Νομοτελειακά θα γινόταν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και τη γκέλα που κάποια στιγμή θα ερχόταν αλλά κανένας δεν την ήθελε ειδικά χθες

Και κάπως έτσι, η πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΑΡΗ στο φετινό πρωτάθλημα, είναι γεγονός. Ηταν δεδομένο ότι θα συνέβαινε και αυτό κάποια στιγμή. Ούτε η Μπαρτσελόνα, που τη φέρνουμε συχνά ως παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να πάει “τρένο” μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στον ΑΡΗ αυτό το “7 στα 7” άνοιξε την όρεξη, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι κάποια στιγμή αυτό θα σταματούσε. Μπάλα είναι. Απλά το κακό -αν μπορούμε να το πούμε έτσι- είναι ότι η ομάδα “φρέναρε” κόντρα στον ΟΦΗ.

Δεν έχει να κάνει τόσο με τον αντίπαλο, όσο με την ευκαιρία που είχε η ομάδα στο χθεσινό ματς. Δηλαδή μετά το “διπλό” στη Δράμα να αφήσει τους Κρητικούς στο -10 και να εξασφαλίσει τη μισή άνοδο από τον Δεκέμβριο. Ενας στόχος βέβαια από τον οποίο δεν απέχει πολύ. Απλά θα πρέπει να περιμένει κάποιες αγωνιστικές ακόμα για να μπορεί να πει ότι τον πέτυχε. Ισως και μέσα στον Γενάρη, αναλόγως των αποτελεσμάτων.

Το… τρένο για το οποίο λέγαμε όλοι βγήκε κάπως από τις ράγες του. Εφόσον όμως έρθει η νίκη την Τετάρτη στο Αίγιο, θα συνεχίσει πάλι κανονικά σε αυτές και θα οδηγήσει την ομάδα με χαμόγελα στη διακοπή των εορτών. Αυτό είναι το ζητούμενο στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε.

Οσον αφορά τη χθεσινή εικόνα της ομάδας, ως σύνολο στάθηκε αρκετά κυρίως στο δεύτερο μέρος στο οποίο δημιούργησε και αρκετές ευκαιρίες. Είχε την υπεροχή, είχε την κερκίδα να της δίνει παλμό αλλά δεν αξιοποίησε τις φάσεις που της δόθηκαν. Συν ότι έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει ίσως και περισσότερες με την αργή προώθηση της μπάλας σε κάποια σημεία, δίνοντας χρόνο στον αντίπαλο να οργανωθεί στα μετόπισθεν.

Εκεί που υστέρησε η ομάδα ήταν περισσότερο ως μονάδες. Αλλοι που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ- που ήρθε ξεκάθαρα για την ισοπαλία- και άλλοι έχουν αρχίσει να βγάζουν κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Μαζί πάντα με ένα φυσιολογικό ντεφορμάρισμα. Για αυτό ίσως και να μην ήταν άσχημο ένα ροτέισον την Τετάρτη στο Αίγιο. Εκεί όπου αφού έρθει η νίκη, στον ΑΡΗ πρέπει να αρχίσουν σιγά-σιγά να ενεργοποιούν το μεταγραφικό πλάνο του Γενάρη. Τόσο σε επίπεδο αποχωρήσεων όσο και σε επίπεδο αφίξεων, αφού φάνηκε και χθες ότι η ομάδα σε κάποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση και σε άλλες στερείται επιλογών ώστε να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X