«Ο ΑΡΗΣ δίνει τεράστια εμπορική σημασία στην κατηγορία»

από AllAboutARIS

«Ο ΑΡΗΣ έχει παίκτες που ανετότατα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στην Superleague»

Στην εκπομποπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ, Σταμάτης Συρίγος όπου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Football League ως κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αναβολή:

«Είναι πολύ δυσάρεστη η αναβολή. Εμείς βγάλαμε μια ανακοίνωση που αντιπροσωπεύει όλους τους ποδοσφαιριστές. Πιο πολύ από όλους επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές η αναβολή και φυσικά όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, φίλαθλοι και δημοσιογράφοι. Όταν τα παιδιά κάνουν 3 μήνες προετοιμασία και δεν έχουν να παίξουν παιχνίδια τότε ο ποδοσφαιριστής δεν έχει κίνητρο».

«Επιπλέον οι ανάγκες του ποδοσφαιριστή είναι πολύ υψηλές, ιδιαίτερα οι διατροφικές που πρέπει να ακολουθεί. Δεν είναι όπως βλέπουν οι περισσότεροι στην τηλεόραση, με τα ακριβά αμάξια, τα μεγάλα σπίτια και τις όμορφες γυναίκες. Ο ποδοσφαιριστής αποτελεί κοινωνικά ευπαθείς ομάδα».

«Η αλήθεια είναι ότι η Football League είναι οικονομικά αδικημένη κατηγορία με πολύ λίγα έσοδα. Αυτό ίσως είναι ένας λάθος και της διαχείρισης όλων αυτών των ετών. Το να δημιουργούμε συνέχεια χρέη δεν έχε νόημα. Είναι μια δυσμενής εξέλιξη αυτό και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε μια λύση. Έχουμε καλέσει την Superleague, τον υφυπουργό να κάτσουμε με διάλογο να βρούμε μια λύση. Απλά η συνάντηση να γίνει με υγεία, όχι σαν αυτά που συνέβησαν στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League ούτε σαν κάτι άλλα μεμονωμένα περιστατικά».

«Πρόσφατα βρεθήκαμε σε ένα νομικό σεμινάριο με όλους τους οργανισμούς της Ευρώπης και αποτελούμε πρότυπο. Οι κανονισμοί στην Ελλάδα και ο τρόπος που λειτουργούν τα Διαιτητικά Δικαστήρια αποτελούν πρότυπο στην Ανατολική Ευρώπη. Το πρόβλημα στην Ελλάδα διαχρονικά είναι η εφαρμογή των κανονισμών και όχι η θέσπιση».

Για τον σημαντικό ρόλο που παίζει ένας μεγαλομέτοχος σε μια ομάδα:

«Όταν μια ομάδα έχει 180-200.000 ευρώ έσοδα δεν γίνεται να πορευτεί έτσι. Πρέπει είτε να υπάρχει ένας άνθρωπος που να βάλει λεφτά ή να αρχίσει να βγάζει δικά της παιδιά η ομάδα, δικούς της παίχτες. Μακάρι να φέρνουνε οι ομάδες ξένους παικταράδες για να μαθαίνουμε και εμείς οι έλληνες πράγματα από αυτούς αλλά έτσι δεν γίνεται βιώσιμη μια ομάδα σε τέτοιες συνθήκες».

Για το αν η Football League στέκεται ως επαγγελματική κατηγορία με τα πενιχρά έσοδα που έχει:

«Θα ήταν θεμελιώδεις λάθος να γίνει η κατηγορία ερασιτεχνική. Αρχικά, δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι μέλος στην ΦΙΦΑ αν είχε μια επαγγελματική κατηγορία, χρειάζεται να έχει 2 επαγγελματικές κατηγορίας. Επιπλέον, η Football League αποτελεί το προπύργιο της Superleague όπου μαθαίνει ένας ποδοσφαιριστής να λειτουργεί επαγγελματικά, με τα ένσημα του, ξέρει ποίες είναι οι ασφάλειες του, ξέρει τι προπόνηση πρέπει να κάνει.  Οι άνθρωποι που δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν στον πρωτάθλημα να μην παίζουν και την θέση τους να παίρνουν ομάδες κατώτερων κατηγοριών αλλά υγιέστερες. Το βασικό όμως είναι να λειτουργήσουν οι αδειοδοτήσεις. Αν λειτουργήσουν οι αδειοδοτήσεις τότε όλες οι 2 επαγγελματικές κατηγορίες στην Ελλάδα θα μπορούσαν να στηρίξουν και 16 και 18 ομάδες».

Για την συνεργασία που πρέπει να υπάρξει με την Superleague:

«Με την ανακοίνωση μας καλύπτουμε και αυτό. Ότι μόνο μια αλληλεγγύη μπορεί να βρεθεί η λύση. Πιστεύω είναι ώρα να ενωθούμε. Όλοι οι φορείς. Ο ΠΣΑΠ, ο υφυπουργός, η ΕΠΟ, η Superleague και η Football League. Να ανταλλάξουμε ιδέες και με υγεία και αλληλεγγύη να βρεθεί μια λύση».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την έναρξη του πρωταθλήματος μέσα στον Οκτώβριο:

«Ο πιο αρμόδιος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι ο κ.Σφακιανάκης. Εγώ πιστεύω ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για το ότι προβλέπεται για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα:

«Το πρωτάθλημα αυτό θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και από εμπορικής πλευράς γιατί ακριβώς υπάρχουν ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ. Ποιος δεν θα θέλει να παρακολουθήσει τους αγώνες του ΑΡΗ ή του ΟΦΗ. Θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καθώς δεν θα υπάρξουν ομάδες που θα έχουν πέσει από τον πρώτο γύρο. Η ψαλίδα των ομάδων έχει κλείσει πάρα πολύ. Ο ΑΡΗΣ έχει παίκτες που ανετότατα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στην Superleague».

Προτεινόμενα Άρθρα