Το Μεγάλο Ρεκόρ του Αγγελάκη

από AllAboutARIS

Τα έξι γκολ ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί ποτέ.

Λίγοι γνωρίζουν πως στην προϊστορία των αγώνων Άρη – Απόλλωνα Αθηνών κρύβεται ένα μεγάλο και ακατάρριπτο ρεκόρ. Και δεν μιλάμε για ρεκόρ πανελληνίου επιπέδου, αλλά παγκοσμίου, μία επίδοση που παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια δεν έχει καταρριφτεί στην χώρα μας και πολύ σπάνια έχει επιτευχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις 10 Απριλίου 1932, 82 χρόνια πριν, ο ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, Αγγελάκης Νίκος, κατόρθωσε και πέτυχε έξι γκολ επί του αντίπαλου τερματοφύλακα. Η επίδοση αυτή έχει επιτευχθεί ξανά στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό που καθιστά αδύνατον να ξεπεραστεί το κατόρθωμα του παίκτη μας, είναι πως ο Αγγελάκης πέτυχε και τα έξι τέρματα στο πρώτο μέρος! Δύσκολα πιστεύω πως θα μπορέσει παίκτης να ξεπεράσει αυτή την επίδοση, σε αγώνα με ομάδες του επιπέδου που ανήκαν ο Άρης και ο Απόλλωνας εκείνης της χρονιάς.

Επρόκειτο για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1931-32 και ο ΑΡΗΣ κάλπαζε στην κορυφή της βαθμολογίας, ακολουθούμενος μόνο από τον Ολυμπιακό. Ο Απόλλωνας μέχρι τότε είχε καλές εμφανίσεις, έχοντας μάλιστα νικήσει τον διεκδικητή του τίτλου Ολυμπιακό, λίγες μέρες πριν. Επρόκειτο λοιπόν για ένα δυνατό και υπολογίσιμο σύνολο, το οποίο όμως οι Θεσσαλονικείς δεν φοβόταν, καθώς το είχε ήδη αποκλείσει στον ημιτελικό του κυπέλλου, κερδίζοντας το στην Αθήνα με 2-3, λίγους μήνες πριν.

Ο Άρης στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει δύο σημαντικές ελλείψεις. Δεν αγωνίζονται ο βασικός χαφ Δανελιάν λόγω ασθένειας και ο σέντερ φορ Κίτσος λόγω τιμωρίας. Ο Νίκος Αγγελάκης έχει ένα τραύμα στο δεξί του πόδι, από ένα φιλικό παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ και δεν παίζει στην φυσική του θέση, δεξιά από τον σέντερ φορ. Τοποθετείται στα αριστερά, ενώ την θέση του παίρνει ο Κλεανθίκος, η «μυζήθρα», ο μικρότερος της δυναστείας της οικογένειας του. Το παιχνίδι αυτό δεν είναι το πρώτο του μικρού Κλεάνθη, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε διάφορες πηγές. Ο πρωταγωνιστής της ημέρας είναι ο Αγγελάκης. Ο ΑΡΗΣ παρατάσσεται με άκρως επιθετικό σχήμα, με ακραίους κυνηγούς τους Αργυριάδη, Βογδάνο και σέντερ φορ τον Καλτέκη, πλαισιωμένο όπως προαναφέρθηκε από τους Αγγελάκη και Βικελίδη. Εκείνη τη μέρα όλη η επίθεση «δούλεψε» για τον Αγγελάκη και αυτός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν:

Στο 5’ ο Κλεάνθης από πλάγια έδωσε ασσίστ στον Αγγελάκη που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.
Στο 18’ ο Βογδάνος βγάζει σέντρα, ο Καλτέκης την αφήνει αριστοτεχνικά να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Αγγελάκης με ψύχραιμο σουτ διπλασιάζει.
Στο 20’ μετά από σέντρα του Καλτέκη ο Αγγελάκης κάνει με προβολή το 3-0 και χατ τρικ.
Στο 33’ μετά από σέντρα του Βογδάνου ο Αγγελάκης με τρομερό σουτ γράφει το 4-0.
Στο 35’ ο ίδιος παίκτης με προσωπική ενέργεια και σουτ , πετυχαίνει το πέμπτο τέρμα του,
Στο 40’ με πανομοιότυπο τρόπο κάνει το 6-0, σκορ με το οποίο πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κίτρινοι έχουν χαλαρώσει απόλυτα. Έχουν αντίθετο άνεμο και δεν προσπαθούν να ξεφτιλίσουν περαιτέρω τους αντιπάλους τους, που πετυχαίνουν το τέρμα της τιμής σε κάποια αντεπίθεση. Το ματς λήγει μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς της κερκίδας του γηπέδου του Άρεως. Άλλο ένα εμπόδιο προς την πορεία του τίτλου έχει υπερπηδηθεί. Ο «τερματοποιός»  Αγγελάκης αποθεώνεται! Μόλις έχει γράψει ιστορία! Άλλωστε λίγους μηνες αργότερα ο ίδιος και η τρομερή ομάδα εκείνης της χρονιάς θα στεφτούν πρωταθλητές Ελλάδας για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Η σύνθεση του ΑΡΗ ήταν η εξής:
Κουμπλής, Βικελίδης Κώστας, Βικελίδης Νικηφόρος, Κατσαούνης, Γκικόπουλος, Βογδάνου, Οικονόμου, Βικελίδης Κλεάνθης, Καλτέκης, Αγγελάκης και Αργυριάδης.

Πηγή: www.ARIS.re

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X