"Ενιαία λογική στις ακαδημίες"

από AllAboutARIS

"Σημαντικό ο ΑΡΗΣ να βγάζει δικά του παιδιά"

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ΑΡΗ, Κώστας Οικονομίδης, μιλώντας για τον χθεσινό αγιασμό, αλλά και γενικότερα για τη νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Αναλυτικά: 

Για τα καλά αποτελέσματα των τμημάτων υποδομής το Σαββατοκύριακο και την μεγάλη ανατροπή της Κ-20: “Είναι μία εντυπωσιακή ανατροπή. Ξέχωρα όμως από τα σκορ, η εικόνα των ομάδων είναι αυτή που μας ενθαρρύνει και μας κάνει αισιόδοξους. Το σημαντικότερο είναι να ανέβουν κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα”.

Με αφορμή την ανοδική πορεία της Κ-20, ανέφερε: “Τόσο η Κ-17 όσο και η Κ-15 είναι καινούργιες ομάδες. Έχουμε κάνει μια ποιοτική αναβάθμιση, έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα. Με τη βοήθεια των προπονητών και την ενιαία φιλοσοφία που έχουμε, περιμένουμε να δούμε κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα”.

Για την ενιαία φιλοσοφία που δεν υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό στον ΑΡΗ: “Δεν υπήρχε ταύτιση απόψεων. Με τη δική μου τοποθέτηση, υπάρχει μια ενιαία λογική. Βέβαια πρέπει και η πρώτη ομάδα να είναι κοντά σε αυτή τη φιλοσοφία, ώστε να κερδίζει και αυτή με τη συμμετοχή των νέων παιδιών. Φυσικά είναι νωρίς για να κρίνουμε και να κριθούμε. Ήδη με τη νέα τάξη πραγμάτων είμαστε στο δεύτερο ή τρίτο μήνα λειτουργίας. Έχουμε πάρει στα τμήματα υποδομής άτομα, που έχουν μοντέρνα αντίληψη”.

Σχετικά με την ανάδειξη παικτών από τα τμήματα υποδομής: “Το ζήτημα δεν είναι να προωθούμε τα νέα παιδιά αναγκαστικά. Διαφορετικά ο Γιαννιώτας ή ο Σουνάς θα έμπαιναν σε μια ομάδα με τον Κόκε και τον Νέτο. Θα ήταν πιο προστατευμένοι.

Για παράδειγμα, είχαμε πιο παλιά τον Στρατηλάτη. Ένα παιδί που ήταν γαλουχημένο με τα ιδανικά του ΑΡΗ. Θα μπορούσε ο ΑΡΗΣ να τον κρατήσει για δεύτερο ή τρίτο τερματοφύλακα. Αντίθετα, έφερε τον Χουάνμα, τον Πέσκοβιτς και τον Πιοβεζάν. Όλα αυτά για μια θέση, στην οποία η ομάδα είχε παίκτη”.

Για το τι προτιμά ανάμεσα σε τίτλους και ανάδειξη παικτών:Θα διάλεγα να βγουν παίκτες. Είναι πολύ καλό να μάθουν να φέρνουν τίτλους, αλλά το πιο σημαντικό είναι κάποια παιδιά να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Το άσχημο είναι να φέρνεις τίτλους, και να μην έχει παραγωγή παικτών”.

Για το αν Μιλίνκοβιτς και Λόντσαρ δείχνουν ενδιαφέρον για τα τμήματα υποδομής: “Από τη συζήτηση που έχω κάνει και με τους δύο, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο σε αυτό. Η βιωσιμότητα του ΑΡΗ εξαρτάται από αυτή τη λογική. Θέλουν όμως να βάλουν πρώτα στον ίσιο δρόμο την πρώτη ομάδα. Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και σωστή συνεργασία”.

Για το πως βλέπει την πρώτη ομάδα: “Η νίκη επί του Πανιωνίου έκανε καλό στο εσωτερικό του συλλόγου. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει μπει σε μια άλλη αγωνιστική εικόνα και ελπίζουμε αυτή να συνεχιστεί και αγωνιστικά, ώστε να ανέβει στη βαθμολογία, κάτι που θα του επιστρέψει να παίξει και καλύτερα”.

Προτεινόμενα Άρθρα