Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

από AllAboutARIS

Πριν μερικές ημέρες είδα στο ίντερνετ ένα βίντεο το οποίο έδειχνε έναν πολιτικό ο οποίος επί 5 λεπτά έλεγε τα ίδια πράγματα, βάζοντας απλά τις λέξεις σε διαφορετική σειρά. Μία τακτική που χρησιμοποιείται κυρίως στην πολιτική σκηνή και θεωρείται… τέχνη στο εξωτερικό.

Ακούγοντας χθες τον Νίκο Λάσκαρη στο Yellow Radio, πραγματικά ένιωθα ο ίδιος… θύμα αυτής της τακτικής, να μιλάς συνέχεια λέγοντας τα ίδια ανούσια πράγματα.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ βγήκε και μίλησε με σκοπό να στρέψει τα βλέμματα και την οργή του κόσμου σε άλλους για τα προβλήματα της ομάδας, όμως το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Το κλασικό «για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι» δεν πουλάει πια και φάνηκε χθες, όταν ο Νίκος Λάσκαρης άρχισε και πάλι την γνωστή… καραμέλα, ότι χαλάνε χορηγίες επειδή γράφει ο ένας δημοσιογράφος αυτό και ο άλλος εκείνο, λες και αυτά που έχουν γραφθεί εδώ και μήνες είναι ψέματα, όσον αφορά τις προσφυγές, τους απλήρωτους και τις ανακολουθίες στο θέμα των χορηγιών.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ βγήκε να μιλήσει με σκοπό να κερδίσει χρόνο και να δείξει ότι έχει πλάνο σωτηρίας της ομάδας. Αντίθετα παραδέχθηκε ότι τα χρέη είναι κοντά στα 3.2 εκ. ευρώ, νούμερο που διέψευσε πριν 1,5 μήνα με επίσημη ανακοίνωση και το πλάνο του είναι μία χορηγία, η τελευταία από τις τρεις που του έχουν απομείνει. Βέβαια όποιος γνωρίζει την αγορά και έχει λογική αντιλαμβάνεται ότι από μία χορηγία δεν μπορεί να βρεθεί το ποσό του 1.9 εκ. ευρώ το οποίο πρέπει να βρεθεί για να βγει η χρονιά. Άρα εκτός από την μεγάλη χορηγία πρέπει να κλείσεις και μικρές. Οπότε δεν υπάρχει θέμα επιλογής χορηγιών, τις κλείνεις όλες για να σώσεις την ομάδα.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έκανε λόγο για ΑΜΚ στο ευρύ κοινό, ζητώντας την στήριξη από τον κόσμο και κυρίως λεφτά, αλλά νωρίτερα στην ομιλία του είπε ότι ο φίλαθλος δεν τον στήριξε φέτος με τα διαρκείας. Ο φίλαθλος ο οποίος δεν ξέρει τι να πιστέψει εδώ και μήνες που ακούει για προσφυγές και απλήρωτους, αλλά παρόλα αυτά όταν βγήκαν τα διαρκείας (οι τιμές των οποίων δεν μειώθηκαν) πήγε και αγόρασε κοντά στα 800, καλοκαίρι και με την οικονομική κρίση να χτυπάει… κόκκινο. Οπότε στην τελική φταίει και ο κόσμος που τον σήκωνε στα χέρια στις καλές εποχές, και πέρυσι είχε πληρότητα στο Αλεξάνδρειο κοντά στο 80%, αλλά φέτος δεν αγόρασε 4000 διαρκείας σε μία μέρα.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ μέσα σε όλα, έκανε λόγο ότι… εξαπατήθηκε από τους προηγούμενους που του είπαν ότι ο ΑΡΗΣ θα έπεφτε στην Γ’ Εθνική, ότι τα χρέη ήταν περισσότερα απ’ όσα τους είχαν πει. Δεν θυμάμαι κανένας να του έβαλε το πιστόλι στον  κρόταφο για να υπογράψει και να πάρει τις μετοχές. Έκανε τον έλεγχο του και πήγε την ομάδα.

Ο Δημήτρης Παπακυριάκης στην δική του συνέντευξη πέρα από τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε, μίλησε για την επόμενη μέρα για την οποία χρησιμοποίησε την λέξη «όλεθρο». Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κ. αντιπρόεδρε της ΚΑΕ, αν δεν βρεθούν 1.9 εκ. ευρώ για τα χρέη, ο ΑΡΗΣ διαλύεται. Δεν θα μπορέσει να παίξει ούτε Γ’ Εθνική. Όλεθρος σημαίνει απόλυτη διάλυση. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Έφτασε λοιπόν η ομάδα μετά την ανυπαρξία μηνών, να χρειάζεται 1.9 εκ. ευρώ διαφορετικά διαλύεται. Αν βέβαια βρεθούν τα λεφτά, τότε θα έρθουν καλύτερες εποχές, αλλά με τα… αν κανείς δεν κέρδισε.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ανέφερε ότι η υπόθεση με τον Λετονό θα κρατήσει αρκετό καιρό, διαψεύδοντας όσους έκαναν λόγο για σύντομη λύση. Άρα ο Νίκος Λάσκαρης δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά και πρέπει να έρθουν έσοδα για να σωθεί η ομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Λευτέρη Αρβανίτη, παρά τις διάφορες δηλώσεις πριν αρκετό καιρό για ενωμένη διοίκηση. Άρα η διοίκηση Αθήνας και Θεσσαλονίκης ακόμα υπάρχουν…

Και μέσα σε όλα ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ αποκάλυψε την προτροπή του προς τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να βγει από το… κάδρο για να έχει την ηρεμία να κυνηγήσει την μεγάλη χορηγία που θα σώσει την ομάδα. Δηλαδή ο άνθρωπος που πριν δύο ημέρες παραιτήθηκε από την διοίκηση, είπε τον ιδιοκτήτη να φύγει από την διοίκηση και να του δώσει το μάνατζμεντ για να τρέξει την ομάδα.

Πραγματικά η συνέντευξη μου έδειξε πάλι ότι ο κ. Λάσκαρης δεν ξέρει που έχει έρθει. Νομίζει ότι μάλλον έχει να κάνει με… ιθαγενείς και πρέπει κάποιος να του πει ότι αυτή η τακτική με τις αμερικανικές εκφράσεις έχει κουράσει και δεν εντυπωσιάζει κανέναν. Τακτικές όπως παραιτούμαι σήμερα αλλά βγαίνω μετά από δύο μέρες σε κοινή συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη και συμφωνώ σε όλα, δεν έχουν θέση στον ΑΡΗ.

Η συνέντευξη  Λάσκαρη επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση στην οποία είναι η ομάδα και δυστυχώς έχει φτάσει σε σημείο χειρότερο από την εποχή Δαμιανίδη. Και δυστυχώς ο κ. Λάσκαρης εκτέθηκε για μία ακόμη φορά, χάνοντας και τους τελευταίους υποστηρικτές του.

Γι’ αυτό καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…

 

Υ.Γ. Τουλάχιστον το… παραμύθι των κακών δημοσιογράφων δεν πουλάει πια και ο κόσμος έχει ξυπνήσει και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Η στήριξη προς τον Νίκο Λάσκαρη ήταν μεγαλύτερη και από τα ΜΜΕ, όμως σε όλα υπάρχει και ένα όριο. Και δουλειά μας δεν είναι να κρύβουμε την αλήθεια.

Υ.Γ.1: Αν έλεγες την αλήθεια πριν από έξι μήνες θα ήταν διαφορετικά όλα. Αλλά επέλεξες να τα ρίξεις σε… αόρατους εχθρούς, να εξαφανιστείς και να αφήσεις την ομάδα στον «αυτόματο πιλότο».

Υ.Γ.2: Η «πιάτσα» θέλει τον ΑΡΗ δυνατό κ. Παπακυριάκη αλλά τώρα η «πιάτσα» βοηθάει τον Γιαννάκη, τον οποία σέβεται ως άνθρωπο, ως μπασκετική προσωπικότητα. Γιατί φροντίσατε με την συμπεριφορά σας σε θέματα οφειλών προς παίκτες, να κάνετε μόνο εχθρούς, αντί να έχετε συμπαραστάτες σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Υ.Γ.3: Βέβαια η αλλαγή τηλεφώνων στον αέρα, η ατάκα «θα σας δώσω τώρα τον κ. Παπακυριάκη», οι διάφοροι ήχοι που ακούγονταν στο backround και άλλα κωμικά που συνέβησαν στην συνέντευξη, μένουν ασχολίαστα. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για τους συναδέλφους που έκαναν σωστά την δουλειά τους, αλλά για τον ιδιοκτήτη και τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ. Και μετά προσπάθησα να φανταστώ κάτι ανάλογο με τους Αγγελόπουλους στον Ολυμπιακό. Μάταια όμως…

Υ.Γ.4: Θα ήθελα ο κ. Παπακυριάκης να μου αναφέρει με λεπτομέρειες από πού προκύπτει το 1.2 εκ. ευρώ το οποίο δήλωσε ότι είναι εξασφαλισμένο. Γιατί η ατάκα «κάθε χρόνο αυτά είναι σίγουρα έσοδα» δεν καλύπτει τον φίλαθλο, ειδικά με όσα έχει ακούσει εδώ και μήνες.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X