 501.

Άρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται πλέον:

-Ο Δήμος Καλυμνίων

-Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης

-Ο Δήμος Μυκόνου

-Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην Σκύρου)

-Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

-Η Περιφέρεια Αττικής.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο «κόκκινο» εντάσσονται η ΠΕ Κεφαληνίας, ο δήμος Θάσου όλη η Ηλεία πλην της Ανδρίτσαινας, ο δήμος Αγιάς Λάρισας, το Ηράκλειο Κρήτης, η Κόρινθος και η Νεμέα, ο δήμος Άργους-Μυκηνών, αλλά και ο δήμος Ζίτσας των Ιωαννίνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, την ερχόμενη Τρίτη η Επιτροπή θα επαναξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για την Ήπειρο.

Στο κόκκινο παραμένουν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, ο δήμος Τανάγρας-Θηβαίων, αλλά και Καρπάθου.

Επομένως, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), είναι πλέον οι εξής περιοχές:

-Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας,

-Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων),

-Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

-Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής,

-Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,

-ο Δήμος Θάσου,

-οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,

-ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης,

-οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου,

-ο Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,

-οι Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,

-ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,

-ο Δήμος Καρπάθου και

-ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων.

Αντίθετα, δεν παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα και ως εκ τούτου εντάσσονται πλέον στο επίπεδο επιτήρησης (πορτοκαλί), στους δήμους Θήρας, Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης, Ζακύνθου και Εορδαίας Κοζάνης. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X