«Η προσωρινή διοίκηση δε θα πάρει πάνω της χρέη»

από AllAboutARIS

Την δική του νομική ερμηνεία έδωσε ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου για θέματα που απασχολούν τον ΑΡΗ.

Ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου και εκ των συντακτών του ισχύοντα αθλητικού νόμου, Ανδρέας Μαλάτος, φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS on Air», στην οποία και αποκάλυψε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η διοίκηση πρωτοδικείου για ευθύνες που έχουν προκύψει από αιρετές διοικήσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο ΑΡΗΣ: «Ετσι όπως έχει γίνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, υπάρχει μια στρέβλωση στη νομοθεσία που σε υποχρεώνει να επιλέξεις αυτή τη διέξοδο της τρίτης κατηγορίας. Και με την ΑΕΚ είχαμε το ίδιο θέμα. Ωστόσο, πρέπει να τονίσω κάτι. Υπάρχει και το ενδεχόμενο της εκκαθάρισης στη Β΄ Εθνική. Επειδή είναι η τελευταία επαγγελματική κατηγορία, σου δίνεται και εκεί το δικαίωμα να διαλύσεις την ΠΑΕ, με τη μόνη διαφορά να είναι ότι σε αντίθεση με την τρίτη κατηγορία, εκεί θα έχεις επαγγελματικά συμβόλαια».

Για τους λόγους που οδηγούνται οι ομάδες σε αυτές τις λύσεις: «Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και συνολικά, είναι γελοίο να χρειάζεται μια ομάδα να πέσει στη Γ΄ Εθνική για να απαλλαγεί από τα χρέη της . Πρέπει να αλλάξει η δομή του ποδόσφαιρου στην Ελλάδα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Για το αν η διοίκηση εξπρές του ΑΡΗ θα πάρει πάνω της τα χρέη: «Αυτό δεν ισχύει για τις διοικήσεις Πρωτοδικείου. Αυτές έχουν μόνο ευθύνη για τα χρέη που θα δημιουργήσουν. Οι υπόλοιπες διοικήσεις έχουν ευθύνη και για τα  δικά τους, αλλά και για τα χρέη των υπόλοιπων. Τα άτομα που θα μπουν σε αυτή τη διοίκηση, δε θα έχουν πρόβλημα».

Για το αν μπορεί κάποιος να προσβάλλει την επιλογή διάλυσης της ΠΑΕ: «Ο κάθε ένας μπορεί να προσβάλλει την επιλογή της ομάδας για διάλυση της ΠΑΕ. Από την άλλη όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι και τώρα, δηλαδή στη Β΄ Εθνική,  θα μπορούσε να οδηγηθεί  ο ΑΡΗΣ σε διάλυση της ΠΑΕ. Αρα κάπου το επιχείρημα του «μην πάτε Γ΄, επειδή έρχονται τα χρέη σε μένα», εξασθενεί, και το έννομο συμφέρον των προσώπων θα είναι κάπως
εξασθενημένο».

Για την εκκαθάριση που θα ακολουθήσει: «Νομίζω ότι αν ο ΑΡΗΣ καταφέρει να εξασφαλίσει την άνοδο, τότε μετά θα είναι απαλλαγμένος από τα χρέη».

Για το τι θα γίνει με τα χρέη σε ιδιώτες και Δημόσιο: «Το Δημόσιο μπορεί να κινηθεί στα φυσικά πρόσωπα και να τα πιέσει μέσω του κινδύνου της φυλάκισης και όχι μόνο. Βέβαια τη δεδομένη χρονική στιγμή, πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να ικανοποιηθεί, είτε το Δημόσιο είτε κάποιος ιδιώτης».

Για το μέλλον του ΑΡΗ: «Ας ελπίσουμε να μην γίνουν ξανά τα ίδια. Γιατί τότε θα μιλάμε για γελοιότητες».

Προτεινόμενα Άρθρα