Μαζική επίθεση, μαζική άμυνα

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Σπανός από τις πρώτες προπονήσεις έχει δείξει ορισμένα πράγματα για το πώς θα λειτουργεί η ομάδα όταν έχει στην κατοχή της την μπάλα και όταν δεν την έχει.

Ο κόουτς του ΑΡΗ έχει τονίσει πως η ομάδα θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο φέτος και η συνολική της λειτουργία θα βασίζεται σ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης. Από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις φαίνεται πως οι επιθέσεις θα ξεκινούν από την άμυνα και θα μεταβιβάζονται με ορθολογικό τρόπο στην επίθεση, προκειμένου οι προωθημένοι παίκτες να μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Πιο συγκεκριμένα η μπάλα από τον τερματοφύλακα θα μεταβιβάζεται στους αμυντικούς και την πρώτη πάσα θα βγαίνει να υποδέχεται ένας εκ των Μουμίν Ιντζόγλου και Νίκιτς. Με την κατάλληλη υποστήριξη και την σωστή κίνηση στον χώρο το παιχνίδι θα μοιράζεται είτε στις πλευρές, είτε κάθετα στον άξονα και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να φτάσει η μπάλα με αξιώσεις μέσα στα αντίπαλα καρέ.

Στις περιπτώσεις που η μπάλα δεν θα βρίσκεται στην κατοχή των παικτών του ΑΡΗ, πάλι θα υπάρχει ενεργή συμμετοχή απ’ όλους. Οι φορ θα πρεσάρουν διαρκώς τους αντίπαλους αμυντικούς ενώ οι υπόλοιποι θα μαρκάρουν στον χώρο, προκειμένου να διεκδικήσουν ανά πάσα στιγμή την μπάλα. Η δύναμη με την οποία θα μπαίνουν στις φάσεις οι “κίτρινοι”, είναι εξίσου σημαντική.

Όλα αυτά τα στοιχεία οι παίκτες τα δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις και θα συνεχίσουν να το κάνουν, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα