Ο Γιώτας για εφορία και ΙΚΑ

από AllAboutARIS

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Γιώτας με το AllAboutARIS αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με ΙΚΑ και εφορία σημείωσε τα παρακάτω:

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Γιώτας με το AllAboutARIS αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με ΙΚΑ και εφορία σημείωσε τα παρακάτω:

«Αρχικά σε σχέση με το ΙΚΑ, τα 10.000 αφορούν εισφορές που πρέπει να καταβληθούν στο ΙΚΑ και όχι κάποιο πρόστιμο όπως κακώς γράφτηκε σε κάποια μέσα.

Επιπλέον, στις 17/3/14, υπέγραψα την αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου 4174/2013, άρθρο 55 παρ. 2, περί ρύθμισης οφειλών ΦΠΑ που αφορούν την περίοδο 2004-2009. Ήταν κάτι για το οποίο ενημερώθηκα το πρωί της ίδιας ημέρας από τον νομικό μας, κ. Γιαννόπουλο και τον λογιστή, κ. Κωτσιόπουλο, ότι τότε έληγε η προθεσμία καταβολής της αίτησης.

Επίσης, στις 18/3 ενημερώθηκα ότι μέχρι τις 24/3 θα πρέπει να υποβάλλουμε αίτηση υπαγωγής σε σχετικό άρθρο, που αφορά τον κώδικα φορολογικών προστίμων και το οποίο για να προχωρήσει θα έπρεπε να πληρώσουμε ένα παράβολο και τα παραστατικά του δικηγόρου ύψους 1150 ευρώ. Δόθηκε, λοιπόν, εντολή από μέρους μου και ο κ. Γιαννόπουλος κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αύριο.

Για το αν τηρούνται οι ρυθμίσεις με την εφορία έχουμε καθυστερήσει δύο δόσεις και οδεύουμε προς την τρίτη, όμως αυτό, που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν έχει χαθεί το δικαίωμα της ρύθμισης, που υπάρχει τώρα για 48 δόσεις».

Το θέμα βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι να πληρωθούν οι δόσεις που έχουν καθυστερήσει γιατί αν δεν πληρωθεί και η τρίτη δόση, τότε όντως θα χαθεί η ρύθμιση και οι 48 δόσεις. Το βασικό θεμα για το οποίο πρέπει να δεσμευτεί το ΔΣ είναι η τήρηση των ρυθμίσεων, όχι για κανένα εμπλεκόμενο πρόσωπο, αλλά για τον ίδιο τον ΑΡΗ. Το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου με δεδομένο άλλωστε ότι ο κ. Γιώτας θα απουσιάζει στο εξωτερικό το διήμερο 26-27 και νωρίτερα στις 25 είναι η εκδήλωση για τα 100 χρόνια.

Προτεινόμενα Άρθρα