Τι να την κάνει την παραπομπή;

από AllAboutARIS

Η απαίτηση για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι αλλά και η ανάγκη να μπει το VAR σύντομα γιατί η ζημιά γίνεται και… αλλού.

Καλύτερο τάιμινγκ δεν μπορούσε να υπάρξει για τη συνάντηση του Θόδωρου Καρυπίδη με τον υπεύθυνο του ορισμού διαιτητών και επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μέλο Περέιρα. Στη Νέα Σμύρνη με τον μη καταλογισμό πέναλτι στην φάση της ανατροπής του Ματέο είχαμε την πρώτη πολύ μεγάλη εξόφθαλμη αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος του ΑΡΗ. Γιατί πείτε μου τώρα, με ισοφάριση στο 47΄ και την εμφανέστατη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων, ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα έφευγε νικητής από την Αθήνα; Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ο Κομίνης, όπως τον δείχνει η κάμερα είναι στην ευθεία της φάσης. Την έχει… πιάτο, ενώ και ο βοηθός Μπαλτάς είναι στην ίδια ευθεία για να τον βοηθήσει. Κι όμως… σιγή ασυρμάτου. Και μένει ο ΑΡΗΣ με την… παραπομπή στο χέρι. Να την έχει να πορεύεται, αλλά τους βαθμούς τους έχασε. Στο ίδιο έργο θεατές. Χρόνια τώρα. Πιθανότατα ο Πρόεδρος του ΑΡΗ που θα απαιτήσει και με το δίκιο του ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, θα τους πάρει.

Το θέμα είναι τι γίνεται με τα άλλα παιχνίδια. Τα περιφερειακά. Αυτά που σου δίνουν τον στόχο. Ένα μη καταλογισμένο πέναλτι, ένα ανύπαρκτο οφσάιντ, μια αποβολή μπορούν στην οικονομία του πρωταθλήματος να αποδειχθούν εξόχως σημαντικά και είτε να σου εξασφαλίσουν την είσοδό σου στην 5άδα είτε να σε εκτροχιάσουν. Η λύση είναι μια. VAR άμεσα, χθες. Για να πάει ο κάθε Κομίνης και ο κάθε Μπαλτάς στο σπίτι του και στη λήθη της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Από την στιγμή που η δυσπιστία για τους Έλληνες ρέφερι είναι τόσο βαθιά ριζωμένη και συνεχίζουν να τη συντηρούν και οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να εκλιπαρούμε για ξένους διαιτητές 3ης κλίμακας της ΟΥΕΦΑ. Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε.

Ο ΑΡΗΣ πάει στη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες με ανάμεικτα συναισθήματα. Ότι έχει δημιουργήσει μια καλή ομάδα με πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά που δεν έχει εισπράξει μετά από έξι αγώνες όσα έπρεπε στο γρασίδι. Έχει να διορθώσει πολλά, το οφείλει στην ποιότητά της να γίνει λίγο πιο «κακή» στον αγωνιστικό χώρο, να μην αφήνει άσκοπα να περνάει το πρώτο ημίχρονο και σε καμία περίπτωση να μην χαλαρώσει, μένοντας στα ευμενή σχόλια όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Για τα ντέρμπι που έρχονται θα τα πούμε προσεχώς…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X