Να επιβεβαιώσει την ανοδική του πορεία

από AllAboutARIS

Μετά το "διάλειμμα" για τους αγώνες της εθνικής ομάδας, επιστρέφει η αγωνιστική δράση για το σύνολο του Πάκο Ερέρα.

Ο ΑΡΗΣ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο αγώνα στην φυσική της έδρα, το “Κλεάνθης Βικελίδης”, και η κινητοποίηση των οπαδών της ομάδας για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι κάτι παραπάνω από τεράστια.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί ημέρα δευτέρα, ο κόσμος της ομάδας θα δώσει και πάλι το δυναμικό παρών στο γήπεδο όπως έπραξε και στο “Καυτατζόγλειο” κόντρα στην ΑΕΛ, ενώ η ΕΡΤ “τρίβει” τα χέρια της αφού όποτε προβάλει αγώνες του ΑΡΗ η τηλεθέαση φτάνει στα ύψη.

Αγωνιστικά θεωρώ πως πρόκειται για ένα ματς που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Η αντικειμενικά υπέρμετρη αισιοδοξία που έχει δημιουργηθεί στους οπαδούς του ΑΡΗ μεταδίδετε στους παίκτες, οι οποίοι αν τυχόν θεωρήσουν πως έχουν κερδίσει πριν καν αρχίσει το ματς θα υπάρξει πρόβλημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρχαν παρόμοιες καταστάσεις στα προηγούμενα χρόνια με απώλειες βαθμών σε αγώνες ύστερα από καλές εμφανίσεις, που μακροχρόνια στέρησαν από τον ΑΡΗ εξόδους στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με δύο νίκες στο πρωτάθλημα δείχνοντας πολύ θετικά στοιχεία με καλή κυκλοφορία της μπάλας και επιμονή στην επίθεση, κόντρα βέβαια σε δύο όχι και τόσο ποιοτικούς αντιπάλους. Ωστόσο παρά την καλή απόδοση, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης (καθότι ο ΑΡΗΣ είναι καινούργια ομάδα) και σε αυτό βοήθησε σημαντικά η διακοπή του προηγούμενου ΣΚ.

Ο Μανώλης Σιώπης, για τον οποίο έγινε μεγάλος ντόρος (εντός και εκτός ΑΡΗ) στην ανακοίνωση της μεταγραφής του στους “κίτρινους”, θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας και αναμένεται να χειροκροτηθεί από το κοινό (αν και οι πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός είναι ελάχιστες), σε αντίθεση με τον Γιώργο Βαλεριάνο ο οποίος θα δει τον αγώνα από την κερκίδα καθώς ο Πάκο Ερέρα προτίμησε να τον προφυλάξει και να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή της αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση μία πιθανή νίκη του ΑΡΗ κόντρα στον Λεβαδειακό, συνοδευόμενη από μια καλή εμφάνιση, θα δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στα πόδια των παικτών της ομάδας επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία των “κίτρινων”. Παράλληλα θα είναι μια απόδειξη πως για να φτάσεις πραγματικά ψηλά, αγώνες με αντιπάλους τέτοιου βεληνεκούς πρέπει να τους καθαρίζεις χωρίς να δίνεις το δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει για κάτι θετικό.

Προτεινόμενα Άρθρα