Τα οφέλη του "100 Χρόνια ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

"Πνεύμονας" ανάπτυξη το παγοδρόμιο, δίπλα στο "Κλ. Βικελίδης"

Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη, που θα έχει ο ΑΣ ΑΡΗΣ, από την κατασκευή του παγοδρομίου “100 Χρόνια ΑΡΗΣ”. Ως γνωστό, το έργο θα παραδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου, με την ημερομηνία εγκαινίων να προσδιορίζεται -πολύ κοντά- στην ημέρα παράδοσης, ενώ η εκμετάλλευσή του θα είναι 4ετούς διάρκειας.

Προς το παρόν διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες, που αφορούν το μίσθωμα, και οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη μέρα που θα έχει τελειώσει το έργο. Τα οφέλη τόσο για το σωματείο, όσο και για την εταιρεία που θα το κατασκευάσει-εκμεταλλευτεί χαρακτηριζόνται ως “ανταποδοτικά”.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα κέρδη για τον ΑΡΗ είναι οικονομικά, αλλά και ευρύτερου φάσματος, καθώς θα αξιοποιηθεί ένας χώρος, που εδώ και χρόνια, δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό, ενώ υπήρχε και ο κίνδυνος μεγαλύτερων προβλημάτων, καθώς το Τμήμα Υγιεινής του Δήμου Θεσσαλονίκης, είχε προειδοποιήσει τον ΑΣ για περεταίρω συνέπειες, εάν δεν εκτελούνταν συγκεκριμένες εργασίες.

Πλέον, ο Ερασιτέχνης πέτυχε να υπάρχει πάγιο μίσθωμα ενός χώρου, ο οποίος ήταν τελείως αναξιοποίητος, ενώ συμφωνήθηκε η εκμετάλλευση, από πλευράς ΑΡΗ, για 60 ώρες το μήνα. Αυτό σημαίνει έσοδα για τον ΑΣ, τα οποία θα προέρχονται από τη χρήση του παγοδρομίου.

Τρίτο “κέρδος” είναι το γεγονός ότι το τμήμα Χόκεϋ των “κίτρινων” δεν θα χρειαστεί να πληρώνει ενοίκιο στις εγκαταστάσεις που αγωνίζεται έως σήμερα (Ωραιόκαστρο, Εύοσμος). Θα αποτελέσει, μάλιστα, ευκαιρία για μεγαλύτερη ανάπτυξη του τμήματος, καθώς στις σκέψεις των υπευθύνων είναι η δημιουργία Ακαδημιών διαφόρων ηλικιών, δημιουργία τμήματος Καλλιτεχνικού Πατινάζ με τη συνεργασία-επίβλεψη εξειδικευμένων προπονητών.

Η μορφή του παγοδρομίου

Σε πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι τις 15 Γενάρη, το παγοδρόμιο θα λειτουργήσει χωρίς τέντα, αλλά από εκεί μετά θα τοποθετηθεί τέντα, η οποία θα δώσει κι άλλη μορφή στην όλη κατασκευή και θα είναι περισσότερη πρακτική. Για όσους έχουν απορία το πώς θα μοιάζει το παγοδρόμιο, αρκεί να αναφέρουμε ότι θα είναι παρόμοιο με τo παγοδρόμιο, τo οποίο είχε τοποθετηθεί -πέρσυ- στην Πλατεία Αριστοτέλους και αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που υπάρχουν, το παγοδρόμιο θα λειτουργήσει μέχρι τον Απρίλη του 2014. Στη συνέχεια θα κλείσει και θα ανοίξει -εκ νέου- τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X