Lockdown: “Κλειδώνουν” οι λεπτομέρειες για την προαναγγελθείσα παράταση (vid)

από AllAboutARIS

Οριστικοποιούνται την Παρασκευή στην τακτική σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας τα όσα έχουν ήδη προαναγγελθεί σε αδρές γραμμές τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και κατά τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ σε σχέση με την παράταση

Όπως όλα δείχνουν, θα παραταθεί, κατά τουλάχιστον μια εβδομάδα, το lockdown που λήγει τέλη Φεβρουαρίου.

Η επιδημιολογική έξαρση μεταθέτει για αργότερα την άρση των μέτρων

Οι όποιες σκέψεις για άνοιγμα φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουν. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο μίλησε χωρίς περιστροφές για το πρόβλημα. “Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας -πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών- να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου” είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου θεωρούνται -παραδοσιακά- πολύ δύσκολοι μήνες για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Τα λεγόμενά του συμπλήρωσαν κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τόσο ο υπουργός Υγείας, όσο και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Αισιοδοξία για κανονικό Πάσχα

Απηύθυναν έκκληση για λίγη υπομονή ακόμα, επαναλαμβάνοντας πως ο συνδυασμός του εμβολιασμού με την τήρηση των μέτρων θα οδηγήσει στη μείωση της θνητότητας, των βαρέως νοσούντων, στην αποσυμπίεση του ΕΣΥ και εν συνεχεία στη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα όπλο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μας βγάλει στο φως του ηλίου πολύ γρήγορα. Και ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας, όπως όλοι οι Έλληνες ξέρουν να κάνουν Πάσχα” είπε η κ. Κοτανίδου.

Προτεινόμενα Άρθρα