«Χέρι χέρι ΑΡΗΣ και Θεσσαλονίκη»

από AllAboutARIS

Για το φιλμ που θα προβληθεί στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΡΗ μίλησε ο ταμίας της ΚΜΑ, Δημήτρης Τατάκης, ενώ την άποψή του εξέφρασε και ο επιμελητής αυτού, Βασίλης Κεχαγιάς.

Για το φιλμ που θα προβληθεί στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΡΗ μίλησε ο ταμίας της ΚΜΑ, Δημήτρης Τατάκης, ενώ την άποψή του εξέφρασε και ο επιμελητής αυτού, Βασίλης Κεχαγιάς.

Ο ταμίας της ΚΜΑ αρχικά τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις:

«Είναι καλεσμένος όλος ο λαός του ΑΡΗ και όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης για να δει πως συνδέεται η ιστορία του ΑΡΗ με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, καθώς ξεκινάει ο εορτασμός των 100 χρόνων αυτής της ομάδας που έχει χιλιάδες τίτλους και διακρίσεις. Το φιλμάκι που θα προβληθεί αναδεικνύει δύο ιδέες. Την ιδέα του Θεού ΑΡΗ, και τους ‘πιστούς’ του, τον κόσμο της ομάδας.

Δίνουμε βάση πιο πολύ στην προπολεμική ιστορία του ΑΡΗ που δεν είναι και τόσο γνωστή, καθώς περιέχονται πλάνα που μας παραχώρησε το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, τα οποία αποδεικνύουν στο έπακρο το πώς συνδέεται η σύνθεση του κοινωνικού ιστού της πόλης με αυτόν τον σύλλογο. Δυστυχώς δεν θα είναι εδώ ο Γκάλης, ωστόσο, μας υποσχέθηκε ότι θα έρθει σε μια άλλη εκδήλωση που θα κάνουμε».

Για τον Αλέκο Αλεξιάδη είπε:

«Είναι η ζωντανή ιστορία του ΑΡΗ, ανατριχιάζω όταν λέω το όνομά του. Δεν ξεχνάω τις απίστευτες κεφαλιές ψαράκι που έκανε. Το πάθος του όταν αγωνιζόταν είναι αξιομνημόνευτο. Υπάρχει στο φιλμ στιγμιότυπο από ένα παλιό ματς με τον Ολυμπιακό στο οποίο είχε σκιστεί η φανέλα του από τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κεχαγιάς, ως δημιουργός του βίντεο υπογράμμισε:
«Χωρίς να χάνω την οπαδική μου ιδιότητα προσπαθώ να διατρέξω την 100ετή ιστορία του ΑΡΗ με την καλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε με αυτό το φιλμ είναι η σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στον ΑΡΗ και τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΗ και Θεσσαλονίκη πάνε χέρι χέρι, αφού όταν γεννήθηκε ο ΑΡΗΣ, γεννήθηκε ουσιαστικά και η Θεσσαλονίκη με την απελευθέρωση. Το «κίτρινο» αίμα διατρέχει τις αρτηρίες της πόλης. Έτσι το βλέπουμε εμείς. Παραγωγή της ΚΜΑ ήταν αυτό το φιλμάκι».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X