Η "μπλόφα" του Λάσκαρη καταστρέφει τον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Τα γενέθλια του συλλόγου πλησιάζουν και πολύ φοβάμαι ότι μέχρι τότε μπορεί οι εξελίξεις στον «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» να είναι δυσάρεστες σε τέτοιο βαθμό που κανείς να μην έχει όρεξη να γιορτάσει.

Φτάσαμε στον Μάρτιο και το… κρυφτούλι από την πλευρά του Νίκου Λάσκαρη συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Χρόνος πλέον δεν υπάρχει και ήδη έχει χαθεί πολύτιμος στην ιστορία με την πρόταση Καπάζογλου, την οποία ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ την χειρίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίζει χρόνο, μέχρι να καταβάλλει την εγγύηση. Τώρα πλέον και έχοντας αποφύγει την προφυλάκιση, κάθεται στο διαμέρισμα του στην Αθήνα και απλά περιμένει. Τι θα μου πείτε; Το τέλος του ΑΡΗ ή την απέλπιδα προσπάθεια αυτών που τον αγαπούν να τον σώσουν. Και μαζί με τον ΑΡΗ να σώσουν και τον μεγαλομέτοχο του.

Η πρόταση Καπάζογλου έχει αναφερθεί ότι υπάρχει εδώ και μήνες. Ο Νίκος Λάσκαρης παραδέχθηκε ότι ήταν η μόνη βιώσιμη για την ομάδα, αλλά δεν την δέχθηκε. Αντίθετα όλο το διάστημα των συζητήσεων ήθελε απλά ένα… συγχωροχάρτι για τα χρέη που δημιούργησε και θα έδινε το 90% των μετοχών. Αλλά δεν υπάρχουν κορόδια να πάρουν μία ΚΑΕ με 4,5 εκ. χρέη και να δώσουν «free pass» σε αυτόν που τα δημιούργησε.

Η πλευρά του ΑΡΗ δεν πίεσε όσο θα έπρεπε σε αυτό το διάστημα. Γιατί φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Λάσκαρης απλά καθυστερούσε μέχρι να κλείσει το θέμα της εγγύησης. Όσο είχε πρόβλημα εκεί, θα μπορούσε να πιεστεί και από πολιτικά πρόσωπα να δεχθεί τους όρους των παραγόντων. Τώρα που έκλεισε το θέμα της εγγύησης, δεν έχει πίεση. Και συνεχίζει να καθυστερεί, όπως φάνηκε και από την απάντηση που έστειλε χθες το βράδυ στο τελεσίγραφο της πλευράς Καπάζογλου για την πρόταση της. Μία απάντηση που κανείς δεν κατάλαβε, καθώς είναι γραμμένη στα ελληνικά αλλά και σε άλλη γλώσσα, κάνοντας κυρίως ερωτήσεις για θέματα που έχει ήδη τις απαντήσεις. Άρα και πάλι καθυστερεί. Γιατί θα μου πει κάποιος. Γιατί πολύ απλά θέλει να φτάσει τον ΑΡΗ σε τέτοιο σημείο, ώστε ο ίδιος να θέσει τελεσίγραφο. Είτε παίρνεται την ΚΑΕ μαζί με τα χρέη είτε την στέλνω στην Β’ Εθνική. Και ποντάρει φυσικά στην αγάπη των Αρειανών, βλέπει την προσπάθεια του κόσμου να μαζέψει χρήματα. Και ξέρει πως όταν η ομάδα θα φτάσει μισό βήμα από την καταστροφή, κάτι που δεν αργεί, τότε θα εκμεταλλευτεί την αγάπη για να θέσει τους όρους του.

 

Ο Λάσκαρης «μπλοφάρει» γιατί ξέρει ότι και στην Β’ Εθνική τα χρέη θα… κυνηγάνε τον ίδιο και θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Αλλά ξέρει επίσης ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι μία απλή εταιρεία, είναι ΙΔΕΑ, είναι μία ολόκληρη ΖΩΗ για χιλιάδες κόσμου.

Πρέπει λοιπόν άμεσα ο ΑΣ και όλοι οι Αρειανοί παράγοντες να ενωθούν και να κινηθούν νομικά για να βρουν άμεσα μία λύση. Η ιδανικότερη λύση θα ήταν φυσικά να έρθει ένας επενδυτής να πάρει τις μετοχές και τα χρέη. Αλλά δεν υπάρχει.

Η επόμενη λύση που φαίνεται να ακούγεται έντονα τελευταία είναι η αίτηση ανάκλησης των μετοχών στην ΕΕΑ. Οι μετοχές θα επιστρέψουν τους Αρβανίτη, Ρούσσο, Νικολό και Γαλιλαία, με τον Νίκο Λάσκαρη να έχει το δικαίωμα να κινηθεί εναντίον της ΚΑΕ για τα 2 εκ. που φέρεται να έχει δώσει ως δάνειο (αν και κανείς δεν φαίνεται ότι έχει υπογράψει ή δει ανάλογα έγγραφα), όμως θα έχει και την υποχρέωση να αποπληρώσει μέρος των χρεών που δημιούργησε επί διοίκησης του. Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι άμεσα επίσης πρέπει να μπουν χρήματα στην ομάδα ώστε να μην έχουν οι «4» που θα πάρουν τις μετοχές προβλήματα. Το θέμα το ψάχνουν οι νομικοί για να δουν τα εμπόδια που υπάρχουν, τα υπέρ και τα κατά. Αλλά είναι μία επιλογή, με την αίτηση εφόσον κατατεθεί να εκδικάζεται στις 15 Μαρτίου.

Η επιλογή της διοίκησης Πρωτοδικείου θα δώσει την δυνατότητα να διοικηθεί η ομάδα και να γίνει προσπάθεια να καλυφθούν άμεσα προβλήματα αλλά δεν βγάζει τον Λάσκαρη από το… κάδρο.

Η επιλογή επίσης της ΑΜΚ, με την αξία της μετοχής της ΚΑΕ να έχει προηγουμένως μειωθεί λόγω των χρεών, υπάρχει επίσης αλλά απαιτούνται και έγγραφα από τον Λάσκαρη, όπως και η δέσμευση ότι δεν θα θελήσει να μετοχοποιήσει τα λεφτά που υποστηρίζει ότι έχει βάλει.

Προσωπική μου εκτίμηση, ο Νίκος Λάσκαρης θα φτάσει την ομάδα σε τέτοιο σημείο ώστε πέρα από το… συγχωροχάρτι για τα χρέη μην εκπλαγεί κανείς αν ζητήσει και χρήματα.

Η κατάσταση είναι τραγική στην ομάδα, δεν λειτουργούν τα γραφεία λόγω επίσχεσης, η στάση πληρωμών έχει ξεπεράσει τον έναν χρόνο και η λέξη «όλεθρος» που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Παπακυριάκης σε μία παλιότερη συνέντευξη του ίσως να μην είναι αρκετή για να χαρακτηρίσει αυτό που έρχεται.

Μέσα σε όλα ο ΑΡΗΣ έχει ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΝ από την FIBA και σύντομα αναμένεται να γίνουν έξι με την υπόθεση Σανικίντζε. Εδώ βέβαια πληροφορίες αναφέρουν ότι στην FIBA αποφάσισαν να μην δίνουν το δικαίωμα της απόκτησης παικτών των οποίων το «letter of clearance» είναι στην Ελλάδα πριν την τιμωρία, αλλά να μην επιτρέπουν καμία μεταγραφή, παρά μόνο την παραμονή του υπάρχουν ρόστερ. Δηλαδή ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορεί να πάρει κανέναν παίκτη και να παραμείνει με αυτούς που έχει τώρα. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση του ΑΡΗ, η FIBA έχοντας το προηγούμενο των συμφωνιών που τηρήθηκαν επί διοίκησης Αρβανίτη, να βοηθήσει τους «κίτρινους» στους διακανονισμούς εφόσον φυσικά πάει κάποιος να προτείνει προς τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί.

Η ομάδα και ο κόουτς είναι μόνη τους και πρέπει να στηριχθούν. Αυτοί προσπαθούν και παλεύουν μέσα στο παρκέ, παρά τα προβλήματα οπότε αξίζουν στήριξης όπως και συμβαίνει.

Ο χρόνος είναι λίγος πλέον για τον ΑΡΗ. Βέβαια η ιστορία ίσως να είχε γραφθεί διαφορετικά αν το καλοκαίρι ο Γιαννάκης δεν έλεγε το «ναι» στον Λάσκαρη. Γιατί αν θα υπήρχε άλλος προπονητής να… ψήσει τον κόσμο και τα προβλήματα θα είχαν φανεί νωρίτερα, παρά τα όσα θα έλεγαν και τότε οι υποστηρικτές του Λάσκαρη στα social media αλλά και στα ΜΜΕ. Ο «Δράκος» όμως είχε ένα πλάνο στο μυαλό του, μία ελπίδα ότι τελικά ο Λάσκαρης θα υλοποιήσει έστω τα μισά από όσα του υποσχέθηκε. Αλλά ούτε το πλάνο του βγήκε, ούτε ο Λάσκαρης φυσικά έκανε τίποτα για την ομάδα. Και τώρα προσπαθεί και αυτός να βοηθήσει, όπως είδαμε άλλωστε με τα «dragon spirit» μπλουζάκια.

 

Υ.Γ.1: Η ποινή για τα όσα έγιναν με το Λαύριο κρίνεται ως απαράδεκτη. Βέβαια όταν δεν υπάρχει διοίκηση να υπερασπιστεί την ομάδα, ο διαιτητής γράφει ότι θέλει.

Υ.Γ.2: Και η ένταση που υπήρχε, δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, ειδικά όταν ο ΑΡΗΣ είχε τον έλεγχο του αγώνα με διαφορές άνω των δέκα πόντων. Γιατί και πάλι η ομάδα την «πλήρωσε». Και είναι κρίμα χρήματα που έδωσε ο κόσμος μετά την πρωτοβουλία των οργανωμένων να πάνε σε τιμωρίες επειδή κάποιος δεν συγκράτησε τα νεύρα του.

Υ.Γ.3: Ας γυρίσει ο καθένας μας τον χρόνο πίσω, όταν έγινε γνωστό το ενδιαφέρον Λάσκαρη και να σκεφτεί πως θα αντιδρούσε αν άκουγε τον Λευτέρη Αρβανίτη να έλεγε ότι δεν δίνει τις μετοχές, γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον νέο επενδυτή, όπως όταν η ΕΕΑ “έκοψε” την μεταβίβαση δύο φορές, ζητώντας νέα στοιχεία από τον μετέπειτα ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Όλοι μας την “πατήσαμε”, άλλοι λίγο, άλλοι πολύ. Η διαφορά είναι ότι κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν νωρίς και δεν στάθηκαν στο πούλμαν ή στα καινούργια αποδυτήρια. 

Υ.Γ.4: Αλήθεια οι λίρες από την Τουρκία δεν έφτασαν ακόμη; Μήπως κάποιοι οφείλουν να πουν και μία συγνώμη προς τον κόσμο; Ή να δείξουν κανένα έγγραφο που να δικαιώνει τις θέσεις τους; Γιατί ξαφνικά κοπήκαν οι ανακοινώσεις στο facebook…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X