Να κοιτάξει μπροστά

από AllAboutARIS

Το νικηφόρο σερί του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα διακόπηκε στους "Ζωσιμάδες".

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα παρουσιάστηκε αγωνιστικά κατώτερη, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννενα και έχασε από μια φάση τρομερής ατυχίας στην πιο άμεστη φετινή της εμφάνιση.

Τα πρώτα σημάδια έκαναν την εμφάνιση τους στον αγώνα της Δευτέρας κόντρα στον Λεβαδειακό, όταν και οι Βοιωτοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα έφταναν με ευκολία στην περιοχή του ΑΡΗ, με το νικηφόρο 2-0 να καλύπτει τα όποια κακώς κείμενα.

Εντέλει στην χθεσινή αναμέτρηση ήρθε η ήττα με 1-0, σε έναν αγώνα όπου οι Ηπειρώτες σαφώς και δεν πραγματοποίησαν κάποια εκπληκτική εμφάνιση ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του Πάκο Ερέρα και πήρανε το θετικό (για αυτούς) αποτέλεσμα από μια φάση ατυχίας.

Ο ΑΡΗΣ ο οποίος θα μπορούσε να φύγει από τα Γιάννενα τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας πλήρωσε στο 65’ το διπλό λάθος, πρώτα του Γκαρσία που έχασε με πολύ φθηνό τρόπο την μπάλα και έπειτα του Δεληζήση ο οποίος έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Παράλληλα αν ο Γκαρσία ήταν λίγο πιο εύστοχος στο 29’ και η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα -αντί για το δοκάρι- του Βελλίδη, θα βλέπαμε σίγουρα άλλο παιχνίδι.

Ωστόσο στο ποδόσφαιρο δεν μιλάμε με τα “αν” αλλά με τα δεδομένα. Και η πραγματικότητα γράφει πως ο ΑΡΗΣ ναι μεν δεν άξιζε την ήττα ωστόσο ήταν φλύαρος επιθετικά, η μεσαία του γραμμή βοήθησε ελάχιστα κάνοντας αλλεπάλληλα λάθη ενώ έδειξε πως δεν γνώριζε τον τρόπο για να βγάλει ουσιαστική αντίδραση, ευρισκόμενος για πρώτη φορά πίσω στο σκορ στην φετινή σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση η ήττα προφανώς και δεν έφερε την καταστροφή. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα (σε αγώνα μάλιστα στον οποίο η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα) ήταν σίγουρο πως θα υπάρξει κάποια χρονική στιγμή. Άλλωστε ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αν και έχει ποιότητα, εντούτοις είναι καινούργια ομάδα και έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτή η ήττα μπορεί να θεωρηθεί διδακτική αν ο Πάκο Ερέρα και οι ποδοσφαιριστές του αντιληφθούν τα λάθη τους και προσπαθήσουν να τα διορθώσουν.

Την Τετάρτη ακολουθεί ένας πολύ μεγάλος αγώνας, από κάθε άποψη, με τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο της Τούμπας. Η αποστολή των “κίτρινων” είναι αρκετά δύσκολη δεδομένου ότι θα αγωνιστεί στην πιο εχθρική –ως προς τον ΑΡΗ- έδρα της χώρας κόντρα σε μια ομάδα που παρουσιάζει μεγαλύτερη ομοιογένεια καθώς έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της και οι παίκτες της γνωρίζουν αρκετά καλά ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχουν πάντα το δικό τους ξεχωριστό χρώμα. Τώρα είναι που πρέπει ο κόσμος του ΑΡΗ να διατηρήσει την ψυχραιμία του και οι παίκτες του ΑΡΗ να δείξουν χαρακτήρα πραγματικά μεγάλης ομάδας βγάζοντας αντίδραση σε μια έδρα που σίγουρα δεν θα είναι και η πιο “φιλική” ως προς τους παίκτες του Πάκο Ερέρα.

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Τα λάθη του χθεσινού αγώνα πρέπει να αποτελέσουν άμεσα παρελθόν και μετά από αυτή την αρνητική παρένθεση να χτίσουν ένα σερί καλών εμφανίσεων τα οποία θα φέρουν καινούργια θετικά αποτελέσματα στον μακρύ δρόμο προς την λήξη του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X