Ευκαιρία για μύηση στο μεγαλείο του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Κάντε το για τη νέα γενιά οπαδών του ΑΡΗ και ελάτε όλοι σήμερα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αμιγώς αγωνιστικά να το δει κανείς, το φιλικό με την Μπόκα δεν έχει να προσφέρει και πολλά πράγματα στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού. Θα είναι ένα 90λεπτο που θα βοηθήσει την ομάδα να διατηρηθεί σε ένα αγωνιστικό ρυθμό, εν μέσω των υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα, παίζοντας απέναντι σε πιτσιρικάδες που θα θελήσουν να δείξουν ότι Μπόκα δεν είναι μόνο η προβεβλημένη πρώτη ομάδα.

Ποιος είπε όμως ότι το φιλικό γίνεται για τους ποδοσφαιριστές; Εντάξει κι αυτοί θα το διασκεδάσουν, παίζοντας ένα παιχνίδι σε… σκηνικό γιορτής δίχως το παραμικρό άγχος. Το φιλικό γίνεται για άλλους λόγους. Βαθύτερους. Η διεξαγωγή του μπορεί να προσφέρει μια σειρά από άλλα οφέλη, τα οποία ο ΑΡΗΣ ως ένας ταλαιπωρημένος οργανισμός τα τελευταία χρόνια, τα έχει ανάγκη.

Το σημαντικότερο κέρδος είναι η μύηση των μικρών αρειανών στα ιδεώδη που πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος. Της γνωριμίας τους με το μεγαλείο της ομάδας. Την τελευταία πενταετία μαζί με την πλατιά μάζα του κόσμου, απομακρύνθηκαν από το Κλεάνθης Βικελίδης και τα μικρά αρειανάκια. Δεν τους δόθηκε η αφορμή να πάνε στο γήπεδο και να γνωρίσουν από κοντά τι σημαίνει πίστη και αφοσίωση αλλά και μοναδική οπαδική ατμόσφαιρα. Σήμερα, κάθε γονιός που έχει γιό σε τρυφερή ηλικία που σφυρηλατείται η αγάπη για μια ομάδα, έχει νομίζω την ιερή υποχρέωση να τον πάρει από το χεράκι και να τον φέρει στο γήπεδο. Στο δεύτερο σπίτι του δηλαδή τα επόμενα χρόνια της ζωής του. Και ξέρετε όλοι τι κίνδυνοι ελλοχεύουν όταν τα παιδιά αρχίζουν την συναναστροφή στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Μπροστά στην προσπάθεια αλλοτρίωσης της πόλης γενικότερα με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, ο Άρης θα απαντήσει με ένα κατάμεστο Βικελίδης που θα ρίξει τον σπόρο στην επόμενη γενιά. Τι πιο αγνό από τη νέα γενιά που θα κληθεί να πάρει τα οπαδικά ηνία σύντομα.

Για λίγες ώρες σήμερα, ο αρειανός έχει την ευκαιρία να ξεχαστεί. Να διώξει την μαυρίλα από πάνω του. Να φωνάξει, να τραγουδήσει, να χειροκροτήσει, να διδάξει τι σημαίνει πίστη και αφοσίωση. Να το θυμίσει στους έχοντες κοντή μνήμη και σε όσους τρέμουν την μεγάλη επιστροφή. Όχι να αποδείξει κάτι γιατί δεν υπάρχει κάτι να αποδείξει. Το έχει κάνει προ πολλού.

Για την ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες, τον τεχνικό διευθυντή και τον Πρόεδρο του ΑΡΗ, σήμερα το βράδυ όταν η γιορτή τελειώσει και πάνε στα σπίτια τους, ας καθίσουν για λίγα λεπτά και ας αναλογιστούν ποια ομάδα υπηρετούν, ο καθένας από το μετερίζι του. Να αποκωδικοποιήσουν αυτό που μόλις έζησαν και να το μετατρέψουν σε μια ασίγαστη θέληση, να πετύχουν και να οδηγήσουν τον ΑΡΗ εκεί που οφείλει να βρίσκεται. Σε θέση πρωταγωνιστή …

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X