Η έδρα τον κάνει φαβορί, αυτά θα του δώσουν τη νίκη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε λίγες ώρες λοιπόν θα έχουμε τη σέντρα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Τη σέντρα του ντέρμπι που περίμενε όλη η πόλη και ειδικά οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν απόψε.

Ο ΑΡΗΣ το θέλει και το δήλωσε ανοικτά μέσα στην εβδομάδα, με σωστή επικοινωνιακή διαχείριση από την ομάδα. Το “τόσο-όσο” που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα από την πλευρά του ακολούθησε μία άλλη τακτική. Το θέλει το ίδιο με τον ΑΡΗ. “Καίγεται” για τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι. Αλλά δεν το φανέρωσε τόσο. Πήγε σκόπιμα ολόκληρος ο οργανισμός του σε μία επικοινωνιακή πολιτική χαμηλών τόνων, που όμως αρκετά γρήγορα εξελίχθηκε σε έπαρση. Σε έναν… αέρα που δικαιολογεί η βαθμολογία του, όχι όμως και η αγωνιστική του εικόνα. Ενα ύφος αφ’ υψηλού, που όμως μπορεί να το βρει μπροστά του. Οπως και να’ χει, όλα είναι θεμιτά. Οπως είναι θεμιτό ο Πέλκας τη Δευτέρα να είναι νοκ-άουτ και σήμερα να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα. Ξεκάθαρα κίνηση τακτικής, που φανερώνει έστω και στις καθυστερήσεις πόσο υπολογίζουν αυτό το ματς και πόσο το θέλουν. Ασχετα που το αρνούνται με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Επαναλαμβάνω, τοπικό ντέρμπι έχουμε, όλα είναι θεμιτά…

Αφού λοιπόν η επικοινωνιακή μάχη φτάνει στο τέλος της, με έναν ρεαλιστή ΑΡΗ και έναν ΠΑΟΚ με υπερβολικό αέρα, ήρθε η ώρα να δούμε και το αγωνιστικό.

Διαφορά ποιότητας; Υπάρχει. Εδώ όμως έρχεται η έδρα του ΑΡΗ για να ισορροπήσει αρκετά την κατάσταση. Μιλάμε για το πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας, το οποίο όταν είναι γεμάτο -όπως αναμένεται απόψε- βάζει πολύ δύσκολα στον οποιοδήποτε αντίπαλο. Ακόμα και σε έναν ΠΑΟΚ με αρκετές ποιοτικές μονάδες και έναν κορμό από πέρυσι. Ενα σύνολο καλών ποδοσφαιριστών οι οποίοι όμως βάσει αριθμών είναι υπερεκτιμημένοι.

Τι έχει να αντιπαραθέσει ο ΑΡΗΣ πέρα του ενθουσιασμού, της έδρας και του κινήτρου να αποδείξει πράγματα; Μία ομάδα που έχει επίσης τις δικές της ποιοτικές μονάδες. Μία άμυνα που πρέπει να ιδρώσεις για να της βάλεις γκολ. Ενα ποιοτικό κέντρο με πιο πολλά τρεξίματα από εκείνο του αντιπάλου του. Δύο εξτρέμ που “κουβαλούν” αρκετή ποιότητα.

Τι πρέπει να προσέξει ο ΑΡΗΣ; Τις επιστροφές του στο γρήγορο τρανζίσιον του ΠΑΟΚ αν αποφασίσει να ανέβει ψηλά και να πάρει τον πρώτο λόγο. Το πρώτο εικοσάλεπτο που ο αντίπαλός του συνήθως πιέζει ψηλά και τον τρόπο που θα βγάζει τη μπάλα από την άμυνα του. Οχι απλά να τη διώχνει αλλά αν μπορεί να βγαίνει με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση.

Τι θέλουμε να δούμε; Περισσότερη ταχύτητα στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση χωρίς να δίνεται στον αντίπαλο η δυνατότητα να προλαβαίνει να οργανώνει και να προσαρμόσει την άμυνα του. Περισσότερο κάθετο παιχνίδι απέναντι σε ένα αργό κέντρο και να μειωθεί σημαντικά η στατικότητα που εμφανίζει ο ΑΡΗΣ μεσοεπιθετικά σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού του. Αν τα κάνει αυτά και με δεδομένο ότι στα δεύτερα ημίχρονα κρατάει σε πολύ καλά επίπεδα την απόδοση του, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον τίτλο του φαβορί που έχει. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έχει την ουσία αλλά δεν πείθει μέσα στο γήπεδο για τα χρήματα που δαπάνησε. Και αν δεν “στραβώσει” εδώ για αυτόν, που θα στραβώσει…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X