«Η Superleague χρειάζεται τον ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

«Η Football League δεν έχει ξαναδεί ρόστερ ανάλογο του ΑΡΗ»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο παίκτης της Βέροιας, Στέλιος Μαραγκός μετά την φιλική ήττα της ομάδας του με 3-0 από τον ΑΡΗ και μίλησε για πολλά θέματα αναφορικά με τον ΑΡΗ, τον ίδιο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι γεύση του άφησε το φιλικό με τον ΑΡΗ:

«Εγώ περίμενα μια καλή εμφάνιση για τον ΑΡΗ. Έχει παίκτες αξιόλογους, με θητεία χρόνων στην Superleague και τον βολεύει να παίζει με ομάδες της Superleague, αφού υπάρχει χώρος και όχι τόσο δύναμη . Τα παιδιά έδειξαν την ποιότητα τους και μας κέρδισαν καθαρά με 3-0».

Για την δυσκολία του ΑΡΗ απέναντι σε ομάδες της Football League:

«Εγώ εκεί εστιάζω το πρόβλημα στο ότι κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα με ομάδες της Football League. Όλοι οι παίκτες του ΑΡΗ έχουν πρωταγωνιστήσει στην Superleauge, αλλά πρέπει να βρουν λύση και για αυτήν την κατηγορία. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για παίκτες τέτοιας ποιότητας αλλά θα πρέπει να το κοιτάξουν».

Για την προσαρμογή του ΑΡΗ στην κατηγορία:

«Μακάρι να ήταν σήμερα κιόλας ο ΑΡΗΣ στην Superleague και να μιλούσαμε διαφορετικά τώρα. Έχει μια χρονιά μπροστά του να διανύσει με παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή και πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα, όσο πρωτόγνωρα και αν είναι».

«Ο κόσμος καλά κάνει και πιέζει γιατί έχει απαιτήσεις από την ομάδα και ο μόνος τρόπος να αντιδράσουν οι παίκτες είναι να φέρουν νίκες. Η εμφάνιση κόντρα στην Βέροια ήταν μια εμφάνιση που αρμόζει στον ΑΡΗ. Από εκεί και πέρα πιστεύω τα παιδιά θα βρουν ρυθμό και θα τα καταφέρουν».

Για την πίεση των παικτών:

«Η πίεση σίγουρα είναι μεγάλη. Ο κόσμος περιμένει να κάνουν το απόλυτο, να κερδίζουν παντού, στο «Βικελίδης» να καθαρίζουν τα παιχνίδια από το πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα το μπάτζετ είναι ίσως το πιο ακριβό των τελευταίων χρόνων στην Football League. Έχω παίξει πολλά χρόνια στην κατηγορία αυτή και δεν θυμάμαι ανάλογο ρόστερ με αυτό του ΑΡΗ».

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να πάρει παίκτες πιο εξοικειωμένους με την Football League:

«Ίσως θα έπρεπε από μια οπτική αλλά από την άλλη ο πρόεδρος, ο προπονητής και όσοι αποφασίζουν για τις μεταγραφές θα ξέρουν σίγουρα κάτι παραπάνω από τον κόσμο που παρακολουθεί».

Για την αγανάκτηση του κόσμου μετά τον αγώνα με τον Αιγινιακό:

«Όταν είσαι παίκτης του ΑΡΗ δεν σε αφήνουν να κάνεις αρνητικό αποτέλεσμα, ειδικά στην έδρα σου. Πρέπει να δώσουν λίγο χρόνο στην ομάδα».

Για τον κ.Καρυπίδη:

«Ο ΑΡΗΣ είναι ένα μεγαλύτερο «καράβι» από την Βέροια και σίγουρα με πολύ μεγαλύτερη ιστορία. Εγώ έχω μόνο θετικές αναμνήσεις από του κ.Καρυπίδη, έφυγε ωστόσο και τώρα ήρθε ένας άλλος πρόεδρος. Τα δείγματα του κ.Καρυπίδη είναι πολύ θετικά. Το ρόστερ του ΑΡΗ είναι υπερπλήρες και τώρα μένει να δείξουν τα παιδιά τι αξίζουν».

Για το ότι το όνομα έχει «παίξει» για τον ΑΡΗ:

«Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι άλλο τι επιθυμείς και άλλο τι είναι πραγματικότητα. Έχω συμβόλαιο με την Βέροια και θα το τιμήσω».

Για την φετινή χρονιά στην Βέροια:

«Κακά τα ψέματα εμείς ξεκινήσαμε με μοναδικό στόχο την σωτηρία. Ξεκινήσαμε ενθαρρυντικά καθώς πήραμε κάποιους βαθμούς με τις μεγάλες ομάδες.  Τώρα πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα με ομάδες της ίδια δυναμικότητας».

Για το ποιες ομάδες βλέπει στο ίδιο «καζάνι» με την Βέροια:

«Εμείς, η Κέρκυρα, ο Λεβαδειακός, η Λάρισα, ο Ηρακλής. Εκτός αν μια από αυτές κάνει ένα ντεμαράζ αποτελεσμάτων όπως ο Παναιτωλικός και η Ξάνθη».

Για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Κάποια στιγμή ντρέπεσαι για αυτό που συμβαίνει και την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτό το προϊόν. Ειδικά ο κόσμος. Επιπλέον πρέπει να επιστρέψουν οι μεγάλες ομάδες στην Superleague, όπως ο ΑΡΗΣ και ο ΟΦΗ που φέρνουν κόσμο στο γήπεδο και τις χρειάζεται η κατηγορία για να ενισχυθεί».

Για τι προσωπικές του φιλοδοξίες:

«Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με τις φιλοδοξίες της ομάδας. Από εκεί και πέρα, προσπαθώ να γίνομαι κάθε χρόνο και καλύτερος χωρίς να επαναπαύομαι».

Προτεινόμενα Άρθρα