«Ακόμη και στην Κύπρο δίπλα μας οι φίλοι του ΑΡΗ!»

από AllAboutARIS

«Ενισχυθήκαμε φέτος και πλέον μας περιμένουν όλες οι ομάδες»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο γενικός αρχηγός της ομάδας βόλεϊ γυναικών του ΑΡΗ, Γιάννης Γιαννάκης και μίλησε για τα νικηφόρα φιλικά κόντρα στον νταμπλούχο Απόλλων Λεμεσού αλλά και τους στόχους της φετινής χρονιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πήγαμε στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο για να παίξουμε με τον Απόλλων Λεμεσού που είναι νταμπλούχος και πρωταθλητής Κύπρου τα τελευταία 4 χρόνια και μια ομάδα που πραγματικά χάνει ελάχιστες φορές και ήταν αήττητος για πολλά χρόνια στο γήπεδο του. Είχαμε μια απουσία της τελευταίας στιγμής καθώς η αρχηγός μας και πρώτη σκόρερ της Α1, Τζου Καετάνο ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις την Παρασκευή πριν την τελευταία προπόνηση και δεν την συμπεριλάβαμε στην αποστολή».

«Ήταν δυο πολύ χρήσιμα φιλικά για εμάς καθώς ο αντίπαλος είναι σε πολύ καλό επίπεδο και με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Ωστόσο, οι αθλήτριες έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο και μας άφησαν ικανοποιημένους. Για εμάς ήταν το πρώτο δυνατό τεστ ενόψει της σεζόν αφού ως το Σάββατο είχαμε αντιμετωπίσει μόνο ομάδες της Α2. Κερδίσαμε τον Απόλλων Λεμεσού 2 φορές. Μια ομάδα με 4 ξένες και πολύ καλές ξένες».

Για την μεταγραφική κινητικότητα στην ομάδα:

«Μεταγραφικά είχαμε πολύ μεγάλη ανανέωση. Κρατήσαμε τον βασικό κορμό. Κρατήσαμε τις δυο ξένες που ήταν και πρώτες σκόρερ της Α1. Πήραμε μια έμπειρη διαγώνιο την Νίκιτς που έχει αγωνιστεί και στο Ρέθυμνο όταν και είχε βγει πρώτη σκόρερ ενώ πέρσι βγήκε καλύτερη διαγώνιος στην Ισπανία και δεύτερη σκόρερ».

«Επίσης καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας να φέρουμε κάποιες αθλήτριες που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες της Ελλάδας να παίξουν για τον ΑΡΗ».

 Για την φετινή χρονιά και τους στόχους:

«Την περσινή χρονιά δεν μας περίμενε κανείς. Και εμείς δεν είχαμε στην αρχή τόσο ψηλά τον πήχη. Ο ΑΡΗΣ φέτος είναι μια ομάδα που τον περιμένουν όλοι και όλες οι ομάδες φέτος γενικά έχουν ενισχυθεί πολύ».

Για τα φαβορί:

«Βάσει μεταγραφών ο Ολυμπιακός είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από όλες τις άλλες ομάδες. Από εκεί και πέρα είναι ο Παναθηναϊκός, η Σαντορίνη, η Νάξος, εμείς και ο Μαρκόπουλος που θα διεκδικήσομε την είσοδο στην 4αδα και μετά είναι οι υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία τους».

«Εμείς ξεκινάμε στις 22 Οκτωβρίου εντός έδρας με τους Μακεδόνες Αξιού στο ΔΑΚ Πυλαίας και δεύτερο παιχνίδι παίζουμε στην Νάξο με τον τοπικό Παναξιακό που είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Στην συνέχεια παίζουμε με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας».

Για την τηλεοπτική κάλυψη:

«Πέρσι ήμασταν σε ευχάριστη θέση λόγω των συγκυριών, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είχανε συνεργασία με το συνδρομητικό κανάλια και επειδή ο ΑΡΗΣ ήταν το μεγάλο “brand name” της κατηγορίας μας έδειξε 6 φορές από τις 14 η ΕΡΤ. Φέτος δεν ξέρω ελπίζω να συνεχιστεί η συνεργασία καθώς η ΕΡΤ μας πρόβαλλε πολύ για γυναικείο βόλεϊ, κάτι που το είδαμε και στην Κύπρο, καθώς οι προπονητές και οι παράγοντες παρακολουθούσαν τα παιχνίδια μέσω της ΕΡΤ2».

Για το επίπεδο στο βόλεϊ της Κύπρου:

«Είναι κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Έχει λεφτά το πρωτάθλημα. Ο Απόλλων Λεμεσού είχε το διπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Δεν έχουν μακρινές μετακινήσεις και είναι ένα πρωτάθλημα 8 ομάδων εκ των οποίων οι 4 διεκδικούν τον τίτλο».

«Θα ήθελα να αναφέρω ότι και στην Κύπρο είχαμε φίλους του ΑΡΗ που ήρθαν μας στήριξαν και φωτογραφήθηκαν με τις αθλήτριες του ΑΡΗ».

Για το τι στόχο βάζει ο ίδιος για την ομάδα:

«Προσωπικά αν δεν παίξουμε στα πλέι οφ θα είμαι στεναχωρημένος. Δεν θα είναι αποτυχία αλλά θα είμαι στεναχωρημένος».

Για την πρεμιέρα:

«Πρώτο παιχνίδι είναι στις 22 Οκτωβρίου που είναι και το παιχνίδι ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθει ο κόσμος πρώτα στον αγώνα μας και μετά να πάμε όλοι μαζί στο μπάσκετ να δούμε τον αγώνα».

 Για τις ακαδημίες:

«Στις ακαδημίες κάναμε κάποιες αλλαγές όσον αφορά τους προπονητές. Ήρθαν νέοι προπονητές και είμαστε αυξημένοι στον αριθμό των παιδιών και γίνεται αρκετά καλή δουλειά».

Προτεινόμενα Άρθρα