Μέσα πείθει, έξω όμως θα κλείσει στόματα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Tο παιχνίδι με τον Αιγινιακό “προσέφερε” στον ΑΡΗ σχεδόν όλα όσα θέλει και πάντα ψάχνει μία ομάδα ειδικά στην πρεμιέρα της σεζόν.

Μία εύκολη νίκη, ένα ευρύ σκορ και συνολικά μία πειστική εμφάνιση μπροστά στο κοινό της. Ισως αυτό να ήταν το μόνο που ήθελε αλλά δεν είχε η ομάδα, αλλά η μικρή προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι που όλοι περιμέναμε κακά τα ψέματα. Και δεν θα το ρίξουμε ούτε στην 28η Οκτωβρίου, ούτε στην ώρα…

Ο ΑΡΗΣ έκανε χθες αυτό που οφείλει να κάνει σε κάθε παιχνίδι που δίνει στο γήπεδο του. Να “καθαρίζει” δηλαδή από νωρίς τον αντίπαλο του και να μην του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει έστω και λίγο ότι μπορεί να φύγει έστω με τον βαθμό από το “Κλεάνθης Βικελίδης”. “Να χάνουν από τα αποδυτήρια” που έλεγαν και οι παλιοί. Δεν μπορεί βέβαια να το κάνει κάθε φορά. Οφείλει όμως να το έχει ως στόχο. Διότι καλά είπε χθες ο Δημήτρης Σπανός ότι “και το 1-0 τρεις βαθμούς δίνει”, αλλά το 2-0, το 3-0 και το 4-0 απομακρύνει το ενδεχόμενο του… εμφράγματος. Εστω και αν στο 30′ περιμένεις απλά να τελειώσει το ματς και έχεις ανάψει ήδη τσιγάρο. Μας έλειψε και αυτό! Συν το γεγονός ότι τέτοια σκορ “φτιάχνουν” τους παίκτες, “φτιάχνουν” τον κόσμο και στέλνουν ένα μήνυμα στους υπόλοιπους που θα έρθουν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Και πρέπει να το τονίσουμε αυτό, διότι τα εκτός έδρας είναι μία άλλη ιστορία.

Και πέρυσι η ομάδα στην έδρα της, μια χαρά τα πήγε με εξαίρεση δύο ισοπαλίες, αλλά καθαρά αγωνιστικά -γιατί υπάρχει και η Λαμία- η άνοδος χάθηκε με τους βαθμούς που “πέταξε” στα εκτός έδρας. Και το τονίζω διότι ακολουθούν οι πρώτες σοβαρές εξετάσεις κόντρα στα Τρίκαλα.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο ΑΡΗΣ πάει στη Θεσσαλική πόλη για να κλείσει στόματα, για να “κόψει” τον βήχα κάποιων. Πείτε το όπως θέλετε… Το μέταλλο της, θα το δείξει σε τέτοιου είδους αγώνες. Στις λεγόμενες αφιλόξενες έδρες. Πας, κερδίζεις και δείχνεις στους υπόλοιπους ότι φέτος δεν αστειεύεσαι. Απλά και ξεκάθαρα.

Υ.Γ. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον του Σπανού στον ΑΡΗ, τουλάχιστον όμως η νοοτροπία του είναι σωστή. Δεν… τρώει από “πεντάρες” και σωστά κρατάει χαμηλούς τόνους, σε σχέση με άλλους που θα έβγαιναν και θα πανηγύριζαν μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.

Υ.Γ. 1 Η παρουσία του κόσμου στους αγώνες με Πανιώνιο και Αιγινιακό, θύμισε ξανά στους ανθρώπους του ΑΡΗ ότι χρειάζονται πολλά ακόμα προκειμένου να τον φέρουν πίσω στο γήπεδο. Αγωνιστικά και όχι μόνο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X