Διαδηλώσεις φοιτητών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (vid)

από AllAboutARIS

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία φοιτητών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 31 συλληφθέντες των χθεσινών (22/2) επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές ζητούν την άμεση απελευθέρωση των 31 συλληφθέντων. Οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ και τα επεισόδια που ακολούθησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την εκκένωσή του, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος τους, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Φοιτητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Αθήνα
Φοιτητές συγκεντρώθηκαν από το πρωί στα Προπύλαια, συμπαραστεκόμενοι στους συλληφθέντες του ΑΠΘ, την ίδια ώρα που στη Θεσσαλονίκη εξελισσόταν ογκώδης πορεία με τελικό προορισμό τα δικαστήρια, όπου και οδηγήθηκαν.

Προτεινόμενα Άρθρα