Ο Καρυπίδης, ο Μπούργος και ο ΑΡΗΣ της επόμενης χρονιάς

από Περικλής Τράιος

Πολλά ακούσαμε και πολλά διαβάσαμε όλες αυτές τις ημέρες, για τη λύση της συνεργασίας με τον Λούκας Σάσα. Κανείς δεν γνωρίζει εκτός από τον ίδιο και τους ανθρώπους της ομάδας, για πιο λόγο είχαμε αυτή την εξέλιξη. Όλοι μας πιθανολογούμε και απλά, κάνουμε εκτιμήσεις και σκέψεις.

Ο Σάσα και μόνο αυτός ξέρει τους λόγους που ήθελε να φύγει από τον ΑΡΗ προκειμένου να αναζητήσει την τύχη του σε μια άλλη ομάδα, από την οποία προσδοκεί ότι θα πάρει, όλα αυτά που ήθελε και δεν μπορούσε να του δώσει πλέον ο ΑΡΗΣ.

Ποια είναι αυτά που έψαχνε και ήθελε; Είπαμε. Αυτός ξέρει. Εμείς πιθανολογούμε. Πολλά μπορούμε να σκεφτούμε… Ίσως να είναι ο χρόνος συμμετοχής που δεν θα ήταν εξασφαλισμένος στον ΑΡΗ της επόμενης χρονιάς. Ίσως να ήταν τα παραπάνω χρήματα, που πιθανόν του δίνει μια πρόταση από το εξωτερικό και την οποία ο ίδιος την αξιολόγησε ως μια μεγάλη ευκαιρία στη παρούσα φάση (να μην ξεχνάμε ότι έκλεισε τα 32 του κι από τον Μάρτιο περπατά τα 33). Ίσως να είναι κάτι άλλο.

Όπως και να χει, ο Σάσα είναι παρελθόν από την ομάδα μας κι αυτό γίνεται με την σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή και φυσικά της διοίκησης. Γιατί, όσοι λόγοι κι αν υπήρχαν, όσες προτάσεις κι αν είχαν προκύψει, ο ποδοσφαιριστής είχε συμβόλαιο και αν ο ΑΡΗΣ τον ήθελε, δεν θα πήγαινε πουθενά. Ξεκάθαρο. Όπως και να΄χει, η ουσία είναι ότι ο Σάσα, δεν είναι πλέον ποδοσφαιριστής μας. Με μια πολύ ωραία και συγκινητική ανάρτηση μας αποχαιρέτησε και πλέον περπατά σε άλλους δρόμους…

Δεν ξέρω αν και πόσο ωφελημένος (οικονομικά) βγαίνει ο ΑΡΗΣ από αυτή την εξέλιξη. Δεν είμαι ούτε στο λογιστήριο της ΠΑΕ, ούτε γνωρίζω τι συμβόλαιο είχε και τι χρήματα έπαιρνε. Δεν μου πέφτει λόγος και βασικά, δεν με ενδιαφέρει.

Αυτό που ξέρω, είναι ότι ο Σάσα ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αυτά τα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με τον «θεό του πολέμου», τίμησε τη φανέλα, σεβάστηκε τον κόσμο, αγάπησε αυτόν τον Σύλλογο που λέγεται ΑΡΗΣ και αγαπήθηκε. Έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε και φυσικά θα κρατήσω μόνο τα θετικά από την παρουσία του.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Σούντγκρεν, ο οποίος μας αποχαιρέτησε και αυτός. Επίσης ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε για τον Σύλλογο, αγαπήθηκε από τον κόσμο και αγάπησε τον κόσμο. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν έγραψε κι αυτός τη δική του ιστορία με τη φανέλα του ΑΡΗ και τον ευχαριστούμε για όλα αυτά που ζήσαμε, στα χρόνια που τον είχαμε κοντά μας. Αποχώρησε γιατί δεν ανανεώθηκε η συνεργασία μαζί του.

Το βέβαιο είναι ένα…

Τόσο Λούκας, όσο και ο Ντάνιελ, είναι ήδη κομμάτια της ιστορίας αυτού του Συλλόγου κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

Τόσο ο Λούκας, όσο και ο Ντάνιελ, θα είναι παντοτινά στις καρδιές μας, καθώς ήταν βασικά στελέχη μιας ομάδας η οποία έδωσε μεγάλες μάχες και πέτυχε αρκετά και σημαντικά αγωνιστικά επιτεύγματα.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτή η ομάδα, επανέφερε τον ΑΡΗ σε μια τροχιά πρωταγωνιστική, αποκατέστησε την αγωνιστική του αξιοπρέπεια και ανέκτησε τον σεβασμό της ποδοσφαιρικής πιάτσας.

Υπήρξαν και αναποδιές.

Υπήρξαν και στεναχώριες.

Υπήρξαν και κακές στιγμές.

Το απόσταγμα όμως που μένει για αυτή την ομάδα, είναι θετικό.

Μια ομάδα που πέτυχε αυτά που πέτυχε κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», έχοντας απέναντι της όλο αυτό το σάπιο και σιχαμένο σύστημα, με έναν συνεχή και ανελέητο παρασκηνιακό πόλεμο, κόντρα στη διαπλοκή και το ποδοσφαιρικό παρακράτος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΥΚΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΤΑΝΙΕΛ.

Πάντα θα υπάρχει μια θετική σκέψη για εσάς.

Η ζωή όμως συνεχίζεται. Πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα. Κι αυτή ανήκει στον Θόδωρο Καρυπίδη και στον Χερμάν Μπούργος.

Γιατί όπως λέω ΠΑΝΤΑ, εμένα αυτό που με ενδιαφέρει όταν υπάρχει αποχώρηση ενός ποδοσφαιριστή, είναι να έρχεται στη θέση του ένας καλύτερος.

Οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν, θα πρέπει να είναι καλύτεροι και φυσικά, απόλυτα εναρμονισμένοι με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής, σύμφωνα με τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς που έχει στο μυαλό του και φυσικά να «δένουν» με της ευρύτερη αγωνιστική (και όχι μόνο) νοοτροπία και φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα.

Αυτή τη στιγμή ο ΑΡΗΣ, είναι έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα.

Μπορεί και πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα.

 Να προχωρήσει με τις κινήσεις που πρέπει και επιβάλλονται να γίνουν, για να αρχίσει να κοιτάζει το κάτι παραπάνω στο ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά, να βάλει στόχο την διάκριση στην Ευρώπη.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, πρέπει να γίνουν κινήσεις και προσθήκες που θα αναβαθμίσουν και θα δυναμώσουν το ρόστερ μας. Προσθήκες που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Για αυτό λοιπόν, θέλουμε παίκτες με νοοτροπία νικητή και στόφα πρωταθλητή.

Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και για να έχουμε τις ελπίδες να ζήσουμε μια χρονιά καλύτερη, η οποία θα μας χαρίσει τις όμορφες και χαρούμενες στιγμές που όλοι ονειρευόμαστε.

Σε οκτώ μέρες η ομάδα αναχωρεί για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ακριβώς σε ένα μήνα, ξεκινάνε οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και παίζουμε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Γκόμελ.

Θα το ξαναπώ. Τα λάθη που έγιναν σε προηγούμενα χρόνια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να επαναληφθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα