"Δεν συνεχίζω ως πρόεδρος"

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έκανε τον απολογισμό της θητείας του και μίλησε για την επόμενη μέρα του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάσοι Οικονόμου στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” στον “Libero 107,4”:

Για τα σχέδια ενασχόλησής του με τα κοινά του Ερασιτέχνη: «Παραμένω απλό μέλος του Συλλόγου. Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω, θα το κάνω είτε ως μέλος του Δ.Σ. είτε έξω από αυτό, αλλά δεν σκοπεύω να συνεχίσω από τη θέση του προέδρου».

Για το τι θα κάνουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.: «Νομίζω ότι η πλειοψηφία τους έχουν την ίδια πρόθεση με μένα, δεν θέλουν να συνεχίσουν».

Για την υπογραφή μνημονίου με την πλευρά Καρυπίδη: «Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα γίνει από τη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη. Εξάλλου, στις πρώτες μέρες διοίκησης του κ. Καρυπίδη είχε τόσα πολλά πράγματα να κάνει για την επάνδρωση του ρόστερ και την εύρεση προπονητή που δεν υπήρχε χρόνος να συζητήσουμε για το μνημόνιο. Οι βασικοί άξονες της συνεργασίας με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος υπάρχουν και τους ξέρει και ο ίδιος, αλλά πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν με το νέο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη».

Για τη συνεργασία του Ερασιτέχνη με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος και τα έσοδα που χρειάζεται ο Α.Σ. για να βγάλει τη σεζόν: «Τα χρήματα που υπολογίζουμε για τις υποχρεώσεις του Ερασιτέχνη είναι σε μεγάλο κομμάτι αυτά που περιμένουμε από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γι’ αυτό το λόγο και πέρσι, αν εξαιρέσουμε την περίοδο του κ. Γαλανού, στο υπόλοιπο διάστημα επειδή υπήρχαν αυτά τα έσοδα μπορέσαμε και βάλαμε κάποια πράγματα στη θέση τους και καλύψαμε κάποια έξοδα του Συλλόγου. Νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και φέτος με τον κ. Καρυπίδη το οποίο θα αποτυπωθεί και εγγράφως με την υπογραφή του μνημονίου».

Για τον απολογισμό της θητείας του ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη: «Ήταν πολύ ταραχώδης, νομίζω όμως δικαιολογημένα γιατί περάσαμε ένα καλοκαίρι που δεν θέλουμε να επαναληφθεί. Σαν διοίκηση του Ερασιτέχνη αναλάβαμε τις τύχες πολλών τμημάτων που δεν έχουν την λάμψη του ποδοσφαίρου. Αναγκαστικά, το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκε στα χέρια μας και επισκίασε όλα τα άλλα τμήματα. Ήταν ένα πολύ βαρύ φορτίο, έγιναν και όλα όσα γνωρίζουμε με τις απανωτές Γενικές Συνελεύσεις και τις αποφάσεις. Πιστεύω ότι αν απομονώσουμε τις διαδικασίες του ποδοσφαιρικού τμήματος, στα υπόλοιπα καθήκοντά μας έχουμε να επιδείξουμε ένα καλό έργο όσον αφορά τις υποχρεώσεις του Ερασιτέχνη αλλά και τις αγωνιστικές επιδόσεις των τμημάτων».

Για το ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος του: «Δεν νομίζω ότι έχω μετανιώσει για κάτι. Άλλωστε, οι διαδικασίες είχαν δρομολογηθεί με τέτοιο τρόπο που είχαμε να κάνουμε με πράγματα που ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας, όχι μόνο του συγκεκριμένου Δ.Σ. αλλά γενικώς και αναφέρομαι στις εξελίξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος και τη δικαστική διαμάχη με την ΕΠΟ. Ήταν παράλογο όλο αυτό που βιώσαμε. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη αλλά το πιο βασικό μας πρόβλημα ήταν οι απανωτές δικαστικές μάχες του ποδοσφαιρικού τμήματος που δεν κρίθηκαν στις δικαστικές αίθουσες, οπότε δεν εξαρτιόταν από εμάς». 

Για τα προβλήματα που θα κληρονομήσει η επόμενη διοίκηση: «Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει ξεκινήσει καλά, οπότε ένα μεγάλο βάρος φεύγει από τον Ερασιτέχνη. Από κει και πέρα, στα υπόλοιπα θέματα κάποιοι άνθρωποι έχουν αναλάβει προσωπικά κάποια τμήματα και αναφέρομαι στον κ. Βουτσά στο γυναικείο ποδόσφαιρο, τον κ. Ρετζεπέρη στο γυναικείο βόλεϊ, το ίδιο συμβαίνει και με το γυναικείο μπάσκετ και τις ακαδημίες. Υπάρχουν τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου για τα οποία έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις όπως οι 100 δόσεις στο ΙΚΑ, το προσωπικό το οποίο εργάζεται κανονικά μετά από μεγάλο διάστημα αποχής και το μεγάλο πρόβλημα μας είναι το γήπεδο που για να λειτουργήσει ολόκληρο και οι πισίνες έχει γίνει διακανονισμός με το φυσικό αέριο. Αυτά λίγο πολύ έχουν ήδη δρομολογηθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες δόσεις σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και με τα έσοδα που αναμένουμε από το ποδοσφαιρικό τμήμα μπορούν να καλυφθούν. Ελπίζω του χρόνου τέτοιον καιρό να έχουμε απεγκλωβιστεί και από κάποια άλλα έξοδα που αυτή τη στιγμή είναι μεγάλα για τον Σύλλογο». 

Για το πότε θα μπορεί ο Ερασιτέχνης να είναι αυτόνομος οικονομικά: «Δυστυχώς ο Ερασιτέχνης έφτασε σε αυτό το σημείο που βρίσκεται τώρα επειδή δεν είχε τα αναμενόμενα έσοδα από το ποδοσφαιρικό τμήμα με αποτέλεσμα να βρεθεί με πολλά χρέη τα τελευταία 7-8 χρόνια. Αν εξαιρέσουμε το μεγάλο αγκάθι της Εφορίας τα υπόλοιπα έχουν δρομολογηθεί».

Προτεινόμενα Άρθρα