Κύριος ήρθε, κύριος να φύγει

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Λάσκαρης μετά από σχεδόν τρία χρόνια στον ΑΡΗ, ακόμα και πριν μία εβδομάδα έδειχνε να μην έχει καταλάβει που έχει έρθει, ποιες οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε μία εταιρεία διαμαντιών και σε μία αθλητική εταιρεία, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ».

 

Γιατί αν είχε καταλάβει πραγματικά σε ποια ομάδα είναι ο διοικητικός και οικονομικός ηγέτης, τότε θα είχε φύγει πριν αρκετό καιρό ή έστω θα είχε βρει μία λύση. Δυστυχώς το κατάλαβε με τον άσχημο τρόπο μιας και στον αγώνα με τον Κολοσσό, η νέα ήττα ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης του κόσμου.

Ο πρώτος βέβαια που πήρε μία γεύση ήταν ο Μάνος Λάσκαρης, ο οποίος σαν… σάκος του μποξ δέχθηκε στην θέση του αδελφού του τα «χτυπήματα» του κόσμου και αναφέρομαι στις έντονες αποδοκιμασίες είτε μέσω συνθημάτων είτε μεμονωμένα από Αρειανούς που τον πλησίασαν από το δεύτερο δεκάλεπτο. Εδώ θα πω ότι λανθασμένα τα άκουσε ο Μάνος Λάσκαρης, αλλά έκανε λάθος που έφυγε γιατί αυτό εξόργισε τον κόσμο περισσότερο. Αλλά ότι έγινε, έγινε.

Δεύτερος στην σειρά ο Δημήτρης Παπακυριάκης ο οποίος ναι μεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί στα μέλη του ARIS ATHENS CLUB αλλά δεν μπόρεσε γιατί έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Γιατί θα είχε προκαλέσει εξελίξεις αν είχε εμμείνει στην παραίτηση του πριν μερικούς μήνες και δεν την ανακαλούσε μέσω… τηλεφώνου σε κοινή ραδιοφωνική συνέντευξη με τον Νίκο Λάσκαρη. Και δυστυχώς για τον ίδιο ο «ΟΛΕΘΡΟΣ» που είχε προβλέψει έρχεται με δική τους ευθύνη.

Τρίτος ο Νίκος Λάσκαρης ο οποίος βλέποντας τι έγινε στους δύο προηγούμενος, φρόντισε να αποφύγει οποιαδήποτε επαφή με τον κόσμο που τον στήριξε, τον αποθέωσε, τον πίστεψε στα… ΘΑ και για αρκετούς μήνες παρά τις απανωτές 20άρες και τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν με τις αποχωρήσεις παικτών και τα οικονομικά δεδομένα, περίμενε μία λύση. Θα έπρεπε να καθίσει και να μιλήσει με τον κόσμο, τον οποίο αποφεύγει εδώ και μήνες.

Ο Νίκος Λάσκαρης ήρθε σαν κύριος, πήρε τις μετοχές και υλοποίησε ότι είπε τον πρώτο χρόνο. Όμως όπως έδειξε η ιστορία η δικαστική του διαμάχη με τον Λετονό επιχειρηματία ήταν ένα εμπόδιο το οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και αυτό οδήγησε τον ΑΡΗ στην σημερινή τραγική κατάσταση. Και παρότι του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να πει την αλήθεια στον κόσμο του ΑΡΗ, δεν το έπραξε. Την μία βρήκε ως «αποδιοπομπαίο τράγο» τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας, την άλλη έβαλε μπροστά τον «Δράκο» στην παρουσίαση του και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει μία ευκαιρία ακόμα να φύγει, όπως ήρθε, σαν κύριος. Και αυτό θα το πράξει βρίσκοντας λύση για να δώσει τις μετοχές και να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Νίκος Λάσκαρης δεν πρέπει αυτή την στιγμή, εφόσον η υπόθεση του με τον Λετονό βρίσκεται σε εξέλιξη, να είναι στην ομάδα του ΑΡΗ. Δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά, κάτι που φάνηκε εδώ και δύο χρόνια και η παρουσία του καθυστερεί οποιαδήποτε εξέλιξη. Πρέπει να δώσει το δικαίωμα σε όποια πρόταση αποδεχθεί από τις δύο που έχει στην διάθεση του (Ζουλιάμης η μία, Αρβανίτης η άλλη) να τρέξει την ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς και το καλοκαίρι να προχωρήσει σε ΑΜΚ, χωρίς να ασκήσει το δικαίωμα να συμμετέχει σε αυτή, προκειμένου να βρεθεί ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών. Όπως δηλαδή ήρθε αυτός, έτσι τώρα να δώσει το δικαίωμα να έρθει κάποιος άλλος. Και όταν εννοώ να μην συμμετέχει αναφέρομαι στο ποσό των 2 εκ. ευρώ το οποίο έχει δανείσει την ΚΑΕ και το οποίο είχε ζητήσει να μετοχοποιήσει όταν είχε προκύψει το ενδιαφέρον από την πλευρά Χρυστοφορίδη, κάτι που ανέβασε σε μη ρεαλιστικά επίπεδα το νούμερο που έπρεπε  να βάλει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής για να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών.

Οποιοδήποτε πλάνο περιλαμβάνει τον Νίκο Λάσκαρη δεν θα προχωρήσει. Πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το θέμα γιατί ο χρόνος πιέζει. Και πρέπει ο ΑΣ όσο του επιτρέπει ο νόμος να πιέσει.

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει ακόμα μία ευκαιρία να κάνει το καλό για τον ίδιο και τον ΑΡΗ. Δεν χρειάζεται να βάλει το όνομα του δίπλα σε αυτά των Καρακίτσου και Σερπάνου. Είναι ώρα να μάθει από τα λάθη του, ειδικά τώρα που έφυγαν από κοντά του οι «κόλακες», οι συμβουλάτορες της… κακιάς ώρας, αυτοί που μέχρι και πριν λίγο καιρό τον έριχναν σε… παγίδες, όπως και τον κόσμο.

Ο κόσμος πλέον νιώθει προδομένος από τον Νίκο Λάσκαρη και δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί. Και όταν χάνεται η εμπιστοσύνη, τότε έρχεται η ώρα του χωρισμού.

 

Υ.Γ.: Δύο προτάσεις για την ΚΑΕ και όποια και να προχωρήσει, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δουλέψουν με την προοπτική το καλοκαίρι να έρθει κάποιος άλλος για να πάρει τις μετοχές. Με παραχώρηση μάνατζμεντ και απλά διαχείριση εσόδων δεν μπορεί να βγει το… κάρο από την λάσπη.

Υ.Γ.1: Η ιστορία με τον Βασιλόπουλο δείχνει το σημείο που έχει φτάσει η ομάδα. Να χαρίζει λεφτά και να πηγαίνει στην ΑΕΚ. Και η λίστα ίσως σύντομα να μεγαλώσει…

Υ.Γ.2: Αβέβαιο και το μέλλον Γιαννάκη. Η μία πρόταση έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του, η άλλη το σκέφτεται. Και ο υποψήφιος είναι γνωστός εδώ και καιρό. Μόνο με Λάσκαρη φαίνεται θα τελειώσει ο «Δράκος» στον πάγκο του ΑΡΗ. Ειδικά αφού απέτυχε η προσπάθεια αντικατάστασης του. 

Προτεινόμενα Άρθρα