"Δύναμη, θέληση και πίστη για την άνοδο!"

από AllAboutARIS

"Έχει αλλάξει πολύ η θέση του τερματοφύλακα. Ο ΑΡΗΣ έχει βαριά κληρονομιά στη συγκεκριμένη θέση"

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΑΡΗ και νυν υπεύθυνος για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων των ομάδων Κ17 και Κ19 του συλλόγου, Αλέξης Δέλλιος, μίλησε για τη φετινή πορεία των «κίτρινων», αλλά και το αν υπάρχει ταλέντο στη θέση των γκολκίπερ στην ομάδα.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” και τον Libero 107,4.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για το αν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται ως γυμναστής των τερματοφυλάκων: «Ναι, είναι η πρώτη φορά, που μου ζητήθηκε αυτό. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο, γιατί έπρεπε να ξαναενεργοποιηθώ, αλλά τώρα είμαι μια χαρά».

Για το αν υπάρχει ταλέντο στη θέση του: «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Τα παιδιά που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση είναι σε πολύ καλό δρόμο και, μάλιστα, γυμνάζονται και με την α΄ ομάδα».

Για την βαριά κληρονομιά του ΑΡΗ στη θέση του τερματοφύλακα: «Όντως, είναι μεγάλη η κληρονομιά, γιατί ο ΑΡΗΣ έχει παράδοση στη συγκεκριμένη θέση. Επίσης, πρέπει να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν το πώς παίζαμε εμάς».

Για το αν έχει αλλάξει η θέση του τερματοφύλακα σήμερα σε σχέση με όταν έπαιζε ο ίδιος ποδόσφαιρο: «Έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ο τερματοφύλακας είναι αυτός που συμμετέχει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, πράγμα που βλέπουμε και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πάνω σε αυτά τα πρότυπα πρέπει να δουλέψουμε. Η θέση, λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με το τότε. Σήμερα, αν ο τερματοφύλακας δεν χρησιμοποιεί τα πόδια του, δεν είναι τερματοφύλακας. Πρέπει να είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, όσον αφορά στα πόδια του».

Για την α΄ ομάδα: «Αν έλεγα ότι η φετινή χρονιά είναι όπως την περιμέναμε, θα έλεγα ψέματα. Η ομάδα έχει χάσει βαθμούς, που δεν το περίμενε κανείς, αλλά νομίζω θα τα καταφέρει στο τέλος. Οι διαφορές ναι μεν των βαθμών φαίνονται μεγάλες, αλλά μπορούν να καλυφθούν, αρκεί να είμαστε εμείς συνεπείς. Γιατί έτσι δημιουργήθηκε η διαφορά. Ο ΑΡΗΣ είναι αυτός που ‘πέταξε’ βαθμούς, από ματς που δεν θα έπρεπε».

Γα το πρωτάθλημα της ΄ Εθνικής: «Το χαρακτηριστικό της Β΄ Εθνικής, επειδή έχω παίξει σε αυτήν, είναι ότι πάει το ματς στη δύναμη. Δηλαδή, το όποιο ταλέντο πάει στράφι, αλλά αν δεν έχεις δύναμη στο παιχνίδι σου, δεν πας πουθενά. Εκεί είναι που υστερεί ο ΑΡΗΣ: αν και υπάρχει πολύ ταλέντο, απλά αντιμετωπίζουν δυναμικές αντιδράσεις από τους αντιπάλους και εκεί διαπιστώνεται το πρόβλημα. Συν το κίνητρο ότι παίζουν με τον ΑΡΗ, που έχουν οι αντίπαλοι».

Για το ποια στοιχεία πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ στα 13 ματς, που απομένουν για να καταφέρει η ομάδα ν΄ ανέβει στη Super League: «Ο στόχος της ομάδας είναι να πάρει όλα τα ματς και ν΄ ανέβει. Βλέπουμε σε κάποια ματς ο Απόλλων Αθηνών πήρε βαθμούς στο 95΄. Από εκεί και πέρα, να είμαστε συνεπείς, να κερδίσουμε όλα τα ματς και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Μαζί με το ταλέντο, όλα τα παιδιά πρέπει να βάλουν τη δύναμη, τη θέληση και την πίστη τους, για να πετύχουν τον στόχο τους. Και δικός τους στόχος είναι ν΄ ανέβει η ομάδα».

Για τις «θυσίες» που ζήτησε ο Κωστένογλου από τους παίκτες του: «Αν θέλεις να πετύχεις τον στόχο σου, πρέπει να κάνεις θυσία. Να τελειώσουν αυτοί οι μήνες και στο τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές. Είμαι σίγουρος».

Για την αλλαγή στον πάγκο της ομάδας: «Οι αλλαγές αυτές συνήθως γίνονται για να ταρακουνήσουν την ομάδα. Από εκεί και πέρα, θέλει δουλειά. Εξαρτάται μόνο από τους παίκτες».

Για το ματς με τον Κισσαμικό και την εικόνα του ΑΡΗ: «Εγώ καταλαβαίνω τα παιδιά, γιατί έχω βρεθεί στη θέση τους. Παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει για άλλη απώλεια και τους βγαίνει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, το να κρατήσουν, δηλαδή το σκορ. Αυτό και μόνο τους βαραίνει τα πόδια. Αν έμπαινε το γκολ του Τάτου, θα βλέπαμε ένα τελείως διαφορετικό ματς. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ δεν έχουν περιθώριο για κάποιο λάθος και αυτό αγχώνει τα παιδιά. Ασχέτως ποιοι είναι οι παίκτες σαν μονάδες».

Για τον Νίκο Καρύδα: «Αν μιλάμε για δυνάμεις, ο πιο αρμόδιος να κρίνει είναι ο Νίκος Καρύδας. Αυτός μπορεί να μιλήσει γι΄ αυτό το κομμάτι. Έχω συνεργαστεί μαζί του από το ξεκίνημα μου, στον ΑΡΗ άλλες δύο φορές και για μένα είναι ο κορυφαίος. Ας μιλήσουν οι ομάδες και οι παίκτες που έχει δουλέψει. Εγώ είμαι ο λιγότερο αρμόδιος. Νομίζω ότι η δουλειά που κάνει είναι μοναδική».

Για το α΄ ημίχρονο με τον Κισσαμικό και το αν είδε κάποια αλλαγή, όσον αφορά στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού: «Σίγουρα, η αλλαγή επηρέασε τους ποδοσφαιριστές και έδειξαν περισσότερη διάθεση. Υπήρχε κάποιος στόχος. Είδαμε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό έχει να κάνει και με την αλλαγή στην ψυχολογία τους. Ο προπονητής για να βάλει κάποια δικά του στοιχεία, πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος».

Για το τι θα έλεγε στον κόσμο: «Να κάνουμε όλοι από μία θυσία: να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να δώσει παλμό, για να πετύχουμε όλοι μας τον στόχο μας, που είναι η άνοδος. Το ξέρω ότι έχει πικραθεί ο κόσμος, αλλά μία θυσία, 13 παιχνίδια! Να καταλαβαίνουν οι αντίπαλοι πού έρχονται και να καταλάβουν καλύτερα οι παίκτες πού παίζουν. Και νομίζω ότι αυτό θα τους δώσει ώθηση».

Για τον Σωκράτη Διούδη: «Είναι θετική η παρουσία του. Δεν είναι κάποιος τερματοφύλακας, που ξεπετάχτηκε ξαφνικά. Έχει την πορεία του. Δεν θα κρίνω την απόφασή του να επιστρέψει στον ΑΡΗ. Είναι θετικό και νομίζω ότι φέτος δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο».

Για την Κ17 και την Κ19: «Η 17 είναι πρωταθλήτρια, ενώ στην Κ19 απομένει μία αγωνιστική. Είμαστε πρώτοι, θα παίξουμε στο Αιγίνιο και θα κριθεί εκεί το πρωτάθλημα».

Προτεινόμενα Άρθρα