Βρετανοί επιστήμονες διαβεβαιώνουν για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca (vid)

από AllAboutARIS

Ο διευθυντής της ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το οποίο παρασκευάζει η AstraZeneca καθηγητής Άντριου Πόλαρντ δήλωσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί καμία σύνδεση του σκευάσματος με θρομβώσεις.

Οι δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC ακολουθούν την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν προσωρινά τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου μετά από περιπτώσεις θρόμβωσης και πνευμονικής εμβολής σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

“Υπάρχουν πολύ καθησυχαστικά στοιχεία ότι δεν υπάρχει αύξηση του φαινομένου θρομβώσεων εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν χορηγηθεί οι περισσότερες δόσεις από όλη την Ευρώπη”, είπε ο καθηγητής Πόλαρντ.

Αναφέρθηκε επίσης σε μία “πολύ προσεκτική μελέτη” των υγειονομικών αρχών της Φινλανδίας, από την οποία επίσης δεν προέκυψαν ανησυχητικά αποτελέσματα περί αυξημένου ρίσκου θρόμβωσης.

“Είναι απολύτως κρίσιμο να μην έχουμε πρόβλημα με τον μη εμβολιασμό των πολιτών και να μην προκύψει μια ισορροπία υπέρ του τεράστιου ρίσκου, του γνωστού ρίσκου της Covid, έναντι ενός προβλήματος για το οποίο δεν υπάρχουν αποδείξεις από όσο φαίνεται μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που έχουμε από τις ρυθμιστικές αρχές”, συμπλήρωσε ο Βρετανός καθηγητής.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο καθηγητής Άντονι Χάρντεν επίσης τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του BBC ότι “όλες οι υπάρχουσες ενδείξεις δείχνουν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X