Μέρες γνωριμίας, αναμονής και… μάχης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τέσσερις ημέρες παρουσίας στα 3-5 Πηγάδια έως τώρα για τον ΑΡΗ… Οχι πολλές ώστε να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για παίκτες κλπ.

Είναι όμως αρκετές για να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε μία πρώτη γνώμη όσον αφορά το πρόσωπο της προετοιμασίας έως τώρα. Δηλαδή τον Πάκο Ερέρα.

Ο Ισπανός έως τώρα είναι αυτός που ξεχωρίζει στο Βέρμιο. Το ίδιο θα ίσχυε ακόμα και αν τα δεδομένα του ρόστερ ήταν διαφορετικά και υπήρχαν περισσότερα νέα πρόσωπα. Είναι αυτός για τον οποίο όλοι προσπαθούμε για μέρες να συλλέξουμε πληροφορίες. Και τώρα είναι η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε. Εμείς, αλλά κυρίως οι παίκτες.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει αυτές τις μέρες μία πρώτη γεύση της φιλοσοφίας του Ισπανού προπονητή. Του τρόπου δουλειάς του. Και είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι φαίνεται να τους κερδίζει πριν καν κλείσουμε μία εβδομάδα προετοιμασίας. Κάτι που αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που ο Ερέρα τους έχει… τεντώσει όπως λένε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Το απολαμβάνουν και… καταπίνουν χιλιόμετρα με μία μπάλα στα πόδια τους, σχεδόν σε μόνιμη βάση. Στοιχείο που ισορροπεί σε μεγάλο βαθμό την κόπωση των προπονήσεων. Κυρίως την πνευματική.

Τα παραπάνω αποτυπώνονται τόσο στα λεγόμενα των ίδιων των ποδοσφαιριστών, όσο και στην εικόνα τους μέσα στο γήπεδο. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες αυτό μοιάζει με… αρένα. Ολοι πηγαίνουν στα “κόκκινα” με πολλές μονομαχίες, νεύρο και φωνές. Για κάποιους άλλωστε, αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας αποτελεί κάτι σαν τεστ. Να αποδείξουν δηλαδή στον Ερέρα ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να βρίσκονται στα πλάνα του φέτος. Και ο Ισπανός θα τους περάσει από το “μικροσκόπιο” του μέσα στις επόμενες ημέρες. Εχει ναι μεν μία εικόνα για τη ομάδα, απλά κάποιους πλέον τους ζει και μέσα στο γήπεδο και μπορεί να σχηματίσει μία πιο ολοκληρωμένη άποψη, όσο περιμένει και τα υπόλοιπα νέα πρόσωπα να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας.

Οταν αρχίσουν να “μπαίνουν” και οι… νέοι, τότε θα μπορέσουμε να μπούμε στη διαδικασία να εξετάσουμε πιο αναλυτικά τα “θέλω” του Ερέρα και τι ακριβώς περιμένει από τον δικό του ΑΡΗ. Ηδη βέβαια έχει δώσει ένα πρώτο στίγμα. Μία ομάδα που θα παίζει επιθετικά, θα πιέζει ασφυκτικά, με γρήγορη κυκλοφορία, γρήγορη σκέψη σε καταστάσεις πίεσης και μαχήτρια. Αλλά με ένα σύνολο παικτών που σε λίγο διάστημα θα διαφοροποιηθεί σημαντικά. Είτε με αφίξεις είτε με αποχωρήσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα