To θέλει και… τον θέλει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την… ερμηνεία του "διπλού" στις Σέρρες και τη βασική διαφορά της περσινής σεζόν με τη φετινή

Για να είμαστε κάπως ρεαλιστές, όσοι πήγαμε στις Σέρρες ήμασταν κάπως… σφιγμένοι να το πω, κάπως υποψιασμένοι. Όχι μόνο για τη διαιτησία -ο Φουκάκης μας δικαίωσε αλλά ανώδυνα- αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι Σέρρες είναι παραδοσιακά αφιλόξενες για τον ΑΡΗ από πλευράς αποτελεσμάτων.

Άσχετα με το γεγονός ότι οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετώπισαν μία ομάδα που βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζωής, περίμεναν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως και αποδείχθηκε βάσει της εξέλιξης του.

Νομίζω ότι λίγη σημασία έχει να αναλύσουμε σε βάθος την αγωνιστική εικόνα του ΑΡΗ. Είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε το παιχνίδι απλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το γνωστό πρόβλημα δηλαδή της τελικής πάσας και της δημιουργίας φάσεων στη ροή του αγώνα. Φταίει η ομάδα, φταίνε οι κλειστές άμυνες. Πράγματα γνωστά, που δύσκολα φαίνεται ότι θα αλλάξουν για την ώρα. Βρήκε όμως πάλι τον τρόπο. Και αυτή είναι η ουσία.

Αρκετές φορές φέτος, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός συγκεκριμένου φαινομένου. Εκεί δηλαδή που ο ΑΡΗΣ αγωνιστικά μπλοκάρει, βγαίνουν στην επιφάνεια άλλα πράγματα. Πάθος, πείσμα, μέταλλο, ένστικτο επιβίωσης, θέληση… Στοιχεία που κάποιες φορές τον βοηθούν να ξεπερνάει τις αγωνιστικές αδυναμίες του. Χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα της φετινής πορείας του. Οτι πολύ απλά και λαϊκά… τον θέλει.

Σε αντίστοιχες καταστάσεις την περσινή σεζόν, ίσως ο ΑΡΗΣ να μην κέρδιζε ή ακόμα και να έχανε. Φέτος όμως υπάρχει μία άλλη αύρα και φυσικά η τύχη που είναι απαραίτητη στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι δεν τον ήθελε σε αντίθεση με φέτος. Όπως επίσης πέρυσι δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα… ανθρώπινα λάθη των διαιτητών. Φέτος όμως τα καταφέρνει τις περισσότερες φορές μια χαρά.

Δεν λέμε βέβαια ότι όλα είναι ρόδινα. Υπάρχουν θέματα, όπως επίσης κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έρθει κι άλλη γκέλα. Απλά μία αγωνιστική πριν το φινάλε του 1ου γύρου ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε σωστή… τροχιά. Παρά τα όποια προβλήματα έχει να διαχειριστεί. Αγωνιστικά αλλά και στην καθημερινότητα του.

Υ.Γ. Νωρίς ακόμα να κρίνουμε τους Χαντί και Μπαστακό, αλλά φαίνεται ότι θέλουν κι άλλο χρόνο. Κι ίσως ο Σπανός να βιάστηκε κάπως με τη χρησιμοποίηση τους.

Υ.Γ. 1 Κρίμα τόσα… καντάρια μπάλα, να πηγαίνουν χαμένα. Άλλα οι κανόνες είναι κανόνες και η ομάδα πάνω από πρόσωπα.

Προτεινόμενα Άρθρα