Εβδομάδα… σύσφιξης σχέσεων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έπρεπε λοιπόν να φτάσουμε στα τέλη Οκτώβρη για να δούμε επιτέλους σέντρα στη Football League.

Τριτοκοσμικές χώρες παίζουν ήδη μπάλα, όμως εμείς έπρεπε να περιμένουμε το “όχι” του Μεταξά για να πουν οι αρμόδιοι “ναι” στη σέντρα. Δυστυχώς αυτή είναι πλέον η Β’ Εθνική, οι άνθρωποι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ασχολούνται, οι αξιόπιστοι παράγοντες όλο και λιγοστεύουν. Αρα εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Το κακό για τον ΑΡΗ είναι ότι πρέπει να λάβει μέρος σε αυτή την παρωδία, αν θέλει να ξεφύγει από αυτήν και να επιστρέψει στη φυσική του θέση. Και η αρχή γίνεται το Σάββατο κόντρα στον Αιγινιακό. Το δεύτερο χρονικά παιχνίδι που θα φιλοξενήσει το “Κλεάνθης Βικελίδης”, σε μία εβδομάδα… σύσφιξης σχέσεων μεταξύ ομάδας και κόσμου.

Τα δύο παιχνίδια με Πανιώνιο και Αιγινιακό, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά αυτές οι δύο πλευρές. Δύο πλευρές τις οποίες έχει απομακρύνει η δικαιολογημένη πίκρα του κόσμου με όσα ζει τα τελευταία χρόνια. Μέσα όμως από τα δύο αυτά παιχνίδια, μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για να έρθουν ξανά πιο κοντά. Και ειδικά κόντρα στον Πανιώνιο.

Σίγουρα μία επιβλητική νίκη το Σάββατο και ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων στην αρχή του πρωταθλήματος, θα φέρει κόσμο στο γήπεδο. Η… σπίθα όμως για την οποία έχουν κάνει λόγο οι άνθρωποι του ΑΡΗ, κρύβεται στον θεσμό του Κυπέλλου.

Πέρυσι οι περισσότεροι… φάγαμε την φοβισμένη προσέγγιση του Αναστόπουλου όσον αφορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο ΑΡΗΣ όμως είναι ΑΡΗΣ. Εχει το βάθος του ρόστερ για να διαχειριστεί δύο διοργανώσεις. Και πάνω απ’ όλα, έχει τη σωστή νοοτροπία. Αυτή του νικητή. Θέλει να το κάνει. Δεν το φωνάζει αλλά δεν το κρύβει κιόλας.

Μία καλή πορεία στο Κύπελλο θα… ζεστάνει τον κόσμο και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, θα τον φέρνει σγά-σιγά στο γήπεδο. Να περάσει δηλαδή με το καλό η ομάδα στην επόμενη φάση, και μετά όπου τη βγάλει. Παίζει ρόλο και με ποιον θα κληρωθεί αν τα καταφέρει. Δεν πρέπει όμως να αδιαφορήσει. Μην ξεχνάμε άλλωστε το πρόσφατο παράδειγμα του Ηρακλή της Football League, που είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Κοινά σημεία αναφοράς; Μυροφορίδης, Πασάς, Βαλεριάνος και Κάσσος.

Φυσικά από την άλλη, δεν σημαίνει ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός ακόμα και από τους ομίλους, θα φέρει την καταστροφή. Ούτε σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θα έχει λόγο να πηγαίνει στο γήπεδο. Αντιθέτως, στο πρωτάθλημα είναι που τον έχει περισσότερο ανάγκη η ομάδα. Ο πρώτος στόχος άλλωστε για φέτος, είναι άλλος. Η άνοδος. Το Κύπελλο όμως είναι ένα bonus από το οποίο ο ΑΡΗΣ πρέπει να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί. Είτε μιλάμε για μία πορεία μέχρι τα ημιτελικά, είτε μιλάμε για κάποια εμπορικά παιχνίδια. Η ομάδα θα έχει οικονομικά κέρδη και ο κόσμος θα… ψηθεί ακόμα περισσότερο.

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X