Ο ΑΡΗΣ που δεν πτοείται…

από Γιώργος Γκάτος

Τι έχουμε μέχρι στιγμής; Δύο νίκες, πέντε γκολ υπερ και μηδέν κατά, μια ομάδα δεμένη και καλοδουλεμένη και έναν προπονητή που ζει κάθε γκολ λίγο πιο έντονα από την κερκίδα. Μου αρκεί πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ναι. Το δείγμα είναι πολύ μικρό. Οι δύο αγωνιστικές δεν είναι ένα δείγμα που μπορεί να σου προσφέρει ασφαλή συμπεράσματα για το αγωνιστικό σκέλος. Δεν είναι ασφαλή συμπεράσματα, γιατί ο ΑΡΗΣ πήγε στην διακοπή του πρωταθλήματος με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δεν έχει ενσωματώσει καν τις τελευταίες μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου. Δεν έχουμε δει ακόμα το “ταβάνι” του, ούτε έχουμε δει τα απαιτούμενα τρεξίματα και την χημεία της ομάδας, κάτι που είναι φυσιολογικό για αρχές Σεπτέμβρη.

Ένα είναι σίγουρο: ο ΑΡΗΣ επέστρεψε. Όχι με την λογική του απλού παρατηρητή του πρωταθλήματος. Όχι με την λογική του αντιποδόσφαιρου -που θα χρειαστεί και αυτό μέσα στη χρονιά. Αλλά αγωνιστικά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στη διάρκεια της σεζόν. Θα ήθελα να σταθώ στην αύρα που επικρατεί στον ΑΡΗ, μετά από το βράδυ της πρεμιέρας κόντρα στη Λαμία. Δεν ξέρω αν για αυτό έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο τα τρια γκολ ή η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ που δε σταμάτησε ποτέ. Ούτε στο 90’+ που κυνηγούσαν παθιασμένα. 

Το 0-3 της πρεμιέρας ήταν κάτι παραπάνω απ’ ότι περίμενε και ο ίδιος ο Ερέρα, που όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωνε ότι η ομάδα ήταν έτοιμη. Με τη νίκη αυτή, τα διαρκείας εκτοξεύτηκαν αφού και οι “περιμένουμε να δούμε πρώτα” πείσθηκαν για το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ της ομάδας. Το Καυτανζόγλειο γέμισε και οι παίκτες του ΑΡΗ πήραν μια γεύση για το τι περίπου γίνεται στα εντός έδρας του Κλεάνθης Βικελίδης. Το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο παιχνίδι του ΑΡΗ στο σπίτι του, αλλά και αν δεν είναι, οι φίλοι του ΑΡΗ δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να παίζουν κάθε παιχνίδι ως… εντός έδρας.

Εγώ προσωπικά κρατάω χαμηλά την μπάλα (όσο και αν δεν αρμόζει σε μια ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ), γιατί δεν έχουν γίνει τα απαιτούμενα crash-test. Ο ΑΡΗΣ θα κληθεί να δοκιμαστεί σε περίεργες καταστάσεις. Οι 22 χιλιάδες φίλοι της ομάδας και οι ουρές στο γήπεδο για ένα εισιτήριο με την ΑΕΛ, είναι η βιτρίνα του “μαγαζιού” της Superleague. Ακολουθούν οι εικόνες με φωτοβολίδες ευθείας βολής, τα “εύκολα” πέναλτι και διάφορες άλλες προβληματικές καταστάσεις. Ελπίζω να μην αναλωθούμε ιδιαίτερα με τέτοια θέματα, αλλά η ομάδα δείχνει μια σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα ώστε να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.

Ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να αφοσιωθεί στο πρότζεκτ του, αρχής γεννομένης από σήμερα. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ο Πάκο Ερέρα έχει υπερπολύτιμο χρόνο. Η ομοιογένεια της ομάδας είναι σε ικανοποιητικά -για την εποχή- επίπεδα, η χημεία και το κλίμα μετά από 15+ νέες μεταγραφές είναι φανταστική και ο Ισπανός τεχνικός έχει στα “πιτς” τρεις νέους παίκτες (Σιώπης, Μαρτίνες, Βίτορ) που θα ανεβάσουν και άλλο το επίπεδο της ομάδας. Το αρνητικό είναι ότι ο ΑΡΗΣ θα απωλέσει ένα εξαιρετικό ψυχολογικό μομέντουμ.

Υ.Γ. Καλά όλα τα ποδοσφαιρικά, αλλά επιτρέψτε μου να κρατήσω την “αύρα” και την …αύλα από τον αγώνα με την ΑΕΛ. Φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με σκοπό την παρουσία τους στο Καυτανζόγλειο. Το χαμόγελο επέστρεψε και ο κόσμος μετρούσε αντίστροφα όλη την εβδομάδα για να δει παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Α, και ο 65χρονος Ερέρα που στο δεύτερο γκολ χάρηκε περισσότερο από το πέταλο των οργανωμένων και χοροπηδούσε στις αγκαλιές των συνεργατών του.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X