Ναι, αυτή ήταν άμυνα

από AllAboutARIS

Η άμυνα του ΑΡΗ στον χθεσινό τρίτο μικρό τελικό με την Α.Ε.Κ. ήταν στον απαιτούμενο βαθμό αποτελεσματική, στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη των «κιτρίνων».

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, περιόρισαν τους αντιπάλους τους στους 69 πόντους, υποχρεώνοντάς τους με την άμυνά τους σε βεβιασμένες ενέργειες και… τραβηγμένα σουτ που δεν βρήκαν στόχο.

Από την στιγμή που ο ΑΡΗΣ στερήθηκε τις υπηρεσίες των Ουάιτ και Ουότερς, ήταν επιτακτική ανάγκη να παίξει άμυνα, καθώς στην επίθεση οι λύσεις ήταν περιορισμένες. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο αμυντικό κομμάτι στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να πάρει τον έλεγχο του ματς και να «μπλοκάρει» επιθετικά την Α.Ε.Κ.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια (ένα με Παναθηναϊκό και δύο με Α.Ε.Κ.), ο ΑΡΗΣ δέχτηκε μ.ο. 83,3 πόντους και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι κράτησε στους 69 πόντους την Ένωση. Ζητούμενο από εδώ και στο εξής, είναι η ομάδα να παρουσιάσει την ίδια αμυντική εικόνα και στο προσεχές παιχνίδι του Σαββάτου.

Προτεινόμενα Άρθρα