"Δεν με κάλυπταν τα στοιχεία που έδωσαν"

από AllAboutARIS

"Είχα ζητήσει εγγυητική επιστολή, αλλά δεν την έδωσαν ποτέ"

Για την πλευρά Ολιβερ με τις οποίες ειχε κάνει ραντεβού στις αρχές του καλοκαιριού μίλησε ο Σπύρος Χριστοφορίδης στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air”, με αφορμή τη συμφωνία τους με τον Γιώργο Γαλανό και την νέα πρόταση στον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά: 

Για τις εξελίξεις στον ΑΡΗ, σχετικά με την εκκαθάριση: “Οταν ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εκκαθάριση και δεν έχει γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων, τι να πω; Πήραμε μία απόφαση το καλοκαίρι, τελειώνει ο χρόνος και ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει την εκκαθάριση.

Το να γίνει γενική συνέλευση των μετόχων, είναι το απλό. Πρέπει να ξεχωριστεί το ενεργητικό από το παθητικό και γενικότερα νομικές ενέργειες, που θα ξεκινήσουν μετά την ΓΣ. Σε κάθε περίπτωση ο νέος νόμος μάλλον προς το αυστηρό στρέφει τα πράγματα”.

Για τον νέο νόμο και αν μπορέσει να τη γλιτώσει ο ΑΡΗΣ, αν όντως δεν τον συμφέρει: “Αν ψηφιστεί, θα γίνει μέσα στη χρονιά. Υπάρχει ένα προσχέδιο νόμου. Κράτησε όμως αυτό που είπε ο κ. Μαλάτος, θεωρώντας τη συγκεκριμένη διάταξη αντισυγματατική. Πρέπει να υπάρξουν κινήσεις από τον ΑΡΗ ώστε να απαλειφθεί ή να εξαιρεθεί από αυτή. Επιεικώς θα την χαρακτήριζα κακοδιατυπωμένη”.

Για το αν υπάρχει δυνατότητα ο ΑΡΗΣ να παίξει ως ΤΑΑ: “Θεωρητικά μπορεί, αλλά δεν το προβλέπει ο νόμος. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, κάποια ομάδα να συμμετείχε στη Σούπερ Λιγκ ως ΤΑΑ. Οταν κατατέθηκε προς διαβούλευση το νομοσχέδιο, δεν υπήρχε προκήρυξη εκλογών. Μία επίσκεψη στον κ. Ανδριανό μπορούσε να γίνει. Για μένα, η σωστή θέση του θέματος πέρα από τις επαφές με την πολιτική ηγεσία, είναι σαφής. Η εκκαθάριση, όπως το έκανε η ΑΕΚ, πρέπει να ξεκινήσει και να τελειώσει”.

Για την πρόταση των Ισπανών και τη συνάντηση που έκανε μαζί τους το καλοκαίρι: “Εγινε πράγματι μία συνάντηση στην Αθήνα, στο γραφείο του τότε νομικού τους εκπροσώπου. Ηταν ο Λούις Ολιβερ και ο Αλεξέι Νικολάι. Είχα αγοράσει δώρα από την μπουτίκ για όλους, με ένα βίντεο που είχε όλες τις μεγάλες στιγμές του ΑΡΗ. Ηξεραν πολλά πράγματα για την ομάδα. Το θέμα είναι πως πέρα από αυτά, τα 2 εκατ. που ζήτησα με εγγυητική ευρωπαϊκής τραπέζης για να προχωρήσει το άρθρο 106ια, ενώ μου είπαν πως είναι εύκολο να μου δοθεί, διαπιστώνεται μία κωλυσιεργία. Δεν εξεδόθη ποτέ. Ζήτησαν κάποια στοιχεία και τους τα έδωσα. Από εκεί και πέρα εκείνα που ζήτησα εγώ και μου έδωσαν με κόπο, δεν με κάλυπταν. Είχαν μία εταιρία με εταιρικό κεφάλαιο 40 χιλιάδες ευρώ και δραστηριοποιούνταν την Ισπανία με ασφάλιση πλοίων για πειρατεία. Και μία ακόμη, με την οποία εμφανίστηκαν στη Λάρισα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται στο φως της δημοσιότητας. Οπως την δική μου συνάντηση, δεν την έμαθε κανένας. Ολα αυτά που γίνονται και τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, δεν γίνονται προς την σωστή κατεύθυνση.

Για την εξουσιοδότηση που ζήτησε από την ΚΜΑ ο Αντώνης Ζαμπέτας: “Ευλόγως ζητάει εξουσιοδότηση Δεν είναι επιλήψιμο αυτό που ζητάει ο κ. Ζαμπέτας. Εχει μία άλλη στάση, διαφορετική από τους υπόλοιπους που εμπλέκονται στην εκκαθάριση”.

Προτεινόμενα Άρθρα