"Του χρόνου να μιλάμε για την άνοδο στη Superleague"

από AllAboutARIS

Ο έμπειρος μέσος μίλησε για την χρονιά που φτάνει στο τέλος της, την άνοδο που επιτεύχθηκε και μαθηματικά αλλά και τους μελλοντικούς του στόχους με τον ΑΡΗ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Βασίλης Ρόβας στην εκπομή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για την εξασφάλιση της ανόδου και μαθηματικά: «Κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω. Ο ΑΡΗΣ έπρεπε να ανέβει και ανέβηκε, αυτός ήταν ο πρώτος και μοναδικός μας στόχος».

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ πήρε διαφορά στη βαθμολογία από νωρίς στη σεζόν: «Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας και ειδικά για εμάς τους ποδοσφαιριστές που δεν κάναμε προετοιμασία και μπήκαμε απευθείας σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Έγινε όμως πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσει να φτιάξει ομάδα με 27 ποδοσφαιριστές και να γίνουμε οικογένεια στα αποδυτήρια. Υπήρχε ηρεμία και στο οικονομικό, η διοίκηση μας έκανε να αισθανόμαστε σιγουριά».

Για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε ο ΑΡΗΣ κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Έπρεπε να συνδυάσουμε προπονήσεις προετοιμασίας και αγώνες. Ήταν δύσκολο για μας να ανταπεξέρθουμε σε αυτόν τον ρυθμό αλλά πήγαν όλα καλά και στο τέλος αυτή τη χρονιά δεν θα τη θυμάται κανένας. Έπρεπε απλά να τελειώσει η σεζόν και να ολοκληρωθεί αυτό το μαρτύριο. Βασιστήκαμε στην άμυνά μας και επιθετικά επειδή διαθέτουμε ποιότητα με ποδοσφαιριστές επιπέδου Superleague βρίσκαμε τον τρόπο να σκοράρουμε ακόμα κι αν δεν παίζαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Για την απογοήτευση που επικράτησε στον κόσμο φέτος: «Ο κόσμος του ΑΡΗ έχει απαιτήσεις και το ξέρουμε. Εγώ το έζησα και το 2009 που είχα αγωνιστεί στην ομάδα. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν τον ΑΡΗ να κερδίζει με 4 και 5 γκολ αλλά οι παίκτες δεν είμαστε ρομπότ. Είχαμε κι εμείς κακές μέρες αλλά το θέμα είναι να αυτό να μην είναι επαναλαμβανόμενο και συχνό φαινόμενο. Ο κόσμος δεν είναι παράλογος, όλα αυτά που έχει περάσει με τις αλλαγές σε διοικήσεις, παίκτες, προπονητές, υποβιβασμούς τον έχουν κουράσει».

Για τη χρονιά που αγωνίστηκε με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική κι αν φέτος ήταν πιο εύκολη η άνοδος με τον ΑΡΗ: «Όποιος δεν έχει παίξει στη Γ’ Εθνική, είναι πολύ δύσκολο να μπει στη νοοτροπία της κατηγορίας. Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιο να θεωρήσουν ότι θα μπορέσουν εύκολα επειδή έχουν εμπειρία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες να κερδίσουν σε όλα τα παιχνίδια. Αυτή η κατηγορία δεν σε αφήνει να παίξεις το παιχνίδι σου και ειδικά αν μείνεις και πίσω στο σκορ, είναι πολύ δύσκολο με 11 αντιπάλους πίσω από το κέντρο να ανατρέψεις την κατάσταση. Φέτος στον ΑΡΗ, όσες φορές βρεθήκαμε πίσω, καταφέραμε να επιστρέψουμε γιατί η διαφορά ποιότητας που διαθέτουμε ήταν πολύ μεγάλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και το πιο δύσκολο παιχνίδι που θυμάμαι ήταν αυτό στην έδρα των Σερρών FC. Θυμάμαι ότι με την ΑΕΚ τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Ο κόσμος της ΑΕΚ τότε αλλά και του ΑΡΗ φέτος δεν μπορεί να αποδεχθεί πως ένας ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία μεγαλύτερων κατηγοριών δεν καταφέρνει να βρει ρυθμό σε αυτή την κατηγορία».

Για την επόμενη σεζόν στη Football League: «Πιστεύω ότι θα δούμε και του χρόνου το ίδιο σενάριο. Ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, μπορεί να δυσκολεύεται να κερδίσει μέσα σε κάποιες έδρες αλλά μέσα στο γήπεδό μας δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο, πιο γρήγορο με ακόμα πιο ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ. Θα έχουμε επίσης και το κύπελλο στο οποίο θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε μια καλή πορεία».

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση ο ΑΡΗΣ την επόμενη σεζόν: «Δεν είναι η θέση μου τέτοια ώστε να κρίνω. Αυτό που έχω να σημειώσω πάντως είναι ότι φέτος είχαμε πάρα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Υπάρχουν πολλοί παίκτες επιπέδου και το μόνο που χρειάστηκε από τον προπονητή ήταν να περάσει σε μας τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να αγωνιστούμε. Ο κ. Αναστόπουλος έκανε πολύ καλή δουλειά γιατί δεν σχεδίασε την ομάδα, ούτε έκανε προετοιμασία. Σε σύγκριση με την θητεία μου με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική, ο ΑΡΗΣ είχε πολύ καλύτερο και πιο γεμάτο ρόστερ. Του χρόνου θα χρειαστούμε ποιοτικούς παίκτες ώστε να μπορούμε να ξεκλειδώσουμε κλειστές άμυνες, αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά».

Για τη δίψα που έχουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να αγωνιστούν με τον ΑΡΗ στη Superleague: «Δεν μπορώ να αγωνίζομαι σε γήπεδα με 500 φιλάθλους. Μακάρι να μπορέσω να μείνω και τα επόμενα χρόνια και να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον ΑΡΗ, έχω να προσφέρω πολλά ακόμα. Θέλω να ανέβουμε στη Superleague και να γραφτεί το όνομα το δικό μου και των συμπαικτών μου στην ιστορία της ομάδας ως αυτοί που έμειναν και ανέβασαν την ομάδα ξανά».                          

Για τις απαιτήσεις που θα αυξηθούν και τη φανέλα του ΑΡΗ που βαραίνει τους ποδοσφαιριστές: «Ξέρουμε ότι του χρόνου οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, ο κόσμος θα δυσανασχετεί περισσότερο με τις αποτυχίες μας αλλά όταν θέλει κάποιος να αγωνίζεται στον ΑΡΗ πρέπει να έχει γερό στομάχι, να τα αφήνει όλα πίσω του και να συνεχίζει. Το καλύτερο φάρμακο μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα είναι μία νίκη».

Για το αν συμφωνεί με τον Καπνίδη που δήλωσε συγκλονισμένος από την ατμόσφαιρα στο Παλέ και ζηλεύει την ομάδα μπάσκετ: «Εγώ το έχω νιώσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τον Αντώνη, όταν θα νιώσει την ατμόσφαιρα που υπήρχε στον αγώνα με την Μπόκα τότε θα καταλάβει. Αν τη ζούσε, τότε τι θα έπρεπε να έλεγε; Μακάρι να μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο ξανά και ζήσουμε και πάλι τέτοιες στιγμές».

Για την εκκαθάριση και τα όσα ακούγονται και το κατά πόσο επηρεάζει τους παίκτες: «Δεν γίνεται να μην επηρεαζόμαστε. Θέλουμε η ομάδα να ανέβει, να έχει ηρεμία. Μας επηρεάζει αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτά που λέγονται είναι από ανθρώπους που δεν θέλουν το καλό του ΑΡΗ. Δεν μας αγγίζουν όμως». 

Το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας: «Θέλουμε ως ποδοσφαιρικό τμήμα να τους ευχαριστήσουμε γιατί ακόμα κι αν δεν ερχόντουσαν στο γήπεδο, ενδιαφερόντουσαν για την ομάδα και μας είχαν μέσα στην καρδιά τους. Κάναμε αυτό που έπρεπε, το αυτονόητο κι ας κάνουν ένα χρόνο υπομονή γιατί πιστεύω ότι του χρόνου τέτοιον καιρό θα μιλάμε για την άνοδο του ΑΡΗ στη Superleague».

Προτεινόμενα Άρθρα