Γκάλης και… φουτμπαλέρα!

από AllAboutARIS

Το…ΣΚ που ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες φιλοξενείται στην Μητρόπολη του Ελληνικού μπάσκετ, την Θεσσαλονίκη ένα τουρνουά που κάνει φέτος την εμφάνισή του, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένεται να εξελιχθεί σε θεσμό και μάλιστα με την σφραγίδα της FIBA.

To Νick Galis Cup με την συμμετοχή του ΑΡΗ, του Παναθηναικού, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μπάνβιτ είναι γεγονός και θα συγκεντρώσει στην σάλα Νίκος Γκάλης, δίπλα στους 21 τίτλους του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ και ακόμα 116!!! Μεγαθήρια στην κυριολεξία του ευρωπαικού μπάσκετ με τον Παναθηναικό στην ουσία να έχει διαδεχθεί τον ΑΡΗ στην συλλογή τίτλων και την ρώσικη αρκούδα να λειτουργεί ως…μονοπώλιο στην Ρωσία, όπως δηλαδή και ο ΑΡΗΣ την δεκαετία του 80.

Όταν δηλαδή ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου και τα άλλα παιδιά έμπαιναν κάθε Πέμπτη βράδυ στα σπίτια όλων των Ελλήνων φιλάθλων ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις. Ο ΑΡΗΣ εκείνης της εποχής είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελληνική ομάδα που έτυχε καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης από όλο το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας με μοναδική ίσως εξαίρεση τους φίλους του συμπολίτη που για ευνόητους λόγους στήριζαν την ανάπτυξη των κινηματογράφων που βέβαια αναγκάστηκαν κάθε Πέμπτη να καθιερώσουν μειωμένο εισιτήριο.

Το κακό για αυτούς είναι ότι έπρεπε να την βγάζουν με πατατάκια και την όποια ταινία έδειχνε το “Αριστοτέλειον” ή η “Βακούρα” αφού δεν υπήρχαν οι σημερινοί πολυχώροι, ενώ εμείς έχουμε στην διάθεσή μας πέρα από τον καναπέ, την πίτσα, την μπύρα, αλλά και καμιά 300 άλλα ματς να σούμε στην συνδρομητική τηλεόραση.

Προτεινόμενα Άρθρα