Όλα έχουν και ένα… όριο

από AllAboutARIS

Μετά την σημερινή ήττα του ΑΡΗ από τον Προμηθέα και το ντροπιαστικό 70-40, μπορώ να πω με σιγουριά ότι και η υπομονή έχει τα όρια της και αυτά μας… τελείωσαν. Ήρθε η ώρα άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ο καθένας για το κομμάτι του. Και η λύση δεν είναι το «να φύγει ο Πέτγουει».

Μετά την «μαύρη σελίδα» του ΑΡΗ στην Πάτρα και το επεισόδιο του Πέτγουει με τους ηρωικούς Αρειανούς που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα τους, η πλειοψηφία του κόσμου στα social media ήθελε το… κεφάλι του Αμερικανικού. Και δικαιολογημένα ως έναν βαθμό, αλλά ακόμα και να φύγει τώρα, το πρόβλημα του ΑΡΗ δεν λύνεται. Γιατί η κρίση που περνάει ο ΑΡΗΣ έχει βαθύτερα αίτια και δεν είναι αποτέλεσμα ενός ή δύο παικτών που είναι αδιάφοροι ή προκαλούν προβλήματα.

 

Ήρθε η ώρα λοιπόν για να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους στο κομμάτι τους και πλέον να σταματήσουμε να κατηγορούμε έναν εύκολο στόχο για όλα τα δεινά της ομάδας.

Θα ξεκινήσω από το αγωνιστικό, όπου η ευθύνη για τον σημερινό ΑΡΗ αλλά και τον ΑΡΗ των προηγούμενων αγώνων, ανήκει καθαρά στον Παναγιώτη Γιαννάκη, τους συνεργάτες του και τους παίκτες του. Η ομάδα του ΑΡΗ δεν δικαιολογείται μετά από μία διακοπή δύο εβδομάδων να δείχνει τέτοιο πρόσωπο. Αδιαφορία, μηδενική συγκέντρωση, ελάχιστο πάθος και διαρκής εκνευρισμός. Στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Για να ξεκαθαρίσουμε και πάλι ορισμένα πράγματα, γιατί κάποιοι τα αγνοούν, κάποιοι ηθελημένα. Ο ΑΡΗΣ έχει το 4ο ή 5ο μπάτζετ στην Α1. Οι παίκτες είναι επιλογές Γιαννάκη, άρα ο ίδιος τις χρεώνεται. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα, μιας και πλέον άρχισαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Με αυτά ως δεδομένα μπορούμε να συνεχίσουμε λέγοντας ότι στο αγωνιστικό είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει θέμα ρόλων στην ομάδα αλλά πρόβλημα στο «ροτέισον» στην διάρκεια του αγώνα. Δεν υπάρχει ηγέτης, ο άνθρωπος που θα πάρει την κρίσιμη απόφαση μέσα στο παρκέ, θα δώσει ηρεμία και θα παρασύρει τους συμπαίκτες του. Επίσης σήμερα διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στους παίκτες και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Επίσης ο ΑΡΗΣ δεν έχει αγωνιστικό προσανατολισμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να «καταστρέφονται» παίκτες έχουν κάνει καριέρα με βάση τα επιθετικά τους χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ο Μπελ, ο οποίος δεν κάνει τίποτα από αυτά για τα οποία ήρθε στον ΑΡΗ, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για να τον βοηθήσει.

Το αγωνιστικό πρόβλημα είναι καθαρά ευθύνη του Γιαννάκη και των παικτών του. Ο «Δράκος» έχει την ευθύνη των επιλογών, και είναι αυτός που καλείται να δώσει λύση. Είτε αυτή θα είναι με αλλαγές στο ρόστερ είτε με αναβάθμιση ρόλων. Αν υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να λύσει, ας βγει να μιλήσει.

Ευθύνες έχουν φυσικά και οι παίκτες, οι οποίοι ακόμα και αν είναι απλήρωτοι, είναι αδικαιολόγητοι όσον αφορά τα λάθη τους, την συμπεριφορά τους σε ορισμένα σημεία του αγώνα και την αδιαφορία όταν η διαφορά δείχνει να ξεφεύγει. Αν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα από οικονομικής πλευράς, τότε ας το γνωστοποιήσουν και να ζητήσουν άμεσα να δοθεί λύση.

Πάμε και στο οικονομικό και διοικητικό κομμάτι, με τον Νίκο Λάσκαρη ο οποίος σίγουρα δεν ευθύνεται για το 70-40 στον Προμηθέα, αλλά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα. Υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές παικτών, η διοίκηση δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε το θέμα Βον, αφήνοντας την ομάδα χωρίς έναν βασικό παίκτη πριν από έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα. Και θα έπρεπε να φροντίσει να έχει τακτοποιημένο τον Αμερικανό από οικονομικής πλευράς ώστε να μην μπορεί να απαιτήσει την λύση της συνεργασίας παραμονές αγώνα.

Ο Νίκος Λάσκαρης θα έπρεπε ήδη να έχει βρει λύσεις στο οικονομικό κομμάτι προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στον Γιαννάκη να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Όμως ούτε αυτό έχει γίνει, γιατί η μεταγραφή Μποχωρίδη εφόσον ολοκληρωθεί θα γίνει κυρίως λόγω της επιθυμίας του παίκτη να παίξει στον ΑΡΗ, όχι γιατί τον δελέασε η διοίκηση με την πρόταση της.

Φτάσαμε όμως αρχές Δεκεμβρίου και τίποτα δεν έχει γίνει, πέρα από φωτογραφίες, δηλώσεις, ποσταρίσματα εγγράφων της ΚΑΕ από ανθρώπους που δεν έχουν θεσμικό ρόλο στην ομάδα και υποσχέσεις ότι… έρχονται λεφτά. Μακάρι να έρθουν και αύριο κιόλας, αλλά επιτρέψτε μου να είμαι δύσπιστος επειδή στα 17 χρόνια που ασχολούμαι με το ρεπορτάζ του ΑΡΗ έχω ακούσει πάρα, μα πάρα πολλά «θα».

Οι ώρες είναι κρίσιμες όχι γιατί η ομάδα βρίσκεται τον Δεκέμβριο χωρίς στόχους, αλλά γιατί πλέον ο βασικός υποστηρικτής της, που είναι ο κόσμος της, έχει κουραστεί, έχει εκνευριστεί, έχει στεναχωρηθεί και σίγουρα αυτά τα συναισθήματα δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για συμπεράσματα και κρίσεις.

Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μέσα στο παρκέ και εκτός αυτού και να δουλέψουν για να αλλάξουν την πορεία της ομάδας.

 

Υ.Γ.1: Ο Γιαννάκης με τις δηλώσεις του πρόσφερε «ασπίδα» στον Πέτγουει, κυρίως γιατί ο Αμερικανός είναι αρκετά πίσω σε πληρωμές. Οπότε κάτι παραπάνω ξέρει ο «Δράκος». Αλλά είναι αλήθεια ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και δεν έχει θέση πια στον ΑΡΗ. Η αποχώρηση του όμως ξαναλέω δεν είναι η λύση στα προβλήματα.

Υ.Γ.2: Η κακή διαιτησία χάθηκε μέσα στην συντριβή αλλά και σήμερα φάνηκε ότι ο ΑΡΗΣ είναι στην «μαύρη λίστα». Δυστυχώς και σε αυτό έχει μερίδιο ευθύνης ο Λάσκαρης ο οποίος θα έπρεπε να προστατεύει την ομάδα, αλλά θέλησε να ανοίξει… πόλεμο χωρίς όπλα.

Υ.Γ.3: Η έλευση Μποχωρίδη δεν θα μετατρέψει τον ΑΡΗ σε Ουόριορς. Δεν χρειάζεται τέτοια πίεση στον Λευτέρη ακόμα πριν έρθει στην ομάδα. Ας έρθει με το καλό, να παίξει το μπάσκετ που μπορεί και θα βοηθήσει σιγά σιγά για να αλλάξει η εικόνα.

Υ.Γ.4: Δεν είναι δείγμα σοβαρής διοίκησης, να ποστάρει ένας άνθρωπος ο οποίος ναι μεν εμπλέκεται σε θέματα χορηγιών με την ΚΑΕ αλλά δεν έχει κάποιον θεσμικό ρόλο σε αυτήν, έγγραφο της ομάδας που ενημερώνει για την τοποθέτηση του κ. Αλί Σαχίν αγνώστων λοιπόν στοιχείων, σε μία θέση στην οποία θα εκπροσωπεί τον ΑΡΗ. Αυτό γίνεται μόνο μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ΚΑΕ και φυσικά δεν υπάρχει κάτι ανάλογο από άλλη ομάδα.

Υ.Γ.5: Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στο προηγούμενο άρθρο μου. Κατάλαβα την δύναμη που έχει ο τίτλος σε ένα κείμενο, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που σχολίασαν αρνητικά, δεν το διάβασαν. Σε κανένα σημείο δεν μιλάω για έλευση Πρίφτη, ο άνθρωπος έφυγε, δουλεύει αλλού και καλά να είναι. Και φυσικά δεν μιλάω για αποχώρηση Γιαννάκη. Προσωπικά έχω ζήσει τεράστιες στιγμές μεγαλείου και χαράς με τον «Δράκο» ως προπονητή της Εθνικής το 2005 και το 2006 και σίγουρα θέλω να πετύχει στον ΑΡΗ. Το κείμενο είχε να κάνει με τον Νίκο Λάσκαρη και μόνο.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X