Τα θετικά vibes που εκπέμπει ο φετινός ΑΡΗΣ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ μάζεψε στα δυο πρώτα παιχνίδια του τόσο κόσμο όσο δεν μαζεύουν όλη τη σεζόν οι μισοί της Σούπερ Λιγκ.

Τη μέχρι σήμερα παρουσία του ΑΡΗ στη σούπερ Λιγκ οφείλει κανείς να τη… χωρίσει σε δυο διαφορετικά κομμάτια. Το ένα αφορά την αγωνιστική του εικόνα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Αυτή, βαθμολογικά και μόνο βγάζει θετικό πρόσημο. Τρεις νίκες, μηδέν γκολ παθητικό, έκδηλη ποιότητα στο ρόστερ, αγωνιστικές προϋποθέσεις για να διεκδικήσει υψηλούς στόχους δηλαδή με το καλημέρα. Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; Θα τους θέσει ασφαλώς το ίδιο το club συν των χρόνω και αφού η ομάδα του Ερέρα δοκιμαστεί κόντρα σε πιο απαιτητικούς αντιπάλους. Ένα είναι το βέβαιο. Ότι το σύνολο του Ερέρα, με την σταδιακή προσθήκη των Σιώπη, Μάβραϊ και Μαρτίνες, έχει τα περιθώρια να βελτιωθεί εκεί όπου έχουν εντοπιστεί αδυναμίες.

Αυτές έγιναν ορατές κόντρα στον Λεβαδειακό που έκανε 13 τελικές στο Βικελίδης και το μηδέν παθητικό κινδύνευσε για πρώτη φορά στη σεζόν τόσο σοβαρά. Μια νέα ομάδα θα έχει τα σκαμπανεβάσματά της. Συμφωνούμε όμως όλοι ότι έχει την ποιότητα στο ρόστερ της που της επιτρέπει στην μέτρια μέρα της να… καθαρίζει must win παιχνίδια όπως αυτό με τον Λεβαδειακό. Ασφαλώς και το επερχόμενο ντέρμπι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο ιντριγκάρει, νίκες όμως ολίγον επαγγελματικές όπως η χθεσινή, «χτίζουν» τον στόχο, όποιος και αν είναι αυτός.

Το κομμάτι όμως που έχει εντυπωσιάσει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα είναι η εικόνα που στέλνει ο ΑΡΗΣ έξω από το… γρασίδι. Γεμάτο γήπεδο, πίστη στην ομάδα, αφοσίωση, γιορτινή ατμόσφαιρα και μια προφανέστατη διάθεση αλλαγής σε όλα τα επίπεδα. Το βλέπεις παντού. Το νιώθεις την στιγμή που προσεγγίζεις το γήπεδο. Βλέπεις χαμόγελα, καλή διάθεση, προσμονή για τα καλύτερα που είναι στο κατώφλι. Τα ματς του στην Δημόσια Τηλεόραση (που πανηγυρίζει για την επιλογή της) τα βλέπουν πάνω από 1εκ τηλεθεατές, τα εισιτήρια που έκοψε στα δυο εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΛ και Λεβαδειακό δεν τα κόβουν όλη τη σεζόν οι μισές ομάδες της Λίγκας.

Ο ΑΡΗΣ έλειψε από την κατηγορία και το αποδεικνύει με την επιστροφή του. Δείχνει τον δρόμο για την βελτίωση του προσφερόμενου ποδοσφαιρικού προϊόντος που θα έχει ως άμεση συνέπεια κέρδη για όλους τους εμπλεκόμενους. Η μεγάλη κατηγορία χρειάζεται ομάδες με ισχυρή οπαδική βάση, τέτοια που έχει ο ΑΡΗΣ και σε περίσσευμα. Δεν συρρικνώθηκε στη δύσκολη εξαετία που προηγήθηκε. Ίσα-ίσα αυτή η υπομονή γέννησε μια ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή, τώρα που οι προϋποθέσεις φαίνεται ότι υπάρχουν. Ο ΑΡΗΣ είναι με διαφορά το… θέμα της Σούπερ Λίγκ μετά από τρεις αγώνες. Εντός και εκτός γηπέδου. Θα έρθουν και… στραβές. Θα απορροφηθούν όμως πιο εύκολα όσο ο κόσμος δείχνει την εμπιστοσύνη του στην ομάδα, την αφοσίωσή του στο club και όσο βλέπει από την ιδιοκτησία μια διάθεση να σεβαστεί το κοινό που είναι συνάμα και πελάτης με τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Αυτόν τον ΑΡΗ που όσοι δεν φορούν οπαδικές παρωπίδες… γουστάρουν να τον παρακολουθούν, το σαθρό σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου τον έστειλε στα τάρταρα και έβαλε όσες τρικλοποδιές μπορούσε για να τον ταπεινώσει και να μην τον αφήσει να σηκώσει άμεσα κεφάλι. Αυτά πλέον αποτελούν ιστορία. Η δυναμική που αποπνέει ο σύλλογος θα τους κάνει το σκεφτούν δυο και τρεις φορές πριν το επιχειρήσουν. 

Προτεινόμενα Άρθρα