COVID-19: Μαίνεται ο πόλεμος των εμβολίων στην Ευρώπη (vid)

από AllAboutARIS

Βαθιά διχασμένη παραμένει η ΕΕ για την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στις εξαγωγές εμβολίων μετά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης.

Ορισμένες χώρες πιστεύουν ότι η εξαγωγή εμβολίων είναι ο λόγος για τον οποίο τα κράτη μέλη υστερούν σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή οι ΗΠΑ.

Η ΕΕ έχει εξαγαγει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid, από αυτά 20 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ 88 εκατομμύρια παρέμειναν εντός της ΕΕ και τα 62 έχουν ηδη χορηγηθεί. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν εξαγάγει ούτε μία δόση.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: “Η Astrazeneca δεν προμηθεύει επαρκώς τα κράτη-μέλη”
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί ιδιαίτερα την AstraZeneca για εξαγωγή δόσεων που παράγονται στην Ευρώπη, ενώ δεν προμηθεύει επαρκώς τα κράτη-μέλη. “Αυτό ισχύει για την AstraZeneca. Νομίζω ότι είναι σαφές για την εταιρεία ότι, πρώτα απ ‘όλα, η εταιρεία πρέπει να καλύψει τη διαφορά, πρέπει να τηρήσει τη σύμβαση που έχει με τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη προτού μπορέσει να προχωρήσει εκ νέου στην εξαγωγή εμβολίων”.

Υπέρ της απαγόρευσης εξαγωγών εμβολίων η Γαλλία
Κράτη όπως η Γαλλία τάσσονται υπέρ της αυστηρής απαγόρευσης των εξαγωγών. Άλλα όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο ή η Γερμανία, που φοβούνται να διαταράξουν την αλυσίδα εφοδιασμού της δικής τους παραγωγής εμβολίων, είναι απρόθυμοι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X