"Ο νόμος δεν αφήνει περιθώρια αποκλίσεων"

από AllAboutARIS

Ο Παναγιώτης Μαστροθύμιος αναφέρθηκε στην έκδοση ΑΦΜ και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και περιθώρια καθυστερήσεων.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Μαστροθύμιος στον “Libero 107,4” και την εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR”:

Για τη συμμετοχή του στην επιτροπή για τη νέα ΠΑΕ: «Είναι μεγάλη ευθύνη, μία διαδικασία που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι. Αν έλεγα όχι, θα έπρεπε να πάμε σε νέα ΓΣ και θα υπήρχε καθυστέρηση. Είχα εμπιστοσύνη όμως στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και είπα ότι θα σφίξουμε τα δόντια και θα προχωρήσουμε».

Για τον ισχύοντα νόμο και τι προβλέπει για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ: «Έπρεπε να αναλάβω την ενημέρωση των υπολοίπων και να είμαι ακριβής. Ο νόμος δεν αφήνει περιθώρια αποκλίσεων γι’ αυτό συνειδητοποιήσαμε εξ αρχής ότι πρέπει να μην αποκλίνουμε ούτε δευτερόλεπτο από τις προθεσμίες που προβλεπόταν. Το πρώτο συμβούλιο κράτησε έξι ώρες».

Για την έκδοση νέου ΑΦΜ: «Δεν υπάρχει λόγος πανηγυρισμού. Δεν μας έγινε καμία χάρη. Η επιτυχία έγκειται στο γεγονός ότι ενώ δεν υπήρχε μέχρι τη ΓΣ κάποια σχετική προετοιμασία, έπρεπε εμείς να τρέξουμε από την αρχή τη διαδικασία και τα καταφέραμε χωρίς καθυστερήσεις και εντός των προθεσμιών. Δεν θέλαμε να δώσουμε σε κανέναν τη δυνατότητα να αμφισβητήσει τις διαδικασίες. Δεν υπάρχει όμως εφησυχασμός. Έχουμε ακόμα ένα βουνό μπροστά μας και προχωράμε βήμα-βήμα».

Για τα επόμενα βήματα που προβλέπονται για την κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου: «Από αύριο ξεκινάει η διαδικασία κάλυψης του μετοχικού Κεφαλαίου για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Ερασιτέχνη. Η τιμή μίας μετοχής είναι στα 30 ευρώ συν κάποια έξοδα που αφορούν το 10% του Ερασιτέχνη. Ουσιαστικά, κάποιος με 100 ευρώ μπορεί να πάρει 3 μετοχές ή 2 μετοχές και να του επιστραφούν κάποια χρήματα ως ρέστα».

Προτεινόμενα Άρθρα