«Στο Παλέ, δεν φοβόμαστε κανέναν»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Η Ευρώπη θα μας δώσει ρυθμό»

Ανυπόμονος για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΑΡΗ εμφανίστηκε ο Βασίλης Σίμτσακ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air». Ο σέντερ της ομάδας αναφέρθηκε στην κλήρωση του Γιούροκαπ, στην ανανέωση του συμβολαίου του, όπως και τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Με τιμάει ότι μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ με ήθελε για δεύτερη χρονιά. Ηταν κάτι που ήθελα και εγώ, πριν τελειώσει η περσινή χρονιά. Φτιάξαμε μία ενωμένη ομάδα και περάσαμε όμορφα. Ετσι ήθελα να είμαι μέλος της και την νέα σεζόν».

Για την σημαντική παρουσία του στα αποδυτήρια της ομάδας: «Δεν κάτω άλλο από το να είμαι ο ευατός μου. Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο χαρακτήρας όλων των παιδιών. Αμα είναι όλοι στην ίδια γραμμή, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα».

Για την νέα σεζόν και τις ανακατατάξεις στην ομάδα: «Η ομάδα θα ανανεωθεί. Εχουμε μεγάλες απώλειες, ειδικά του Βεζένκοφ. Εκτός από εξαιρετικός αθλητής, είναι πολύ καλός χαρακτήρας και αρκετά ώριμος παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είναι ώριμος στις επιλογές του και θα φτάσει ψηλά. Εχω εμπιστοσύνη στον κόουτς και πιστεύω ότι θα φέρει καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες».

Για το κατά πόσο η αποχώρηση του Βεζένκοφ θα αλλάξει το στυλ παιχνιδιού της ομάδας: «Ο Σάσα ήταν η κύρια πηγή στο σκοράρισμα. Συνεργαζόταν καλά με τον Νέιμικ. Κάλυπταν ο ένας τον άλλο. Εκεί θα είναι λίγο η διαφορά. Ανάλογα με τις παίκτες θα πάρουμε στην φροντ λάιν».

Για την συμμετοχή της ομάδας στο Γιούροκαπ και την κλήρωση του ΑΡΗ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ομάδα θα συμμετάσχει ξανά στην Ευρώπη. Είναι κάτι για το οποίο παλέψαμε όλη την χρονιά. Σίγουρα οι ομάδες είναι πολύ καλές και ποιοτικές. Και εμείς αυτό θέλαμε, για να μετρήσουμε τις δικές μας δυνάμεις και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορέσουμε. Η Ευρώπη θα μας δώσει ρυθμό, αλλά θα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση και τους τραυματισμούς που ενδεχομένως θα υπάρξουν».

Για την Ούνιξ, η οποία είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης: «Στόχος της είναι να κατακτήσει το Γιούροκαπ. Λεφτά υπάρχουν και στις δύο τούρκικες ομάδες. Στην έδρα μας όμως, με γεμάτο γήπεδο, δεν φοβόμαστε κανέναν. Εχουμε κοντράρει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Γιατί να φοβηθούμε τους υπόλοιπους;».

Για το κατά πόσο ο ΑΡΗΣ θα μπορέσει να κοντράρει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μετά και την έλευση του Νίκου Λάσκαρη: «Είναι νωρίς. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Να απαλλαγεί η ομάδα από τα χρέη. Με υπομονή, μεθοδικότητα και την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη, η ομάδα θα μπορέσει να κοντράρει τους μεγάλους».

Για τις προσθήκες των Ζάρα και Ξανθόπουλου: «Είναι πολύ καλές επιλογές. Με την προσθήκη τους έχουμε καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι από τον σχεδιασμό της ομάδας. Είναι πολύ καλά παιδιά, εξαιρετικοί χαρακτήρες και ανυπομονώ να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Προτεινόμενα Άρθρα