ΓΙΑΤΙ ο Ιωνικός το ήθελε περισσότερο;

από Γιάννης Παντελίδης

Σαν γενικό νόημα, το τι ακριβώς έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης αντικατοπτρίζεται πλήρως σε μία από τις δύο ατάκες, που είπε ο Άκης Μάντζιος στον τέλος. Κέρδισε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο.

Η κουβέντα, η πλέον σημαντική όμως, που δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, αλλά είναι να φανεί και σε πράξεις είναι το ΓΙΑΤΙ ο Ιωνικός το ήθελε περισσότερο από τον Άρη. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο δηλαδή; ΓΙΑΤΙ η μία ομάδα, πολύ κατώτερου ποιοτικού επιπέδου, έβγαλε τόσο πάθος και πήρε το ματς; Είναι ο Άρης μπλαζέ; Τον παίρνει να «μεταχειρίζεται» έτσι αυτά τα παιχνίδια; Υπάρχουν παίκτες χαμένοι στη μετάφραση; Μπορούν αλλά δεν θέλουν ή θέλουν αλλά δεν μπορούν; Έγινε λάθος διαχείριση; Δεν εμπνέει ο προπονητής; Υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια;

Όλα αυτά και ίσως πολλά περισσότερα είναι ερωτηματικά στο μυαλό των φίλων του Άρη, βλέποντας αυτή την κάκιστη εικόνα στο γήπεδο της Νεάπολης. Και δεν είναι ότι ήσουν άτυχος ή ότι έφτασες κοντά, αλλά δεν τα κατάφερες, όπως με τον ΟΦΗ. Όχι βέβαια, ότι έχασες με κατεβασμένα χέρια, αλλά… ΕΧΑΣΕΣ.

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, στο επίκεντρο, εκτός από τους ποδοσφαιριστές, βρίσκεται και ο προπονητής. Δεν ξέρω αν ο Άκης Μάντζιος έκανε λάθος επιλογές, τα κριτήρια είναι υποκειμενικά και ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του γνώμη και δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να συμφωνούμε. Έχοντας την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά και τα δύο στάδια της καλοκαιρινής προετοιμασίας μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η ομάδα δούλεψε, σε όλους τους τομείς. Έχει πλάνο, έχει σχέδιο και συγκεκριμένη φιλοσοφία. ΓΙΑΤΙ όμως όλα αυτά δεν τα είδαμε χθες στο γήπεδο της Νεάπολης;

Η πρώτη αντίδραση ήρθε με το πρόστιμο σε τεχνική ηγεσία και παίκτες από τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δική του είναι η επένδυση και μάλιστα μεγάλη και πρέπει να την προστατέψει.

«Αυτά που ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος», λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Εάν λοιπόν όντως ισχύει κάτι τέτοιο στον Άρη, ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ. Προφανώς και είμαι κατά της καταστροφολογίας που έχει αναπτυχθεί από χθες το βράδυ. Αντιλαμβάνομαι επίσης πως το χτύπημα κάτω από τη μέση με το σκάνδαλο της αφαίρεσης βαθμών, έχει επηρεάσει. Κι έχει μπει και μέσα στην ομάδα, που κάποιες στιγμές βγάζει ένα αδικαιολόγητο άγχος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, επιθετικά ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να βγάλει τίποτα. Χάθηκε το πλάνο. Δεν πήρε τίποτα από τα άκρα, στον άξονα το δίδυμο Εντιαγέ-Σάσα, δεν έδωσε τίποτα και σε κάνει να αναρωτιέσαι εκτός από το ότι δεν έχουν «βρεθεί» μεταξύ τους, μήπως τελικά δεν ταιριάζουν κιόλας; Προπονητής δεν είμαι, ούτε βρίσκομαι κάθε μέρα με την ομάδα στις προπονήσεις για να βλέπω τι γίνεται. Μοιράζομαι κάποιους προβληματισμούς. Δυστυχώς όμως, όταν σε τέτοια παιχνίδια, οι πιο συνεπείς και θετικοί ποδοσφαιριστές σου είναι τα δύο στόπερ και το δεξί μπακ, τότε μάλλον έχουμε θέμα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά έχει μπει πλέον ένα μεγαλοπρεπέστατο ΠΡΕΠΕΙ για νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος τα επόμενα 24ωρα θα στηριχθεί λυσσαλέα, αφού άλλωστε, στόχος τους (ξέρετε ποιων) είναι να πετάξουν εσένα έξω από την Ευρώπη και να βάλουν αυτόν.

Για φινάλε, ο κόσμος πρέπει την Τετάρτη να δημιουργήσει στο γήπεδο μια τέτοια ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που θα πρέπει να αντιληφθούν οι μεν (ΑΡΗΣ) ότι… μόνο τρίποντο και νέα αρχή και οι δε (Παναθηναϊκός), δεν μπορούμε να τους κερδίσουμε.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X