"Θα πάρουμε άδεια τον Αύγουστο"

από AllAboutARIS

Ο Γιάννης Ψηφίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air και μίλησε για τα θέματα που αφορούν τον Σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη

Για την εκδήλωση της Πέμπτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης»:  

«Ήταν πολύ σωστή η σκέψη που κάναμε. Καλέσαμε τον κόσμο μας και γιορτάσαμε στην έδρα μας, ικανοποιώντας τους πάντες και ειδικά τους μικρούς. Ήταν πολύ όμορφη στιγμή, προσθέσαμε σε αυτή τους βετεράνους, του ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Όλοι ήταν εκεί. Ο προπονητής μας είναι λίγο… ντροπαλός και δεν κατέβηκε να φωτογραφηθεί μαζί μας, αλλά ήταν κι αυτός εκεί κοντά μας. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, στο ματς που έπαιξαν οι παίδες και οι προπαίδες, υπήρχε οργάνωση και ποιότητα. Παίξανε μπάλα που δεν βλέπουμε στις μεγάλες κατηγορίες. Δεν περίμενα να είναι τόσο οργανωμένα. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί τα μικρά έδειξαν ότι έχουν παρών και μέλλον. Ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι έχει ποιότητα κι επίπεδο και αγκαλιάζει τις οικογένειες».  

Για την παρουσία του Άγγελου Χαριστέα και αν έχουνε συζητήσει το ενδεχόμενο να συνεργαστούν:

«Και βέβαια έχω συζητήσει με τον Άγγελο. Ο Άγγελος είναι κοντά στην ομάδα, αλλά αυτή την στιγμή ο ΑΡΗΣ δεν έχει το μέγεθος για να υποδεχτεί και να του προσφέρει έναν τομέα. Αυτό που ευελπιστώ να κάνουμε στο μέλλον, είναι να δώσουμε χώρο σε τέτοια ποιότητα παικτών και παραγόντων. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε αυτόν τον χώρο και ο ίδιος επειδή έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του, δεν θα ήθελε να εκτεθεί. Ο ίδιος μας είπε, όποτε δημιουργήσουμε μία περίπτωση σοβαρή, να καλύψει μία θέση. Θα είμαστε ευτυχείς να έχουμε προσωπικότητες στον ΑΡΗ».

Για την κουβέντα που έκανε με τον Θ. Καρυπίδη σχετικά με την εκκαθάριση:

«Λίγα πράγματα είπαμε. Ένα από αυτά είναι ότι, προτίθεται όταν βγει η τιμή του Ρυσίου να το αγοράσει και έπειτα να το προσφέρει και στον Ερασιτέχνη. Αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική δήλωση, διότι μας βοηθάει να κλείσουμε το πρώτο σκέλος του θέματος. Να προλάβουμε δηλαδή τον νέο νόμο και να είμαστε καθαροί από την προηγούμενη Π.Α.Ε. Με ικανοποίησε αυτό και μας βοηθάει να προχωρήσουμε με ταχύτητα, την οποία δεν μας την διασφαλίζει κανείς άλλος».

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να είχε παραχωρήσει πολύ νωρίτερα τις προπονητικές εγκαταστάσεις στον Ερασιτέχνη:

«Από την μια δεν έχετε άδικο, από την άλλη είναι θετικό το ότι, η πρώτη ομάδα στην χώρα που έχει ένα στοιχείο οικονομικό και παρεμβαίνει το δημόσιο για να το επιτάξει, είναι ο ΑΡΗΣ. Αυτό είναι θετικό για την εξέλιξη των πραγμάτων, μας βοηθάει. Από εκεί και πέρα ας το πάρει ο κ. Καρυπίδης και ας μας το δώσει. Τα οικονομικά βάρη μετά την ολοκλήρωση της πώλησης θα καθαρίσουν. Όποιος έχει να πάρει, θα πάρει από εκεί».

Αν έχει κάποια ενημέρωση από τους νομικούς ότι αυτή την εβδομάδα θα βγει η απόφαση:

«καιγόμαστε σε αυτό όλοι οι Αρειανοί. Υπάρχει όμως μία περίπτωση να χρησιμοποιήσει κάποια επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα χρειαστεί κάποιο διάστημα που θα μας απομακρύνει σοβαρά από το θέμα της οριστικής εκκαθάρισης. Υπάρχει αυτή η ανησυχία, γι’ αυτό κι έχουμε προσχωρήσει και στο δεύτερο πλάνο. Δεν ησυχάζουμε, είμαστε δίπλα στο θέμα και θέλω οι Αρειανοί να είναι ήσυχοι ότι το συμβούλιο του Α.Σ. παρακολουθούμε το θέμα και κάνουμε ενέργειες. Το επόμενο πλάνο στο οποίο δουλεύουμε, είναι η κατάσταση του νέου Αθλητικού Νόμου».

Για την συνάντηση που πρόκειται να υπάρξει με τον Σταύρο Κοντονή:

«Όλα είναι μέσα στο πλαίσιο ενεργειών που κάνουμε πάνω στο δεύτερο πλάνο. Να βγούμε να πούμε τα δίκια που έχουμε, πριν σχεδιαστεί ο νέος Νόμος ο οποίος κατατίθεται την Πέμπτη από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή. σαφώς πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε. Έχουμε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα επίσημη συνάντηση με τον υφυπουργό, για να μπορέσουμε να τους πούμε τις θέσεις μας. Πιστεύω ότι μεθαύριο θα μπορέσουμε να συναντηθούμε μαζί του. Εμείς θέλουμε να τοποθετηθεί τόσο ο Υφυπουργός όσο και οι συμβουλευτικές και μη θέσεις που υπάρχουν ότι, είναι πολύ δίκαιο για τον ΑΡΗ ο οποίος το 2014 αποφάσισε να επέλθει σε πτώχευση. Ναι μεν θα στηρίξουμε τον νέο νόμο, αλλά θα πρέπει από εδώ και πέρα να ξεκινήσει την διαδρομή του. δεν μπορεί τον ΑΡΗ να τον αδικήσει κανείς στην Ελλάδα. Αν συμβεί αυτό ποιος θα επενδύσει; Μιλάμε για πάνω από 30 εκατομμύρια υποχρεώσεις. Αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και άλλους συλλόγους της χώρας και δεν θα είναι φρόνιμο ο νέος αθλητικός νόμος να αδικήσει σε τέτοιον βαθμό, ειδικά, τον ΑΡΗ. Παλεύουμε να τελειώσουμε την εκκαθάρισή μας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι ο Υφυπουργός να μας εντάξει σε μια κατηγορία διαφορετική, από τώρα κιόλας, να επιτρέψει σε αθλητικούς συλλόγους και ποδοσφαιρικές εταιρίες που είναι στο στάδιο της εκκαθάρισης, να τις επιτρέψει ν’ ανέβουν στην επόμενη κατηγορία. Εμείς πρέπει να πάρουμε την άδειά μας τον Αύγουστο και θα τα καταφέρουμε».

Για τον Νίκο Λάσκαρη που θα παραχωρήσει το νομικό του επιτελείο για να βοηθήσει στην εκκαθάριση:

«Χαρήκαμε όλοι με τη δήλωση του κ. Λάσκαρη και θα θέλαμε να του το ανταποδώσουμε. Ο κ. Σφυρής αποτελεί ένα κομμάτι της νομοπαρασκευαστικής, κάτι πολύ σημαντικό. Ο κ. Λάσκαρης είναι πολύ θετικό που αυξάνει την εμπλοκή του στα θέματα του ΑΡΗ και προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γενικότερα αυτή η θέση του μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι να διευρύνουμε το θέμα για να καταλάβει και ο κόσμος. Πρόκειται για έναν νόμο κι εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να είναι δίκαιος προ όλους. Κι αυτό που ζητάμε εμείς είναι δίκαιο και να το υποστηρίξει και ο κ. Λάσκαρης θα είναι ό,τι καλύτερο. Και προς άλλες κατευθύνσεις θα στραφούμε και όπου είναι δυνατόν. Μακάρι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να πάμε χωρίς καμία βοήθεια στην επαγγελματική κατηγορία».

Για το γεγονός ότι ερμηνεύει διαφορετικά τον νόμο για κάποιες ομάδες:

«Εμείς αιτούμεθα κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει και δεν νομίζω ν’ αδικηθούμε. Το θέμα το έχουμε μπροστά μας. Δεν είναι φρόνιμο ν’ αδικηθεί ο ΑΡΗΣ και οι άλλες Π.Α.Ε. Το οικονομικό πεδίο μας υποχρεώνει να δούμε τα πράγματα τελείως διαφορετικά».

Για την ομάδα βόλεϊ και το επικείμενο ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Πιστεύω θα το πετύχουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι αδιάφορος, εμείς έχουμε πάρα πολύ ισχυρό κίνητρο και πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε το παιχνίδι και να κρατηθούμε στην Α1. Από τον Α.Σ. κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τα καταφέρουμε. Είμαστε δίπλα στους παίκτες, δίπλα στον προπονητή και περιμένουμε να τα καταφέρουμε».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X