Τα πρόσωπα, τα “θέλω” και οι ανάγκες

από Νίκος Παπαδόπουλος
Το χθεσινό φιλικό με τη Ντόρντρεχτ δεν διέφερε σε σχέση με την Άλκμααρ μόνο ως προς τη δυναμικότητα του αντιπάλου, η οποία βέβαια την περασμένη Τετάρτη δεν ήταν τόσο μεγάλο εμπόδιο ώστε ο ΑΡΗΣ να παρουσιάσει μία αρκετά καλή εικόνα.
Χθες οι επιλογές της ενδεκάδας φανέρωσαν μία διαθέση του Άκη Μάντζιου να βγάλει κάποια πράγματα σε ατομικό επίπεδο και με παίκτες όπως ποι Πάρντο, Μεμέτογλου, Παναγίδης και φυσικά ο Σίστο που αποτέλεσαν κάποια από τα νέα πρόσωπα της ενδεκάδας που ξεκίνησε στο χθεσινό φιλικό.
Η αλήθεια είναι ότι ο ΑΡΗΣ από πλευράς επιλογών δεν το προσέγγισε τόσο όπως εκείνο της περασμένης Τετάρτης, είτε λόγω συνειδητών επιλογών είτε αναγκαστικών όπως η παρουσία του Παναγίδη στα αριστερά της άμυνας αντί του κλινήρη Φεράρι.
Πρόκειται για δεδομένα που δικαιολογούν κάπως την ομάδα για την απόδοσή της και ειδικά στο πρώτο μέρος, όχι όμως εντελώς στα μάτια του Μάντζιου.
Ο προπονητής του ΑΡΗ περίμενε περισσότερα πράγματα πάνω στη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα, άσχετα με τις αλλαγές που έγιναν. Για αυτό άλλωστε δήλωσε ανοικτά μετά το τέλος του αγώνα ότι δεν έμεινε τόσο ικανοποιημένος και ειδικά με την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Μάντζιος περίμενε την ομάδα να αποδώσει πάνω στα “θέλω” του, παρά τις αλλαγές, όπως έγινε δηλαδή σε μεγαλύτερο βαθμό μετά το 45′ και με τις αλλαγές που έγιναν σταδιακά να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Συν τοις άλλοις ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε χθες μία κατάσταση παιχνιδιού που θα τη βρει μπροστά του αρκετές φορές φέτος και αφορά τους μικρούς χώρους και τις κλειστές άμυνες που παραδοσιακά τον δυσκολεύουν. Δεν είναι όμως μόνο θέμα δουλειάς του προπονητή αλλά και των προσώπων που έχει ή θα έχει το επόμενο διάστημα στη διάθεσή του.
Δεν πρόκειται πάντως για μία εμφάνιση που κρίνεται ως απαγορευτική όταν είναι στο πλαίσιο μίας καλοκαιρινής προετοιμασίας. Αντιθέτως, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε βάθος χρόνου.
Εκείνο πάντως που κρατάει ο ΑΡΗΣ ως κέρδος είναι η πιο συμπαγής και σαφώς καλύτερη επιθετικά εικόνα του δεύτερου μέρους. ‘Ενας Φετφατζίδης που είναι από τους διακριθέντες ως τώρα, ένας Σαμόρα με αρκετή όρεξη, ένας Μοντόγια πιο ουσιαστικός  και ένα κέντρο που… φωνάζει για ενίσχυση μεταξύ άλλων.
Με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να οδεύει προς το τέλος του, το θέμα πλέον για τον Μάντζιο είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο -μετά την άδεια που θα δοθεί- να βρει κάτι παραπάνω από 1-2 νέα πρόσωπα στο Ρύσιο ώστε να φουλάρει για τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με τις συνθήκες που απαιτούνται.

Προτεινόμενα Άρθρα