Υπάρχει ζωή στον ΑΡΗ!

από Haris Mol

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη πανηγύρισε ο ΑΡΗΣ κόντρα στον Πανιώνιο, με τον Νταβίντ Αγκάνθο να σκοράρει και την ομάδα να παίρνει τρεις βαθμούς που της επιτρέπουν να ελπίζει για τη συνέχεια.

Ζωντανός στη μάχη της παραμονής έμεινε ο ΑΡΗΣ μετά το 1-0 επί του Πανιωνίου, σε ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα. Οι παίκτες του ΑΡΗ έδειξαν το απαιτούμενο… τσαγανό και έφτασαν σε μία νίκη που επιτρέπει στην ομάδα να ελπίζει για τη συνέχεια. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι αποτελεί και την πρώτη εντός έδρας νίκη των «κίτρινων» για φέτος.

Στείρο το πρώτο ημίχρονο

Ο ΑΡΗΣ μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού δυνατά και παθιασμένα στο παιχνίδι, με την τακτική να περνάει σε δεύτερη μοίρα τόσο για τους «κίτρινους» όσο και για τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δημιούργησε ευκαιρίες με πρωταγωνιστή κυρίως τον Μπακασέτα από τα στημένα. Ο επιθετικός του ΑΡΗ είχε και τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 39’ έστειλε την μπάλα από εκτέλεση κόρνερ στο οριζόντιο δοκάρι του Πανιωνίου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν επίσης απειλητικοί και είχαν την πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού με τον Κολοβό στο 6’, όμως το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Η ένταση που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανής και ξέσπασε στο 39’, έπειτα από ένα εκτός φάσης χτύπημα του Τάτου στον Μητρόπουλο, το οποίο δεν στοίχισε στον μέσο του ΑΡΗ. Ο Τοπούζης είχε χαριστεί βέβαια και σε πολλά χτυπήματα των φιλοξενούμενων, προκαλώντας εκνευρισμό στους “κίτρινους”.

Ο Ισπανός δήμιος του Πανιωνίου

Ο Νταβίντ Αγκάνθο εξελίσσεται σε δήμιο του Πανιωνίου, αφού σκόραρε στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι το νικητήριο γκολ του ΑΡΗ, ενώ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη. Σήμερα, στο 58’, σε μία εξαιρετικά εκδηλωμένη επίθεση, δεν άφησε να πάει χαμένο το μισό γκολ που του πρόσφερε ο Τάτος (έπειτα από την εξαιρετική προσπάθεια του Τσουμάνη) και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου.

Από εκεί και μετά ο Τοπούζης εξελίχθηκε στον πολυτιμότερο παίκτη των φιλοξενούμενων. Με συνεχή σφυρίγματα φάουλ κρατούσε τον Πανιώνιο έξω από την περιοχή του ΑΡΗ και του έδινε τη δυνατότητα να απειλεί. Αντιθέτως ο ρέφερι έκλεινε τα μάτια στα σκληρά μαρκαρίσματα των Νεοσμυρνιωτών, τα οποία επέτρεπε αρνούμενος πεισματικά να δείξει κάποια κίτρινη κάρτα.

Ο Πανιώνιος στο υπόλοιπο του παιχνιδιού δεν απείλησε ουσιαστικά τον ΑΡΗ, παρά τις ευκαιρίες που του πρόσφερε ο Τοπούζης. Αντιθέτως ο ΑΡΗΣ με τον Μανιά στο 82’ έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ, όμως ο Παπαδόπουλος έκανε μία εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι ροκάνισαν έξυπνα το χρόνο, κάνοντας αυτό που δεν έκαναν στη Λιβαδειά και έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα, που κρατάει τον ΑΡΗ ζωντανό για τη συνέχεια.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X