Lockdown: Μερικό άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα (vid)

από AllAboutARIS

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τη σταδιακή άρση του lockdown από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Οι ειδικοί συμφωνούν στο άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων περιποίησης νυχιών και των ινστιτούτων αισθητικής, όπως επίσης και στη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα ως τις 9 το βράδυ.

Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται για περαιτέρω ανοίγματα, καθώς η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έχει ακόμη ανοδική τάση.

Τι ανοίγει σε πρώτο στάδιο
Με βάση τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να προτείνουν το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων περιποίησης νυχιών και των ινστιτούτων αισθητικής από αυτήν τη Δευτέρα (22/3). Τα συγκεκριμένα καταστήματα έχουν αρχίσει ήδη να δέχονται κλήσεις για ραντεβού.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί συνιστούν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να μετατεθεί η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα στις 9 το βράδυ, καθώς η μέρα μεγαλώνει.

Μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο με SMS στο 13032. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο SMS θα έχει χρονικό περιορισμό τριών ωρών και θα μπορεί να αποστέλλεται μόνο μια φορά την ημέρα. Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα καταστήματα, δηλαδή με click away ή click in shop.

Άγνωστο παραμένει, επίσης, πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία και πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς οι ειδικοί ανησυχούν για διασπορά του ιού σε περιοχές που δεν είναι επιβαρυμένες.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X